Προκήρυξη 51ου Διεθνούς Κολυμβητικού Διάπλου Τορωναίου Κόλπου,Σάββατο 17 Ιουλίου 2021,Νικήτη-Σιθωνία-Χαλκιδική

Η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης ‘Ο ΣΙΘΩΝ’ προκηρύσσει τον 51 ο διεθνή κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, στην Νικήτη Χαλκιδικής το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021.Είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο ότι η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια διάδοσης του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού, έτσι όπως μας το κληροδότησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26 Κm από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στην Νικήτη της Σιθωνίας χωρίς την χρήση πτερυγίων ή άλλων βοηθητικών μέσων πλεύσης. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία. Στις βάρκες συνοδείας επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι ένας συνοδός.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8 : 00 το πρωί του Σαββάτου από το ξενοδοχείο “Παλλήνη” στην Κασσάνδρα. Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον εξήντα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εφόσον έχουν ολοκληρώσει στο παρελθόν κολυμβητικό αγώνα τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται σε 20 κολυμβητές. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη την συνημμένη αίτηση ηλεκτρονικά στοemail: toronaiosdiaplous@gmail.com ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση :Ε.Ε.Ν.Ν. ‘Ο ΣΙΘΩΝ’, Νικήτη Χαλκιδικής, Τ.Κ. 63088, υπ’ όψιν κ. Κούρα Κωνσταντίνα ή με φαξ: 2375020067 .
Καταλητική ημερομηνία αιτήσεων είναι 10η Ιουνίου 2021. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων ξεπερνά τις 20, η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή, με γνώμονα την προαγωγή του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα, την ανάλογη κατανομή των συμμετεχόντων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, όπως και στα δύο φύλα, την εμπειρία των αθλητών και ειδικά για φέτος θα δοθεί προτεραιότητα σε παλιούς αθλητές του Διάπλου που έχουν αρκετό καιρό να συμμετάσχουν. Το κόστος συμμετοχής είναι 150 € και καλύπτει κάποια από τα έξοδα του αγώνα, διαμονή δύο διανυκτερεύσεων για τον αθλητή και ΕΝΑ συνοδό.
Λόγω της πανδημίας του covid – 19 δεν θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης και απονομής των αθλητών. Η βράβευση τους θα γίνετε αμέσως μετά τον τερματισμό στην παραλία της Νικήτης . Στο συγκεκριμένο αγώνα όλοι οι αθλητές θεωρούνται νικητές και βραβεύονται με ένα στεφάνι ελιάς. Η λίστα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου 2021. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους εντός δέκα ημερών, καθώς και να διενεργήσουν μοριακό τεστ για τον covid-19 πρίν την άφιξή τους εδώ, αποστέλλοντας στις παραπάνω διευθύνσεις τα αποτελέσματα καθώς και πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που να δηλώνει ότι είναι σε θέση να κολυμπήσουν,
Με εκτίμηση Το Δ.Σ.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές