ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Πηγή: ΑΠΕ

Παρουσία του δημάρχου Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα, συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπου παρουσιάστηκε η συμφωνία για την παραχώρηση από το Δήμο του χώρου στο “Δελφινάριο”, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί το νέο κολυμβητήριο του συλλόγου.
Για ιστορική συνεδρίαση έκανε λόγο ο πρόεδρος των “ερυθρολεύκων”, Γιάννης Συγγελίδης, ο οποίος τόνισε ότι επιτέλους ο Ολυμπιακός θα βρει το δικό του “σπίτι” για τα αθλήματα του υγρού στίβου.
Ο Παναγιώτης Φασούλας παρουσίασε μία πρώτη μελέτη του Δήμου, σύμφωνα με την οποία το κολυμβητήριο θα έχει σχήμα καραβιού, με ανοιγόμενη οροφή.
Υπογράμμισε ότι τη χρηματοδότηση του έργου θα αναλάβει ο Ολυμπιακός, προσθέτοντας ότι περιμένει τη σχετική μελέτη από τους “ερυθρόλευκους”, ώστε να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
“Ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς είναι έννοιες ταυτόσημες.
Πρέπει να βάλουμε τέλος στην ιστορική αδικία που υφίσταται ο Ολυμπιακός, να μην έχει έδρα για τα αθλήματα του υγρού στίβου”, τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, για να επαναλάβει στη συνέχεια ότι “… ο χώρος όπου προορίζεται να γίνει το κολυμβητήριο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο κατά χρήση κι εμείς τον παραδίδουμε κατά χρήση στον Ολυμπιακό για 50 χρόνια.
Ο χώρος αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για 2-3 μήνες το χρόνο (σ.σ. ως θέατρο) και το υπόλοιπο διάστημα είναι τόπος παραβατικών συμπεριφορών”.
Ο κ.Φασούλας υπογράμμισε ότι “… δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να μη θέλει το κολυμβητήριο”, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπήρξαν επισήμανε: “Η πρωτοβουλία μας ενόχλησε πολύ κόσμο.
Βγήκαν οι γνωστοί λασπολόγοι και άρχισαν τις επιθέσεις και τους ψιθύρους.
Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν”.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι η κατασκευή του κολυμβητηρίου από τον Ολυμπιακό αποτελεί επένδυση για την πόλη του Πειραιά, αφού θα είναι ένας χώρος άθλησης για τα παιδιά, ενώ είπε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να υπάρξει ραντεβού με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση του έργου.
Επιφυλάξεις για την πρόταση κατέθεσε ο αντινομάρχης Πειραιά, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας το νομάρχη, Γιάννη Μίχα.
Αφού εκδήλωσε τη δυσαρέσκεια της νομαρχίας, για το γεγονός ότι πληροφορήθηκε το θέμα από τα ΜΜΕ, έκανε λόγο για μία καταρχήν σωστή πρόταση, εκφράζοντας όμως τον προβληματισμό του για κάποια θέματα.
Στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα, όπως είπε, να διατηρήσει ο Δήμος τη διαχείριση του κολυμβητηρίου, στη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του χώρου, ώστε να αποτελέσει χώρο άθλησης για όλους, αλλά και στην εξυπηρέτηση όλων των σωματείων του Πειραιά.
“Το γήπεδο Καραϊσκάκη δεν ανήκει στον Ολυμπιακό, είναι μία ιδιωτική επιχείρηση.
Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε στην περίπτωση του κολυμβητηρίου”, κατέληξε ο κ.Αλεξανδρίδης, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη παραχώρηση του χώρου σε επιχειρηματίες.
Ο Γιάννης Συγγελίδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, τόνισε: “Πάμε βήμα-βήμα.
Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα κάνει τι απαραίτητες μελέτες και θα δούμε πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο.
Πιστεύω ότι σε ένα χρόνο το κολυμβητήριο μπορεί να ολοκληρωθεί”.
Χαρακτήρισε τις αντιδράσεις πολιτικού περιεχομένου και επισήμανε ότι “… ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω πολιτικών παρατάξεων και κοιτάει το συμφέρον του”.
Σε ερώτηση για τις οφειλές προς τους αθλητές, ο πρόεδρος των “ερυθρολεύκων” υπογράμμισε: “Περνάμε δύσκολες εποχές και ο αθλητισμός δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από τη γενικότερη κρίση.
Οι αθλητές πρέπει να κάνουν υπομονή και να έχουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση”, για να καταλήξει λέγοντας με νόημα: “Για να κατασκευαστεί το κολυμβητήριο, πρέπει να κάνουν όλοι θυσίες”.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να καταβληθεί μέρος των οφειλών στους πολίστες του Ολυμπιακού, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα εξάμηνο και έχουν προχωρήσει σε αποχή από τις προπονήσεις.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές