ΤΗΝ 10η ΝΙΚΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ 25μ.

Η Γερμανική κολύμβηση με την συμετοχή της στο 14ο Swimming Championships στο Eindhoven (NED)  από 25 έως 28 Νοεμβρίου αποσκοπεί στη δέκατη πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Στο πρόσφατο παρελθόν απέτυχε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος τέσσερις φορές κατά τα Πρωταθλήματα στην πισίνα 25m: στη Λισαβόνα το 1999 και στη Βαλένθια το 2000 ηΣουηδία ήταν στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων. Στη Ριέκα το 2008 οι Ρώσοι θριάμβευσαν, και πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη οι Ολλανδοί ήταν  καλύτεροι με δέκα χρυσά, τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο στις τέσσερις ανταγωνιστικές ημέρες.
Η Γερμανία καθώς και η Ολλανδία θα ανταγωνιστούν με όλα τα κορυφαία αστέρια τους στο Αϊντχόβεν.Ο Γερμανός  προπονητής Dirk Lange έχει επιλέξει μια ομάδα από 25 κολυμβητές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης.
Οι Ολλανδοί από την πλευρά τους  θα κάνουν τα πάντα για να νικήσουν τους Γερμανούς με μια ομάδα από 26 αθλητές και θα κολυμπήσουν στο Zwemstadion του Eindhoven για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Τα σημάδια είναι καλά. Οι Ολλανδοί κατέχουν σήμερα τέσσερις από τις 13 ευρωπαϊκές κορυφαίες θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξη αυτής της σεζόν. Η Hinkelien Schreuder είναι πρώτη στα 50μ ελεύθερο των γυναικών με (23.91sec) και στα100μ μικτή ατομική με (59.29sec – μαζί με την Έμιλι Seebohm της Αυστραλίας).Η Femke Heemskerk είναι στην κορυφή στα 100μ ελεύθερο των γυναικών με (51.96sec) και στα 200μ ελεύθερο με (1:52.42 min). ΟΙ Γερμανοί κολυμβητές κατέχουν τρεις πρώτες θέσεις στην ίδια λίστα, το ίδιο και οι Σουηδοί. Η Ρωσία έχει δύο πρώτες θέσεις στην κατάταξη, και η Γαλλία μία.

Η Ελλάδα θα μετέχει στους αγώνες με τον Γιάννη Δρυμωνάκου, τον  Στέφανο Δημητριάδη και την Νόρα  Δράκου, με αρκετές ελπίδες για εμφανίσεις σε τελικούς και γιατί όχι κάποιο μετάλλιο.

Ο Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στα 200μ πεταλούδα και 400μ Μ. Ατομικής, ο Δημητριάδης στα 50, 100, 200μ πεταλούδα και η Δράκου στα 50, 100, 200μ ελεύθερο, 50μ ύπτιο και 50μ πεταλούδα.

Συνοδοί τους είναι ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Τύρος και ο προπονητής Δημήτρης Δαμασιώτης.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές