Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Στο δημαρχείο Νέας Ιωνίας Βόλου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων του Β΄ προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών, που θα διεξαχθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης από αύριο έως την Κυριακή.
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας και Βόλου, Πάνος Μαβίδης και Αλέκος Βούλγαρης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάσος Δούμπας, αλλά και ο Τούρκος παρατηρητής της LEN, Χαλούκ Τοϊγκαρλί.
Ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Πάνος Μαβίδης, δήλωσε: «Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενείται στο Δήμο μας.
Είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο άψογη συνεργασία με την ΚΟΕ και τον πρόεδρο της, αλλά και από το γεγονός ότι φιλοξενούμε ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, είπε: «Φιλοξενούμε τέσσερις εθνικές ομάδες σε μία περιοχή με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και τον υγρό στίβο.
Μας τιμάει αυτή η διοργάνωση, αφού εδώ στη Νέα Ιωνία θα φιλοξενηθούν και οι αγώνες του αθλήματος της υδατοσφαίρισης στους Μεσογειακούς Αγώνες».
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος είπε: «Τα προκριματικά αποτελούν την αρχή μίας νέας πορείας για την εθνική μας.
Νέα και ανανεωμένη, μετά το Πεκίνο, ετοιμάζεται να βαδίσει στα χνάρια των προηγούμενων επιτυχιών μας.
Η διοργάνωση εδώ αποτελεί επιστέγασμα της πολιτικής μας για αποκέντρωση των δραστηριοτήτων μας, πέρα από το αθηνοκεντρικό κράτος.
Ευχαριστούμε και δημόσια τους φορείς με τους οποίους έχουμε αναπτύξει άψογη συνεργασία τα τελευταία χρόνια».
Ο Τάσος Δούμπας ήταν λακωνικός: «Στόχος μας είναι η πρωτιά.
Έχουμε διαδεχθεί μία εθνική ομάδα με μεγάλες επιτυχίες και έχουμε παίκτες με εξαιρετικές ικανότητες.
Θα δείξουμε μέσα στην πισίνα ότι μπορούμε να ελπίζουμε σ΄αυτή την εθνική ομάδα».
Η εθνική ομάδα θα προπονηθεί απόψε στις 8μ.μ., ενώ η τελική 13άδα θα δηλωθεί αύριο το πρωί στην τεχνική σύσκεψη.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρχίζει τους αγώνες του αύριο (20:00) απέναντι στην ΠΓΔΜ, που έφτασε στο Βόλο χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τον Νεμπόισα Μίλιτς.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές