Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ WORLD LEAGUE

Είκοσι (20) πολίστριες, για προετοιμασία εν όψει των προκριματικών του φετινού World League Γυναικών, κάλεσε σήμερα (Δευτέρα) ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης.

Είναι οι: Μαρία Τσουρή, Έλενα Κούβδου, Ελένη Γούλα (τερματοφύλακες), Γιούλη Λαρά, Κική Λιόση, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Ντίνα Κουτέλη, Χριστίνα Τσουκαλά, Ηλέκτρα Ψούνη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Βάσω Μαυρέλου, Άλκηστη Αβραμίδου, Μάγδα Τζίμα, Κλεάνθη Πενταράκη, Αγγελική Βασιλακοπούλου, Ρεμπέκα Βαν Όμμεν, Αντωνία Σολανάκη.

Οι παραπάνω θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά το απόγευμα (17.30) της ερχόμενης Τετάρτης, στον Άγιο Κοσμά, όπου και θα πραγματοποιούνται οι διπλές καθημερινές προπονήσεις.

Από τις «20», ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα επιλέξει την 13άδα με την οποία η Εθνική μας ομάδα θα μετάσχει στους αγώνες του Α? Γύρου της προκριματικής φάσης του W.L (10-13 Ιουνίου, Άλιμος).

Στον Όμιλο της Εθνικής μας, μετέχουν επίσης η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Νότια Αφρική.

Οι αγώνες του Β? Γύρου, θα διεξαχθούν στο Νανσί (17-20 Ιουνίου).

Στο Super Final (Σαν Ντιέγκο ΗΠΑ, 28 Ιουνίου ? 3 Ιουλίου), προκρίνονται οι 2 πρώτες ομάδες του Ομίλου.

Στην έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας πόλο των γυναικών, αύριο, στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης: «Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας για να προετοιμαστούμε ενόψει της συμμετοχής μας στην προκριματική φάση του Γουόρλντ Λιγκ, είναι λίγος. Αντιμετωπίζουμε δυνατούς αντιπάλους, όπως η Ολλανδία και η Ισπανία, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια, γεγονός που θα μας κάνει καλό για τη συνέχεια. Ουσιαστικά τα παιχνίδια του Γουόρλντ Λιγκ είναι επίσημοι αγώνες προετοιμασίας για μας. Έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε κάθε αντίπαλο κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Η ομάδα δεν είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και τα στοιχεία που πρέπει να δουλέψουμε είναι κυρίως η τακτική, αλλά και η φυσική κατάσταση, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές των αθλητριών. Βασικοί στόχοι μας παραμένουν, τόσο το ΦΙΝΑ ΚΑΠ τον Αύγουστο στη Νέα Ζηλανδία, όσο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Σεπτέμβρη στο Ζάγκρεμπ. Η χρονιά, γενικά, για το γυναικείο πόλο, θεωρείται άκρως επιτυχημένη, με τις κατακτήσεις των Ευρωπαϊκών τροπαίων από τις δύο ελληνικές ομάδες, αλλά και με τις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας. Ωστόσο, πρέπει να διατηρήσουμε τους χαμηλούς τόνους και να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ, αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές