ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΦΕΝΤΕ»

Μετά τον (πρώην) αρραβωνιαστικό της Λορ Μανοντού, τον Λούκα Μαρίν, η Φεντερίκα Πελεγκρίνι πήρε και τον (πρώην) προπονητή της Γαλλίδας κολυμβήτριας, Φιλίπ Λουκάς. Και η Ιταλίδα «χρυσή» ολυμπιονίκης στα 200 μ. ελεύθερο είναι αποφασισμένη ακόμη και να μετακομίσει στο Παρίσι, προκειμένου να προπονείται με τον μέντορα της αιώνιας… εχθρού της. «Θα γίνει πόλεμος αν δεν ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία με την ιταλική ομοσπονδία. Δεν θέλω εμπόδια στην προετοιμασία μου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Αν η ομοσπονδία δεν φροντίσει για τη φιλοξενία του Φιλίπ Λουκάς στη Βερόνα τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, τότε θα μετακομίσω , για να δουλέψω μαζί του. Πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός προπονητής για μένα», δήλωσε η Πελεγκρίνι, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι δύσκολα θα της χαλάσουν το χατίρι, καθώς είναι πλέον το μεγαλύτερο αστέρι του υγρού στίβου στη χώρα της.
Η συνεργασία με τον Φιλίπ Λουκάς, εξάλλου, δεν φοβίζει τη «Φέντε». Ο Γάλλος είναι γνωστός για το σκληρό προπονητικό του πρόγραμμα, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν τρομάζει την 23χρονη κολυμβήτρια: «Είναι αυτό που θέλω. Είναι σκληρός; Κανένα πρόβλημα. Θα είναι μια ωραία εμπειρία. Αν έρχεται στην πισίνα με σκοπό να με ?διαλύσει στην προπόνηση, τότε θα του αποδείξω ότι αυτό δεν γίνεται. Μου αρέσει η πίεση».
Η Πελεγκρίνι πρόσφατα αποφάσισε να βάλει τέλος στη συνεργασία της με τον Ιταλό προπονητή Στέφανο Μορίνι, με τον οποίο έκανε προπονήσεις από τον Οκτώβριο του 2009, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του μέντορά της, Αλμπέρτο Καστανιέτι.