Η Ελληνική Αποστολή και το Πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας στο Water Polo European U19 Champs Men,26 August?2 September 2018,Minsk (BLR)

Αναχωρεί αύριο (24/8), για το Μινσκ της Λευκορωσίας, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών (γενν. 1999), η οποία θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται το διάστημα 26 Αυγούστου με 2 Σεπτεμβρίου.
Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται συνολικά από 18 άτομα. Τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Τεό Λοράντο, μαζί με τον βοηθό του, Νικόλαο Καραμάνη και τους 13 υδατοσφαιριστές, όπως επίσης και τον φυσικοθεραπευτή Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, τον αρχηγό της αποστολής, Δημήτρη Γρυπάρη και τον διεθνή διαιτητή, Μιχάλη Μπιράκη.
Αναλυτικά οι 13 που επέλεξε να πάρει μαζί του ο κ. Λοράντος στο Μινσκ: Στέλιος Δαλμάρας, Φώτης Σπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Κωνσταντίνος Κάκαρης, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Γιάννης Αλαφραγκής, Νικόλας-Δημοσθένης Αγιωργούσης, Χαράλαμπος Ρομπόπουλος, Δημήτρης Δήμου, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ευστάθιος Καλογερόπουλος και Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος.
Στην διοργάνωση έχουν ορισθεί από τη LEN ο Νίκος Σταυρόπουλος, ως TWPC Member Delegate και ο Κυριάκος Νανούσης ως  Medical Delegate.
Η Εθνική μας ομάδα, έχει κληρωθεί στον Β? Όμιλο της διοργάνωσης, με Μαυροβούνιο, Λευκορωσία και Ρουμανία. Στον Α? Όμιλο συμμετέχουν Ισπανία, Κροατία, Τουρκία και Σλοβενία, στον Γ? Όμιλο οι Ουγγαρία, Ιταλία, Γεωργία, Γαλλία, ενώ στον Δ? Όμιλο βρίσκονται οι Ρωσία, Σερβία, Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Κυριακή (26/8)
19.10 Λευκορωσία ? Ελλάδα
Δευτέρα (27/8)
10.40 Ελλάδα ? Ρουμανία
Τρίτη (28/8)
15.40 Μαυροβούνιο ? Ελλάδα
Από την Τετάρτη (29/8) ξεκινούν οι αγώνες της φάσης των νοκ-άουτ, ενώ οι τελικοί και οι αγώνες κατάταξης είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή (2/9), το απόγευμα.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές