Πρόγραμμα Προολυμπιακού τουρνουά Water Polo ανδρών,14-21 Φεβρουαρίου 2021,Ρότερνταμ-Ολλανδία

Την 15άδα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, που θα μετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου), ανακοίνωσε σήμερα (10/2) ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Θόδωρος Βλάχος.
Την αποτελούν οι διεθνείς μας: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος.
Στην αποστολή, που αναχωρεί την ερχόμενη Παρασκευή (12/2), μετέχουν επίσης ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός των Εθνικών ομάδων Γιώργος Μαρίνος, οι φυσικοθεραπευτές Αλέξανδρος Κολιάτος και Βαγγέλης Κωνσταντόπαιδος, καθώς επίσης και ο Διευθυντής της ΚΟΕ και υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης Γιώργος Χριστοφοράτος (αρχηγός). Μαζί τους και ο διεθνής μας διαιτητής Νίκος Μπουδραμής.
Είναι χαρακτηριστικό πως, από τους 15 διεθνείς μας, μόλις οι δύο (2) απ’ αυτούς (Γιάννης Φουντούλης και Κώστας Μουρίκης), μετείχαν σε αντίστοιχη διοργάνωση (2012 Έντμοντον).
Η Εθνική μας ομάδα μετέχει στον Α’ Όμιλο, με αντιπάλους τη Γεωργία, την Τουρκία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και το Μαυροβούνιο.
Στον Β΄ Όμιλο έχουμε: Κροατία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ρουμανία
Η σειρά των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας (τοπικές ώρες):
Κυριακή (14/2), 13.00 Γεωργία – ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα (15/2), 16.00 ΕΛΛΑΔΑ – Βραζιλία
Τρίτη (16/2), 14.30 Τουρκία – ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη (17/2), 16.00 ΕΛΛΑΔΑ – Μαυροβούνιο
Πέμπτη (18/2), 14.30 Καναδάς – ΕΛΛΑΔΑ
Στις 19/2 θα διεξαχθούν τα χιαστί παιχνίδια: 1Α – 4Β, 2Α – 3Β, 3Α – 2Β, 4Α – 1Β
Οι Νικητές των αγώνων αυτών, προκρίνονται στα Ημιτελικά της διοργάνωσης και οι Ηττημένοι συνεχίζουν για θέσεις 5-8.
Τα Ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 20/2, με τους δύο (2) Νικητές να προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως επίσης θα συμβεί και με τον Νικητή του μικρού Τελικού την επομένη (21/2). Συνεπώς για το Τόκιο προκρίνονται τρεις (3) συνολικά Εθνικές ομάδες από τις μετέχουσες στην διοργάνωση του Ρότερνταμ.