ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΠΗΓΗ:www.skai.gr

Πρωταθλητής στη ζωή αποδεικνύεται ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο 42χρονος Γάλλος που έχει χάσει και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία, ο οποίος το Σάββατο ξεκίνησε από το Φόκστοουν της νότιας Αγγλίας για να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη.
Ο Κρουαζόν προχωρά “με σταθερή ταχύτητα”, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του. Νωρίς το πρωί συναντήθηκε με δελφίνια και κολύμπησε μαζί τους.
Γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, αναμένεται να έχει φτάσει στη γραμμή απ’ όπου περνούν τα φέριμποτ και τα φορτηγά πλοία διασχίζοντας το κανάλι της Μάγχης.
Το τολμηρό εγχείρημα του Γάλλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας), όταν, με τη βοήθεια ενός αγωνοδίκη, άγγιξε έναν απόκρημνο βράχο υποδηλώνοντας έτσι την έναρξη του διάπλου.
“Είναι σε καταπληκτική φόρμα σήμερα το πρωί” ανέφερε πηγή του περιβάλλοντός του. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι αρκετά καλές αν και φυσάει ελαφρά.
Υπολογίζεται ότι ο Κρουαζόν θα χρειαστεί περίπου 24 ώρες μέχρι να φτάσει στην απέναντι όχθη και να τερματίσει κάπου μεταξύ του Βισάν και του ακρωτηρίου Γκρι-Νε, στη βόρεια Γαλλία.
Τον Μάρτιο του 1994, ενώ τοποθετούσε μια κεραία τηλεόρασης, ο Κρουαζόν δέχτηκε αλλεπάλληλες εκκενώσεις ηλεκτρικού ρεύματος τάσης 20.000 βολτ. Ενώ νοσηλευόταν, μετά το ατύχημά του, είδε στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για μια κολυμβήτρια που διέσχιζε τη Μάγχη και αποφάσισε να κάνει το ίδιο.
Όπως είπε, θέλει να ολοκληρώσει αυτόν τον άθλο για τον ίδιο, για τους δικούς του ανθρώπους και για όλους τους άτυχους συντρόφους του που δεν ζουν πια.
Για να τα καταφέρει χρησιμοποιεί προσθετικά μέλη στα χέρια και στα πόδια. Τα προσθετικά μέλη των χεριών δεν του χρησιμεύουν για να κολυμπάει αλλά για να ισορροπεί και να μην αισθάνεται ναυτία. Κατά μέσο όρο καλύπτει περίπου τρία χιλιόμετρα την ώρα. Έκανε προπόνηση επί δύο χρόνια, 30 ώρες την εβδομάδα και τον Αύγουστο κατάφερε να κολυμπήσει από το Νουαρμουτιέ στο Πορνίκ της δυτικής Γαλλίας και να επιστρέψει στην αφετηρία του μέσα σε 12 ώρες.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές