«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών στο Ζάππειο

Τη σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης, με αντικείμενο την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 382 χιλιάδων ευρώ, υπέγραψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας .
Ειδικότερα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής, απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του κολυμβητηρίου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση με στόχο να αντικατασταθεί πλήρως το ασύμφορο οικονομικά υφιστάμενο λεβητοστάσιο, το οποίο καλύπτει μέχρι σήμερα τις παροδικές, λόγω αδυναμίας συνεχούς λειτουργίας, ανάγκες θέρμανσης της πισίνας.
Παράλληλα θα εκπονηθεί μελέτη αναβάθμισης στο κτίριο που στεγάζει γραφεία, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ιατρείο και αίθουσες εκγύμνασης, η στέγη του αναψυκτηρίου θα αντικατασταθεί από νέα και θα εκπονηθεί μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και αναβάθμισης του φωτισμού.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής,κ. Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:
«Αναβαθμίζουμε και δίνουμε ξανά πνοή σ΄έναν από τους ιστορικότερους αθλητικούς χώρους της Αττικής, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών.
Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ξεκινούν άμεσα οι μελέτες αναβάθμισης, προκειμένου αυτός ο σπουδαίος αθλητικός χώρος, που «μεγάλωσε» γενιές πρωταθλητών και αποτελεί σύμβολο, να ξαναζωντανέψει και να πάρει τη θέση που του αξίζει στο αθλητικό γίγνεσθαι της Αττικής.
Για εμάς η αναμόρφωση εμβληματικών αθλητικών χώρων της Αττικής μας που ενισχύουν την υπεραξία της και συμβάλλουν στην ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, είναι προτεραιότητα».
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές