ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στους ανθρώπους που θα έχουν την ευθύνη των Εθνικών ομάδων έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα κατελήξει σήμερα ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αναμένεται να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του σε μια κρίσιμη καμπή, την ώρα που σε τέσσερις μήνες θα αρχίσει η προολυμπιακή χρονιά.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών. Η απογοητευτική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ και ο αποκλεισμός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Δ.Σ. Στη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό αρκετά μέλη να ζητήσουν την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες να καλύψει τον Τάσο Δούμπα, αν και δήλωσε -σε αντίθεση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό- ότι η Εθνική απέτυχε στην Κροατία. Ολα δείχνουν, πάντως, ότι πολύ δύσκολα ο 50χρονος τεχνικός θα μείνει στην Εθνική Ανδρών και ήδη έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα Ελλήνων και ξένων τεχνικών.

Προσθήκη αναμένεται να υπάρξει στο τιμ των ομοσπονδιακών τεχνικών στην κολύμβηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους Γέμελο (open water), Βαγγελακάκη θα προστεθούν ο Γιάννης Ορφανίδης και ο Τάσος Παπαδόπουλος. Ο Ορφανίδης ήταν ο προπονητής του Γιάννη Δρυμωνάκου έως και το 2008. Εκτός από τους ομοσπονδιακούς θα υπάρχουν και συνεργαζόμενοι με την ΚΟΕ τεχνικοί και ανάμεσά τους δεν αποκλείεται να βρίσκεται και ο Βόικο Ράτσε. Ο Ράτσε προπονεί τον Γιάννη Καλάργαρη και στο παρελθόν ήταν προπονητής της Νέρι Νιαγκουάρα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν και το όνομα του Μίλτου Κανελλόπουλου,ανάμεσα στα ονόματα των ομοσπονδιακών τεχνικών.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές