Αποτελέσματα Mediterranean Artistic Synchronized Swimming COMEN Cup,01-04 August 2019,Geneva-Switzerland

Πρόκριση στους τελικούς για το Ντουέτο και το Ομαδικό της Ελλάδας
Την πρόκριση στους τελικούς των δύο αγωνισμάτων πέτυχαν τα κορίτσια της Ελλάδας που μας εκπροσωπούν στο Ντουέτο και στο Ομαδικό, στην πρεμιέρα του Μεσογειακού Κυπέλλου (COMEN Cup) Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στη Γενεύη της Ελβετίας, την Πέμπτη (1/8).
Το Ντουέτο μας με τις Ζωή Καράγγελου και Βάγια Σταυρούλα Ελένη πήραν την 6η θέση στη γενική κατάταξη του προκριματικού και 4η σε αυτή της COMEN με 75.9333 βαθμούς και προκρίθηκε στον τελικό που θα γίνει το Σάββατο (3/8) το βράδυ. Η Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) με τις Ντάρια Λιακόβα και Ελιζαβέτα Σμιρνόβα ήταν η καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 83.9333 β. και από τις χώρες της COMEN η Ιταλία με τις Βιττόρια Μεούτσι και Σουζάννα Πεντότι, 2η στη γενική, με 80,6000 β.
Η ελληνική Εθνική ομάδα, με τις Ζωή Καράγγελου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Γεωργία Ζώταλη, Κατερίνα Μπέκου, Κατερίνα Μανασάκη, Ελένη Ηλιάνα Καραμάνη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη του προκριματικού και την 3η σε αυτή της COMEN με 77,7000 β. και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Κυριακή (4/8) το μεσημέρι. Η καλύτερη επίδοση του προκριματικού έγινε από τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) με 85,8667 β. και από τις χώρες της COMEN η Ισπανία, 3η στη γενική (82,8000 β.).
Χάλκινο μετάλλιο στο Κόμπο της COMEN η Εθνική – Πέρασε στον τελικό του Σόλο η Καράγγελου
Το χάλκινο μετάλλιο στο Κόμπο, στην κατάταξη της COMEN, στο Μεσογειακό Κύπελλο Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης που γίνεται στη Γενεύη κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα την Παρασκευή (2/8) το βράδυ. Στη γενική κατάταξη πήρε την 5η θέση.
Οι νεαρές κοπέλες που αποτελούσαν την ομάδα ήταν οι: Ζωή Καράγγελου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Γεωργία Ζώταλη, Κατερίνα Μπέκου, Κατερίνα Μανασάκη, Βασιλική Μολόζη, Ελένη Ηλιάνα Καραμάνη, Μαρίνα Βασιλοπούλου, Ελένη Φράγκου, οι οποίες βαθμολογήθηκαν με 79,9333.
Το χρυσό μετάλλιο στην COMEN πήρε η Ισπανία και στην γενική κατάταξη η Ρωσία (Μόσχα).
Στον προκριματικό του Σόλο, εξάλλου, η Ζωή Καράγγελου κατετάγη 6η στη γενική κατάταξη και 4η στην COMEN με 76,4667 β. και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει την Κυριακή (4/8) το πρωί.
Τέταρτη θέση για Καράγγελου – Ελένη στον τελικό του Ντουέτου
Την 4η θέση στον τελικό του Ντουέτου, στην κατάταξη της COMEN, στην τρίτη ημέρα του Μεσογειακού Κυπέλλου (COMEN CUP) Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στη Γενεύη, το Σάββατο (3/8) το βράδυ, πήραν οι Ελληνίδες εκπρόσωποι Ζωή Καράγγελου – Βάγια Σταυρούλα Ελένη.
Οι κοπέλες μας βαθμολογήθηκαν με συνολικό 147,4556 βαθμούς. Στη γενική κατάταξη κατέλαβαν την 6η θέση.
Το χρυσό μετάλλιο στη γενική κατάταξη πήρε η Ρωσία με τις Λιακόβα και Σμύρνοβα και στην κατάταξη της COMEN η Ιταλία με τις Μεούτσι και Πεντότι (ασημένιο η Ισπανία, χάλκινο η Γαλλία).
Φινάλε με 4ες θέσεις της Εθνικής στο Ομαδικό και της Καράγγελου στο Σόλο – 3η στη Γενική βαθμολογία της COMEN η Ελλάδα
Με την 4η θέση της Εθνικής μας ομάδας στο Ομαδικό, στην τελική κατάταξη της COMEN μετά και τον τελικό του αγωνίσματος, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (4/8) το απόγευμα οι εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής στο Μεσογειακό Κύπελλο (COMEN CUP) στη Γενεύη.
Η ελληνική Εθνική ομάδα, με τις Ζωή Καράγγελου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Ευθαλία Δέσποινα Παγώνη, Γεωργία Ζώταλη, Κατερίνα Μπέκου, Κατερίνα Μανασάκη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Ρέα Νάκο βαθμολογήθηκαν με 78,3333 β. για το πρόγραμμά της στον τελικό. Καλύτερα, δηλαδή, από την Ελβετία (77,1333 β.), αλλά επειδή οι Ελβετίδες είχαν καλύτερες βαθμολογίες στις Φιγούρες, που συνυπολογίζονται στη βαθμολόγηση για την τελική κατάταξη του συγκεκριμένου αγωνίσματος στην COMEN, η Ελβετία πήρε τελικά το χάλκινο μετάλλιο με οριστική βαθμολογία 146,8468 β. και η Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση με 146,4580. Στη γενική κατάταξη στο Ομαδικό η Ελλάδα ήταν 6η.
Το χρυσό μετάλλιο στο Ομαδικό, στη γενική κατάταξη, πήρε η Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) και στην COMEN η Ισπανία.
Την 4η θέση, εξάλλου, κατέλαβε νωρίτερα το μεσημέρι και η Ζωή Καράγγελου στον τελικό του Σόλο της ίδιας διοργάνωσης, πάντα στην κατάταξη της COMEN, με συνολική βαθμολογία 148,1564 β. Στη γενική κατάταξη του Σόλο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήρθε 6η. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Λιακόβα στη γενική κατάταξη και στην κατάταξη της COMEN η Ιταλίδα Πεντότι.
Σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα που κατετάγη στην 3η θέση της επίσημης τελικής βαθμολογίας του COMEN CUP με 522,0033 β., πίσω από την 1η Ισπανία και τη 2η Ιταλία και μπροστά από την 4η Ελβετία.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές