ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ?PALAIO FALIRO NUVENTI TRIATHLON RACES?

Προεγγραφές, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση έως τις εγγραφές, γίνονται ηλεκτρονικά στο link: https://goo.gl/forms/WXyZuJmmnsxj5iHk2
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ 200 ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΩΣ 6/10/2017 που είναι απαραίτητες για να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός και να εξασφαλισθεί χρόνος στο κολυμβητήριο ανάλογα με τον αριθμό των προεγγραφέντων. Η συμμετοχή όλων μας θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε εκείνους που με τις ενέργειές τους μόλυναν τη θάλασσα και την υδρόβια ζωή και προκάλεσαν δυσκολίες στη διεξαγωγή των αγώνων.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 τους 2ους Αγώνες Τριάθλου ?P. Faliro Nuventi Triathlon Races? στο Π. Φάληρο σε νέες διαδρομές Sprint και Standard (Olympic). Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Aquathlon και Σκυταλοδρομίας Τριάθλου καθώς και ο αγώνας Κολύμβησης ?Διάπλους Π. Φαλήρου? που θα γίνει προς τιμήν των Πεσόντων των Υποβρυχίων. Μια ανάσα από το κέντρο της πρωτεύουσας και με εύκολη πρόσβαση για όλους, το Π. Φάληρο αναδεικνύεται στο τριαθλητικό ραντεβού της ευρύτερης περιοχής από όπου δεν πρέπει να λείψει κανείς. Οι αγώνες αποτελούν το μοναδικό τρίαθλο της Αθήνας. Οι διαδρομές περνούν από τα πιο όμορφα σημεία του παραλιακού μετώπου. Οι θεατές θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες να θαυμάσουν τους αθλητές σε όλες τις φάσεις των αγώνων. Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, οκτώ χιλιόμετρα παραλιακών δρόμων θα κλείσουν στην κυκλοφορία αυτοκινήτων.
Οι αγώνες P. Faliro Nuventi Triathlon Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους τριαθλητές, αθλητές (ερασιτέχνες, elite, βετεράνους) και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας στους αγώνες τριάθλου ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στους αγώνες aquathlon και κολύμβησης. Όλα υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια!
Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών της Lifeguard Hellas.
ΑΓΩΝΕΣ
Καθώς το πιο πιθανό είναι να υπάρχει θαλάσσια ρυπάνση λόγω της πετρελαιοκηλίδας, θα αντικαταστήσουμε το κολυμβητικό μέρος των παρακάτω αγώνων Τριάθλου και Aquathlon με τρέξιμο όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις που δεν επιτρέπουν οι συνθήκες την κολύμβηση την ημέρα του αγώνα ως εξής:
? Δίαθλο Sprint (τρέξιμο 2,5Κ – ποδηλασία 20Κ – τρεξιμο 5Κ) για να κάνουν όσοι θα έκαναν το Τρίαθλο Sprint
? Δίαθλο Endurance (τρέξιμο 5Κ – ποδηλασία 40Κ – τρεξιμο 10Κ) για να κάνουν όσοι θα έκαναν το Τρίαθλο Standard (Olympic)
? Τρέξιμο 5Κ και 10Κ για να κάνουν όσοι θα έκαναν την Κολύμβηση 2,5Κ “Διάπλους Π. Φαλήρου” ή το Aquathlon Sprint (αν έχετε ήδη υποβάλει φόρμα εγγραφής, στείλετε την απόσταση τρεξίματος που επιθυμείτε και το ονοματεπώνυμό σας στο nuventi@yahoo.com)
Ατομικοί
? Τρίαθλο Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
? Τρίαθλο Standard (Olympic) (Κολύμβηση 1.500 μ – Ποδηλασία 40 χλμ – Τρέξιμο 10 χλμ)
? Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ)
? Κολύμβηση ?Διάπλους Π. Φαλήρου? 2,5 χλμ
Ομαδικός
? Σκυταλοδρομία Τριάθλου Sprint, 2 ή 3 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ
? Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
? Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50+
Σκυταλοδρομίες (2 ή 3 ατόμων):
? Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)
? Γυναικών
Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 4 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται μετάπτωση στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών του Τριάθλου.
Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε κάθε τερματίζοντα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 23/9, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)
13:00 – 14:00 Τεχνική ενημέρωση
14:00 – 18:00 Γραμματεία διοργάνωσης
Κυριακή 24/9, Παραλία Φλοίσβου Π. Φάληρο (στάση λεωφορείων Φλοίσβος και στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου)
07:00 – 07:50 Γραμματεία αγώνων
07:00 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών
08:00 Εκκίνηση Τριάθλου Sprint, Standard (Olympic) και Σκυταλοδρομίας
09:00 Εκκίνηση Aquathlon Sprint
09:00 Εκκίνηση Κολύμβησης ?Διάπλους Π. Φαλήρου? 2,5 χλμ
? Οι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να τροποποιηθούν για την αποφυγή συνωστισμού.
? Οι απονομές θα γίνουν μετά τους τερματισμούς.
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του αγώνα θα βρίσκονται στον μόλο του Πάρκου Φλοίσβου στο Π. Φάληρο. Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί μέσα στη θάλασσα (water start) δίπλα στην προκυμαία της παραλίας Φλοίσβου.
2. Κολυμβητικό σκέλος σε τριγωνική διαδρομή ορισμένη με σημαδούρες. Στην κολύμβηση, επιτρέπεται η χρήση στολής εάν η θερμοκρασία νερού είναι κάτω από 22 °C. Δεν επιτρέπονται βοηθητικά μέσα όπως πέδιλα και αναπνευστήρες.
3. Ποδηλατική διαδρομή σε παραθαλάσσιο δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία αυτοκινήτων. Το ποδηλατικό σκέλος θα γίνει με κανονισμούς non drafting (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα από ποδήλατο σε ποδήλατο) και ποινή 2 λεπτών για drafting. Tο κράνος θα είναι υποχρεωτικό. Επιτρέπεται η χρήση κάθε είδους ποδηλάτου αρκεί να είναι ασφαλές και σε καλή κατάσταση.
4. Δρομική διαδρομή επίπεδη σε παραθαλάσσιο δρόμο.
5. Ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο πίσω μέρος του σώματος στην ποδηλασία και στο μπροστά στο τρέξιμο. Συνιστούμε να φοράτε τον αριθμό ΒΙΒ σε ελαστική ζώνη.
6. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι αθλητές μπορούν εύκολα να ξέρουν τους γύρους τους αρκεί να έχουν έναν απλό μετρητή απόστασης ή ρολόι (χρόνος γύρου Χ αριθμό γύρων).
7. Tα chip χρονομέτρησης θα συλλέγονται αμέσως μετά τον τερματισμό.
8. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και δίπλα στο ποδήλατο της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το chip χρονομέτρησης της ομάδας στον αστράγαλο.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
https://goo.gl/z5bnfJ 
http://www.bathingwaterprofiles.gr/map/GRBW069201077 
Κοντινότερα είναι η στάση λεωφορείων Φλοίσβος και η στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Ηλεκτρονική με chip και με σημεία ελέγχου στις αναστροφές.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2001 και πριν. Για τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στο link https://goo.gl/dH5GEw. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και να προσκομίσουν αντίγραφο ιατρικής βεβαίωσης παθολόγου ή καρδιολόγου (ή αντίγραφο δελτίου αθλητή εν ισχύ) ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Παρακαλούμε φέρτε τη δήλωση συμπληρωμένη και τη βεβαίωση (ή το δελτίο αθλητή) πριν τα events για να μην γίνουν καθυστερήσεις. Ο γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου θα πρέπει να υποβάλλει και υπογράψει τη δήλωση πριν τα events.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Το Team Εθελοντών μας θα δώσει δυναμικό παρόν με θετική ενέργεια όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις μας για να υποστηρίξει την προσπάθεια των αθλητών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Συμβάλουμε όλοι στη δράση «Τριαθλητές για το Περιβάλλον» ανακυκλώνοντας ό,τι πλαστικό μπουκάλι ή συσκευασία ενεργειακών gel χρησιμοποιήσουμε.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο του Δήμου Π. Φαλήρου.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (chip, αριθμός ΒΙΒ κλπ.) θα γίνει το Σάββατο 23/9 και ώρες 14:00-18:00 από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό). Η παραλαβή θα γίνεται στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Αν κάποιοι δεν προλάβουν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής το Σάββατο 23/9, μπορούν να το πάρουν από τη γραμματεία των αγώνων την Κυριακή 24/9 και ώρες 7:00-7:50 πμ.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 23/9 και ώρες 13:00-14:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Στάση τραμ Τροκαντερό). Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε ερωτήματά σας.
ΜΠΛΟΥΖΕΣ / T-SHIRTS
Μπλούζες από οργανικό βαμβάκι σε μπλε ή λευκό με το λογότυπο των αγώνων https://goo.gl/PhJQKD, https://goo.gl/ZaEpAU περιλαμβάνονται στην εγγραφή των πρώτων 250 που θα δηλώσουν συμμετοχή.
ΠΑΡΟΧΕΣ
Μετάλλιο αγώνα, chip χρονομέτρησης, αριθμός ΒΙΒ. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ό,τι προϊόντα, υπηρεσίες και δώρα προσφέρουν χορηγοί και υποστηρικτές. Στους προηγούμενους αγώνες μας, είχαμε εξασφαλίσει: Μπλουζάκι, σκουφάκι κολύμβησης, νερό, μπανάνα, ισοτονικό ποτό, μπάρα, χυμό, pasta μακαρονάδα αποκατάστασης (πριν την απονομή των μεταλλίων) και υπηρεσίες security, τα οποία θα ανακοινώνουμε στις σελίδες των αγώνων εάν επιβεβαιωθούν από τους υποστηρικτές μας.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε η θαλάσσια ρυπάνση με την πετρελαιοκηλίδα, θα δώσουμε μια παράταση στις παρακάτω ημερομηνίες πληρωμής χωρίς αύξηση τιμής για να εξυπηρετηθούν όλες/όλοι. Η έγκαιρη ολοκλήρωση εγγραφής και πληρωμής θα είναι έως και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Για εκπρόθεσμη ολοκλήρωση εγγραφής από 18 Σεπτεμβρίου και μετά, θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και ακριβότερο κόστος.
Δηλώστε τώρα συμμετοχή στους αγώνες. Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο link: https://goo.gl/forms/yAoSH42N2c7Osr0H3 
Για εγγραφή και πληρωμή μέχρι 15/9
? Τρίαθλο Sprint 30 ευρώ
? Τρίαθλο Standard (Olympic) 45 ευρώ
? Aquathlon Sprint 20 ευρώ
? Κολύμβηση ?Διάπλους Π. Φαλήρου? 20 ευρώ
? Σκυταλοδρομία Τριάθλου Sprint, 2 ή 3 ατόμων, 40 ευρώ
Για εγγραφές από 16/9 και μετά
? Τρίαθλο Sprint 40 ευρώ
? Τρίαθλο Standard (Olympic) 55 ευρώ
? Aquathlon Sprint 30 ευρώ
? Κολύμβηση ?Διάπλους Π. Φαλήρου? 30 ευρώ
? Σκυταλοδρομία Τριάθλου Sprint, 2 ή 3 ατόμων, 50 ευρώ
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και το Σάββατο 23/9. 
Τα ΒΙΒ θα έχουν το όνομα των συμμετεχόντων για όσες εγγραφές και πληρωμές γίνουν έως και την Παρασκευή 15/9.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ / PIRAEUS BANK
IBAN: GR910172042000504207625308
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: NUVENTI
? Το ονοματεπώνυμο σας πρέπει να αναγράφεται οπωσδήποτε στην αιτιολογία/περιγραφή του καταθετηρίου αλλιώς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή σας.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στέλιος Χάσικος, Ph.D.
Τηλ. 6944698981
nuventi@yahoo.com
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές