ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ο.Ε.

Για τον Αύγουστο μετατίθεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης του 2011, που αυτή τη φορά θα διεξαχθεί μετά τη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης.
Σύμφωνα με το συνοπτικό πρόγραμμα της περιόδου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΚΟΕ, το Πανελλήνιο θα διεξαχθεί από 5 έως 7 Αυγούστου 2011, σε τόπο που θα καθοριστεί.
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες σημαντικές εγχώριες διοργανώσεις, τα “Αλεξάνδρεια” στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 4-5/12, το Γκραν Πρι Χριστουγέννων (25άρα πισίνα) στις 18-19/12 σε μέρος που θα καθοριστεί, οι χειμερινοί αγώνες κατηγοριών από 18 έως 20 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το Χειμερινό Πρωτάθλημα από 25 έως 27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, το μίτινγκ “Ακρόπολις” από 6 έως 8 Μαϊου στην Αθήνα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών από 13 έως 17 Ιουλίου, επίσης στην Αθήνα.
Επίσης, στις 16 και 17 Απριλίου θα φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα πολυεθνής συνάντηση εφήφων/κορασίδων.
Οι σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις της σεζόν 2010-11 έχουν ως ακολούθως:

25-28/11/2010: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας (Αϊντχόφεν)

15-19/12/2010: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας (Ντουμπάι)

4-5/6/2011: Βαλκανικοί Αγώνες εφήβων/νεανίδων (Μπάνια Λούκα)

18-19/6/2011: Μεσογειακό Κύπελλο (δεν έχει οριστεί τόπος διεξαγωγής)

6-10/7/2011: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων (Βελιγράδι)

24-31/7/2011: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Σανγκάη)

25-29/7/2011: Ευρωπαϊκές Ημέρες Νεότητας (Τραπεζούντα)

16-21/8/2011: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων (Λίμα)

Τη συμμετοχή του Γιάννη Δρυμωνάκου, του Στέφανου Δημητριάδη και της Νόρας Δράκου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στο Αϊντχόφεν, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ.
Παράλληλα, από την ομοσπονδία αποφασίστηκε η επαναπρόσληψη ως συνεργαζόμενων ομοσπονδιακών προπονητών του Μίλτου Κανελλόπουλου, του Βόικο Ράτσε και του Γιάννη Ορφανίδη.
Ανανεώθηκαν επίσης οι συμβάσεις των ομοσπονδιακών προπονητών κολύμβησης Χριστόδουλου Χούμα, Βαγγέλη Βούλτσου (τεχνικοί σύμβουλοι), Τάσου Παπαδόπουλου (υπεύθυνος για τις επιστημονικές μετρήσεις), Νίκου Γέμελου, Χρυσάφη Βαγγελακάκη (ομοσπονδιακοί), του περιφερειακού προπονητή κολύμβησης Νίκου Κραουνάκη και των προπονητών καταδύσεων Πέτρου Φυρίγου, Γιούρι Αρταμόνοφ (ομοσπονδιακοί) και Νίκου Τουλούδη (περιφερειακός).
Στην τεχνική κολύμβηση, ανανεώθηκε οι συνεργασία με τους Αλέξανδρο Ξιάρχο (τεχνικός σύμβουλος, ομοσπονδιακός προπονητής), Γιάννη Καρατζογλίδη (ομοσπονδιακός Βόρειας Ελλάδας), και Γιώργο Σαλταμανίκα (βοηθός προπονητής).
Ακόμη, με απόφαση του Δ.Σ.
της ΚΟΕ εγγράφονται στη δύναμη της ομοσπονδίας τα σωματεία ΝΟ Δήμου Πεταλούδων, Α.Σ Πρόοδος ‘Αρτας, Ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδας, Ναυτίλος Α.Σ Αττικής, Α.Σ Ζεύς Θεσσαλονίκης, ενώ μετονομάζεται ο Νεαπολικός Αστέρας σε Χαλκηδών.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ επικύρωσε και τυπικά την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των πλέι-οφ στις κατηγορίες Α1 ανδρών και γυναικών στην υδατοσφαίριση, όπου πλέον θα μετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, αντί των έξι που ίσχυε μέχρι φέτος.
Τόσο οι ημιτελικές σειρές, όσο και οι τελικοί και οι αγώνες για τις θέσεις 3-4 θα κρίνονται στις τρεις νίκες.
Το φετινό πρωτάθλημα Α1 ανδρών θα αρχίσει στις 6 Νοεμβρίου και η κανινική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου ή στις 7 Μαϊου (εξαρτάται από τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που δεν έχουν οριστεί ακόμη από τη LEN).
Το πρωτάθλημα γυναικών θα αρχίσει στις 20 Νοεμβρίου, η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου και τα πλέι-οφ στο αργότερο στις 29 Μαϊου.
Για το κύπελλο ανδρών, οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι: 8/12 (Α΄ φάση), 26/12 (Β΄ Φάση), 16/3 (Προημιτελικοί) και 13-14/5 (Φάιναλ Φορ).
Η κλήρωση της Α1 ανδρών, της Α1 γυναικών καθώς και της Α΄ φάσης του κυπέλλου θα πραγματοποιθεί στις 6 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας η πρόταση για διεξαγωγή κυπέλλου γυναικών.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές