ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ WATER POLO.ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 7-18

Μια “ανάσα” από την οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Στουτγκάρδη βρίσκεται η εθνική εφήβων του πόλο.
Η ελληνική ομάδα, παίζοντας κατά διαστήματα καλά, έχτισε μια διαφορά ασφαλείας -της τάξης των 5 ή 6 γκολ- και με βασικό όπλο τη φυσική κατάσταση έφτασε εύκολα στη νίκη με 18-7 επί της Σλοβενίας.
Το αποτέλεσμα αυτό δίνει το δικαίωμα στην εθνική ομάδα, αύριο στις 17.00 (ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο την δυνατή Σλοβακία, να διεκδικήσει την είσοδό της στην οκτάδα.
Οι Ελληνες παίκτες και σήμερα παρουσίασαν δύο πρόσωπα στο παιχνίδι τους.
Μέχρι και τα μέσα του 3ου οκταλέπτου ήλεγχαν το παιχνίδι και με καλή διαφορά (9-2 με γκολ του Μυτιληνού στα 5.51), εκεί όμως για μια ακόμη φορά τα… θαλάσσωσαν.
Οι Σλοβένοι πετυχαίνοντας δύο γκολ με τους Κντίβετς και Νόβακ και, σε συνδυασμό με την κακή αμυντική λειτουργία, έφεραν “θαλασσοταραχή” στην ελληνική ομάδα.
Οι φωνές όμως του Περικλή Δαμάσκου φαίνεται ότι έπιασαν ξανά τόπο, αφού “ξύπνησαν” τους διεθνείς μας και το 11-5 του 3ου οκταλέπτου έγινε πολύ εύκολα 18-7 στο τέλος του αγώνα.
Η ελληνική ομάδα μετά και το αποτέλεσμα αυτό περίμενε ένα μικρό θαύμα από τη Ρωσία -νίκη επί της Ιταλίας- αλλά αυτό δεν ήλθε ποτέ.
Η πρώτη θέση δικαιωματικά για την Ιταλία μετά και το 13-7 επί της Ρωσίας και η δεύτερη που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ για την Ελλάδα.
Ο δρόμος για την οκτάδα περνά από το αυριανό παιχνίδι με την Σλοβακία που είναι «δύσκολος αντίπαλος με δυνατά παιδιά.
Χρειάζεται να παίξουμε εμείς καλά, να κολυμπήσουμε γρήγορα και πάνω απ΄όλα να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας.
Εάν όλα αυτά γίνουν πράξη, τότε νομίζω πως θα κερδίσουμε τον αγώνα και θα μπούμε στην οκτάδα που είναι και ο πρωταρχικός στόχος.
Στη συνέχεια βήμα-βήμα μπορούμε να κοιτάμε και για ψηλότερα» ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Περικλή Δαμάσκου, ενόψει του αυριανού αγώνα.
Οι Γεννηδουνιάς, Χρυσοσπάθης, Λάππας ξεχώρισαν από την ελληνική ομάδα και τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Μυτιληνός, Σπηλιωτόπουλος (έδωσε πολλές μάχες στην άμυνα με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 13-5).
Τα γκολ για την ελληνική ομάδα σημείωσαν οι Γεννηδουνιάς 4, Χρυσοσπάθης, Μυτιληνός από 3 και οι Σολανάκης, Βελώνιας, Λάππας, Γούβης από 2, ενώ για την Σλοβενία οι Γκντίβετς, Νόβακ από 3 και ο Στιρν.
Τα οκτάλεπτα του αγώνα: 3-1, 4-1, 4-3, 7-2 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΗΛΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η Σλοβακία είναι δύσκολος αντίπαλος και θα κάνουμε μεγάλο λάθος εάν τους υποτιμήσουμε.
Σίγουρα νιώθουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα, αλλά χρειάζεται να μπούμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα.
Μπορούμε να πάρουμε την νίκη.
Εχουν δυνατά παιδιά αλλά κι εμείς έχουμε έμπειρους παίκτες π.χ. Γεννηδουννιάς, Λάππας και είμαστε πιο γρήγορη ομάδα.
Εάν εμείς παίξουμε καλά τότε το παιχνίδι θα είναι δικό μας».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ: «Νιώθω πολύ καλύτερα μετά το χτύπημα που δέχθηκα από τον αντίπαλο.
Είμαι έτοιμος μαζί με τ΄αλλα παιδιά για να μπούμε στην οκτάδα, αρκεί να φανούμε δυνατοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με την Σλοβακία».
Το αντιαθλητικό χτύπημα στον Γιώργο Δερβίση -γροθιά στο μάτι- έδειξε μία ακόμη αδυναμία των διοργανωτών.
Η απουσία επί δεκαλέπτου (τουλάχιστον) του γιατρού του αγώνα ανησύχησε την ελληνική αποστολή -σύμφωνα με τους διοργανωτές το περιστατικό έγινε πάνω στην αλλαγή βάρδιας των γιατρών κι ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη- με αποτέλεσμα έπειτα από ενέργειες του αρχηγού αποστολής κ.Ανδρέα Γούνα, τη λύση στο πρόβλημα έδωσε μία … ναυαγοσώστρια που είχε ιατρικές γνώσεις.
Επειτα από την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης κρίθηκε σκόπιμο ο Ελληνας αθλητής να μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο για τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο, όπου οι γιατροί δεν διαπίστωσαν κάτι το σοβαρό.
Ο Γιώργος Δερβίσης έπειτα από λίγα λέπτα επέστρεψε στην πισίνα -συνοδεία του Θ.Μπερδέ- όπου τον περίμεναν οι συμπαίκτες του και όλοι μαζί υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την είσοδο στην οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Σε άλλα σημερινά παιχνίδια είχαμε Ισπανία-Ολλανδία 12-9, Σλοβακία-Ουγγαρία 5-8, Κροατία-Γεωργία 24-2.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές