Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Σε αναταραχή βρίσκεται και το τμήμα υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, δύο ημέρες πριν τη συμμετοχή της ομάδας στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην Ερμούπολη της Σύρου.
Οι πολίστες των «πρασίνων» προχώρησαν από τη Δευτέρα σε αποχή από τις προπονήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές και τη γενικότερη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντί τους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, οι παίκτες διαβεβαιώνουν ότι θα αγωνιστούν κανονικά στο φάιναλ-φορ, «… δείχνοντας τον δέοντα σεβασμό στην ιστορία και την υπόληψη του Παναθηναϊκού».
«Στην αρχή της σεζόν δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι η φετινή χρονιά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, θα κυλούσε ομαλά σε ό,τι αφορά τις οικονομικές καταβολές του συλλόγου προς τους αθλητές, κάτι το οποίο θα ήταν και απόρροια της σημαντικής μείωσης του φετινού μπάτζετ κατά 40%.
Δυστυχώς σήμερα κι ενώ διανύουμε τον τελευταίο και κρισιμότερο μήνα των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε πως οι παραπάνω διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις για άλλη μία φορά δεν εκπληρώθηκαν», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση των παικτών του “τριφυλλιού”, που στη συνέχεια επισημαίνουν: «Οι οφειλές που αυτή τη στιγμή υπάρχουν αγγίζουν το 50% των φετινών δεδουλευμένων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και σημαντικές εκκρεμότητες δεδουλευμένων από την προηγούμενη χρονιά.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και ιατρικές δαπάνες που αφορούν τραυματισμούς αθλητών, οι οποίοι παρότι αγωνίζονται σε έναν σύλλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού, έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν φέτος τα έξοδα των θεραπειών τους από την τσέπη τους.
Τέλος, δεν μπορούμε για πολλοστή φορά να μην αναφερθούμε στο πρόβλημα του συμπαίκτη μας Κώστα Δήμου, που και από αυτή τη διοίκηση δυστυχώς αντιμετωπίζεται με αδιαφορία».
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται: «Βάση των παραπάνω, και προπάντων επειδή σε όλες μας τις προσπάθειες επικοινωνίας μας με τον ερασιτέχνη αυτό που έχουμε εισπράξει είναι κυρίως αδιαφορία, αλλά κι επειδή η κατάσταση είναι τέτοια που πολλοί από εμας αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε ακόμα και στις καθημερινές οικονομικές μας υποχρεώσεις, αποφασίσαμε από την περασμένη Δευτέρα να διακόψουμε τις προπονήσεις και να απέχουμε από τις υποχρεώσεις της ομάδας.
Παρ΄όλα αυτά, σκεπτόμενοι την αξιοπρέπεια και την ιστορία του Παναθηναϊκού, τους φιλάθλους του συλλόγου, κάποιοι από τους οποίους ενδεχομένως θα έρθουν στο κολυμβητήριο της Σύρου για να υποστηρίξουν την ομάδα, αλλά και τις ίδιες τις διοργανώτριες αρχές του επικείμενου φάιναλ-φορ, πήραμε την απόφαση τελικά να αγωνιστούμε, δείχνοντας από την πλευρά μας για άλλη μία φορά την απαιτούμενη συνέπεια στις υποχρεώσεις μας, αλλά και το δέοντα σεβασμό στην ιστορία και την υπόληψη του Παναθηναϊκού».
Και οι πολίστες του Παναθηναϊκού καταλήγουν: «Θα θέλαμε να θέσουμε τους υπεύθυνους του τμήματος ενώπιον των ευθυνών τους, αλλά και ταυτόχρονα να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο του συλλόγου, για την πραγματικότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο πόλο, καθώς και για τις προσπάθειες τις οποίες όλο αυτό τον καιρό εμείς οι αθλητές καταβάλλουμε».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές