ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ,ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα της ακαδημίας εκμάθησης κολύμβησης  που καλλιεργεί τα τελευταία χρόνια ο Ν.Ο. Χανίων και το οποίο εκτελείται από το σύνολο των προπονητών του τμήματος κολύμβησης με επικεφαλής για πρώτη φορά από φέτος, τον Κώστα Τζιλιβάκη. Στόχος και μεγάλη προσδοκία των ανθρώπων του ΝΟΧ είναι η δημιουργία στο άμεσο μέλλον για το τμήμα της προαγωνιστικής κατηγορίας (10,11,12 χρ.), να αποτελείται από 20-25 κολυμβητές και κολυμβήτριες ανά ηλικία.
Ως εκ τούτου, το βάρος έχει πέσει αυτή τη στιγμή στα μικρότερα παιδιά, με το πρόγραμμα να είναι χωρισμένο ανάλογα την ηλικία και τις τεχνικές τους ικανότητες. Πιο συγκεκριμένα, οι ηλικίες από 6-8 ετών κολυμπούν καθημερινά το απόγευμα (17:00-18:00) ενώ οι λίγο μεγαλύτεροι (9 χρ.) ακολουθούν αμέσως μετά για μία ώρα. Ο αριθμός αυτών των παιδιών ανέρχεται στα 110, είναι δηλαδή αρκετά ικανοποιητικός.
Τα μεγαλύτερα παιδιά, μεταξύ 10 και 11 ετών, το τμήμα των οποίων είναι και ο προθάλαμος για την προαγωνιστική κατηγορία των 10-11-12 ετών, αποτελείται αυτή τη στιγμή από 40 αθλητές και καθημερινά η προπόνησή τους γίνεται το μεσημέρι (14:45-15:45). Σχεδόν την ίδια ώρα αλλά για πολύ περισσότερο χρόνο (15:00-19:00) στις διαδρομές 1 και 6 προπονείται όλο το φάσμα της υποδομής με παιδιά από 4-8ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που απαριθμεί σχεδόν 150 παιδιά, είναι χωρισμένο ανά Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο.
Σύμφωνα με τον Κώστα Τζιλιβάκη: “Το πρόβλημα στις αγωνιστικές κατηγορίες είναι ότι λόγω ιδιαιτεροτήτων και υψηλού συναγωνισμού, δε μας μένει ικανός αριθμός κολυμβητών για να πλαισιώσουμε όλα τα αγωνίσματα. Πιστεύω πως μόνο εφόσον ξεπεράσουμε αυτούς τους σκοπέλους και δουλέψουμε με μεγαλύτερο πρόγραμμα τις υποδομές, θα μας δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα πληρέστερο τμήμα κολύμβησης στο μέλλον”.
Εκτός του κ. Τζιλιβάκη, το παραπάνω πρόγραμμα κατευθύνουν οι προπονητές: Αποστόλης Γεωργιάδης, Αντώνης Καλογεράκης, Αφροδίτη Κουμή, Ανδρέας Πρωτοπαπαδάκης, Σοφιάννα Κατσαρού, Λίλιαμ Φορσούθ, Μαρία Αρυμπλιά, Γιάννης Τσιχλάκης, Ιζαμπέλα Στεφανουδάκη και Χρήστος Κιούπης.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές