ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ

Ξεκινάνε το Σάββατο 15 Μαΐου στις 09:30 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 16 Μαΐου κατηγοριών, στο κλειστό κολυμβητήριο,  οι πρώτοι πανελλήνιοι κολυμβητικοί αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών, που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας με την επωνυμία «Καβάλα Junior 2010». Μέχρι την Τρίτη 11 Μαΐου, είχαν δηλώσει συμμετοχή 504 αθλητές & αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών για μια καινούρια διοργάνωση, αριθμός που ξεπερνάει τις προσδοκίες των διοργανωτών. Στην Καβάλα θα φιλοξενηθούν το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή πάνω από χίλιοι άνθρωποι (αθλητές – προπονητές -συνοδοί – γονείς). Φιλοδοξία του ΝΟΚ είναι να διοργανώσει αξέχαστους αγώνες, ώστε όλοι όσοι συμμετέχουν να μείνουν ικανοποιημένοι. Αγώνες που να καθιερωθούν στις διοργανώσεις προαγωνιστικών κατηγοριών στη Β. Ελλάδα.
Κ. ΣΙΜΙΤΣΗΣ: «ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ»
Με την ευκαιρία των μεγάλων αυτών αγώνων ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έκανε την ακόλουθη δήλωση «καλωσορίζω στην πόλη μας, στους πρώτους κολυμβητικούς αγώνες προαγωνιστικής, τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους γονείς τους, τους προπονητές και τους παράγοντες των ομάδων. Στους αθλητές εύχομαι να χαρούν τον αγώνα και να νικήσουν, γνωρίζοντας ότι ο σεβασμός προς τον αντίπαλο και την αξία του μεγαλώνει τη δόξα του νικητή. Στους γονείς εύχομαι να έχουν πάντα υγεία και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των παιδιών τους, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας των παιδιών τους αντανακλά τον αγώνα τον δικό τους. Στους προπονητές και στους παράγοντες εύχομαι να έχουν τη διάθεση και τη δύναμη να «πλάθουν» όχι μόνο καλούς αθλητές αλλά και καλούς πολίτες, γνωρίζοντας ότι η κοινωνία τους το αναγνωρίζει και τους ευγνωμονεί. Καλό αγώνα. Να περάσετε όλοι καλά».
Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: «ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοφέλεια επισήμανε ότι «με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καβάλας τους αγώνες κολύμβησης «ΚΑΒΑΛΑ JUNIOR 2010», την ευθύνη διοργάνωσης των οποίων έχει ο ιστορικός Ναυτικός Όμιλος Καβάλας. Διοργανώσεις σαν αυτή προάγουν τα αθλήματα του υγρού στίβου και συμβάλουν στην υγιή ανάπτυξη του Ελληνικού αθλητισμού. Ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες των συλλόγων της πόλης, που προσφέρουν την ευκαιρία σε αθλητές και θεατές να απολαύσουν τέτοιες στιγμές.
Γ. ΚΑΡΑΒΑΣ: «ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ»
Μιλώντας για τους μεγάλους αυτούς αγώνες ο πρόεδρος του Ν.Ο.Κ. Γιάννης Καραβάς επισήμανε ότι «ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας, ο Όμιλος που πριν από 65 χρόνια έβαλε στην Καβάλα τα θεμέλια για το άθλημα της Κολύμβησης, ένα άθλημα που έχει χαρίσει στην πόλη και στον Όμιλό μας μεγάλες διακρίσεις, εγκαινιάζει από φέτος μια καινούρια κολυμβητική διοργάνωση, που φιλοδοξεί να γίνει στο εξής θεσμός. Φιλοδοξία μας είναι το Κλειστό Κολυμβητήριο της Καβάλας, το αθλητικό στολίδι που απέκτησε η πόλη μας, να ζωντανεύει κάθε χρόνο από την ενέργεια των παιδιών των προαγωνιστικών κατηγοριών, από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, παιδιών γεμάτων υποσχέσεις για ένα μέλλον με άθληση και πρόοδο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Καβάλας και προσωπικά το Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή για την αμέριστη συμπαράσταση στην επιτυχία της διοργάνωσης. Τη «Δημωφέλεια» και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, που ήταν στο πλευρό μας. Τους Χορηγούς, που μας στηρίζουν σε δύσκολους καιρούς. Ευχαριστούμε ακόμη τους πολλούς εθελοντές του Ομίλου μας. Εκ μέρους του Ν. Ο. Καβάλας καλωσορίζω τους αθλητές, τους συνοδούς και τους γονείς από όλους τους Ομίλους, που αγκάλιασαν τη διοργάνωση κι ήρθαν να πάρουν μέρος στους αγώνες «Καβάλα Junior 2010».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές