ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τις υποτροφίες στους αθλητές και τις αθλήτριες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιχορήγησης Αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη της ΔΟΕ, παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.
Στην έδρα της ΕΟΕ πήγαν η Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία), η Αθηνά Δούκα (σκοποβολή) και ο Γιάννης Αρζουμανίδης (πάλη) και συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΕΟΕ, για να παραλάβουν τις υποτροφίες τους από τα χέρια του κ. Καπράλου.
“Είμαι πολύ χαρούμενος που σας υποδέχομαι στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Καταφέρατε και ξεχωρίσατε από πολλούς άλλους αθλητές και επιλεχθήκατε για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της ΔΟΕ, γεγονός που αποδεικνύει την αξία σας, αλλά και την σωστή δουλειά που έχετε κάνει τα τελευταία χρόνια.
Εύχομαι να συνεχίσετε τις προσπάθειες σας με την ίδια θέρμη και να τα ξαναπούμε στο Λονδίνο, πανηγυρίζοντας μάλιστα και ελληνικές επιτυχίες” είπε στους αθλητές ο κ. Καπράλος, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα είναι δίπλα τους, έτοιμη να συνδράμει σε κάθε ανάγκη τους.
Στο πρόγραμμα των υποτροφιών εντάχθηκαν ακόμη ο Χρήστος Τσακμάκης (κάνοε καγιάκ) και ο Παναγιώτης Γκιώνης (πινγκ πονγκ).
Οι πέντε αθλητές και αθλήτριες θα λαμβάνουν 1.000 δολάρια το μήνα για την καλύτερη προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Η Ολυμπιακή επιχορήγηση θα ισχύσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 31 Αυγούστου 2012.
Στα ομαδικά αθλήματα έχει επιλεγεί η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών και απομένει η τελική έγκριση από την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές