29ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΚΡΟΑΤΙΑ. ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ 10-7

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών κέρδισε την Τουρκία 10-7 και κατέλαβε την 9η θέση στο 29ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, που φιλοξενείται στο Ζάγκρεμπ.
Διαιτητές: Μπέντερ (Γερμανία), Φρανούλοβιτς (Κροατία)

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 1-1, 3-2

Ελλάδα (Δούμπας): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Παπαδόγκωνας, Μίραλης 1, Δελακάς 1, Γιάν.Φουντούλης 1, Χρ.Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Μιτελούδης, Γούνας 2, Κολόμβος 1, Γαλανίδης.
Τουρκία (Τουρούντς): Οκμκάν 3, Χαντάλ 2, Μπεσκαρτνέσλερ 2.

Δηλώσεις

Τάσος Δούμπας (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Αυτό που μένει πιστεύω ότι είναι οι εμπειρίες που απέκτησε η εθνική ομάδα με τη συμμετοχή της εδώ.
Ηρθαμε με την ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, κάποιοι από τους παίκτες έδωσαν ό,τι μπορούσαν, κάποιο δεν συμμετείχαν στην προσπάθεια όσο θα περιμέναμε.
Είμαι ευχαριστημένος, γιατί οι παίκτες προσπάθησαν απέναντι σε μεγάλες δυνάμεις, αλλά είναι φανερό ότι κάτι μας λείπει ακόμα, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η νίκη.
Το μέλλον της ελληνικής υδατοασφαίρισης είναι εδώ, είναι αυτά τα παιδιά και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.
Η ένατη θέση που πήραμε εδώ είναι καλύτερη από την 11η θέση της Μάλαγα».
Χρήστος Αφρουδάκης: «Αυτό που φάνηκε είναι ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά σε όλες τις εκφάνσεις που έχουν να κάνουν με μια ομάδα, στην τακτική, στη νοοτροπία, στη φιλοσοφία και ό,τι άλλο έχει να κάνει για να μπορεί η ομάδα να στέκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Αν χαθεί ένας ακόμα χρόνος θα είναι ό,τι το χειρότερο για την εθνική ομάδα.
Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο σχεδιασμός, αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη τακτική και να μπει ο πήχης ψηλά.
Αλλιώς θα είναι καλύτερα να μη συμμετέχουμε σε διεθνείς διοργανώσεις και τουρνουά, για να μη χάνουμε και εμείς οι παίκτες τον χρόνο μας και εν τέλει, γιατί, όταν οι κόποι μας δεν ανταμείβονται, είναι ό,τι πιο άσχημο για εμάς».

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές