ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ο.Ε.

Σύμφωνα με αποφάσεις του Δ.Σ της ΚΟΕ, που συνεδρίασε σχετικά:

1. Εγκρίθηκαν τα παρακάτω καμπ προετοιμασίας στην κολύμβηση:

*Μπάνια Λούκα (20-31 Δεκεμβρίου, Στέφανος Δημητριάδης)

*Μπάνια Λούκα (26/12 ? 10 Ιανουαρίου, Γιάννης Καλάργαρης)

*Νάουσα (21-26 Δεκεμβρίου, Νόρα Δράκου)

*Νάουσα (23-31 Δεκεμβρίου, Μαρία ? Γεωργία Μιχαλάκα)

*Νάουσα (27/12 ? 8 Ιανουαρίου, Άρης Γρηγοριάδης, Αλέξανδρος Θεοχαρίδης)

*Μπέλμεκεν (19/12 ? 9 Ιανουαρίου, Αντώνης Φωκαίδης)

2. Εγκρίνεται η προμήθεια οργάνων για ανάλυση της τεχνικής στην Κολύμβηση

3. Εγκρίνεται το καμπ προετοιμασίας στη συγχρονισμένη κολύμβηση (3-12 Δεκεμβρίου και 21/2 ? 8 Μαρτίου, 12 αθλήτριες από Αθήνα και άλλες 12 από Περιφέρεια, στις κατηγορίες Γυναικών ? Νεανίδων)

4. Μετατίθεται για τις 1-3 Απριλίου, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων στη συγχρονισμένη.

5. Εγκρίνεται η πρόσληψη της Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα, για την θέση της ομοσπονδιακής προπονήτριας συγχρονισμένης κολύμβησης, στην ομάδα COMEN.

6. Γίνονται δεκτά τα αιτήματα, του ΝΟΒΑ για οργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου από τον ομοσπονδιακό προπονητή των καταδύσεων Πέτρο Φυρίγο, στο Βόλο και το ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για την οργάνωση σχολής διαιτητών ? γραμματέων υδατοσφαίρισης, στην Κέρκυρα.

7. Καλείται σε απολογία ο υδατοσφαιριστής Κώστας Γεννηδουνιάς (ΑΟΠΦ), για απρεπή συμπεριφορά στον διαιτητή Στέλιο Μικεδάκη, κατά τον αγώνα ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ? ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ, σε τουρνουά (8 Οκτωβρίου 2010).

8. Καλείται σε απολογία ο υδατοσφαιριστής Λάμπρος Βογιατζόγλου, που αγωνίστηκε σε αγώνες Len Trophy με τον ΠΑΟΚ, ενώ δεν είχε συμπληρώσει 10ετία στον ΗΡΑΚΛΗ, για να μείνει ελεύθερος.

9. Εντάσσεται στη δύναμη της Ομοσπονδίας, το σωματείο «Υδρία»

  • Το Δ.Σ. της ΚΟΕ, στην τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε να ορίσει σύνδεσμο της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπό της στην οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων Βόλος-Λάρισα 2013 και στον τομέα αθλημάτων και εγκαταστάσεων της διοργάνωσης, τον κ. Λευτέρη Χατζηστάμου.
  • Στο Ντουμπάι μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος θα παραβρεθεί στις εργασίες του FINA μπιρό, με την ιδιότητα του μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υγρού στίβου. Ο αντιπρόεδρος της LEN και πρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, θα μετάσχει επίσης στις συνεδριάσεις της FINA, με θέματα που αφορούν το καταστατικό της, ενώ τέλος, θα παρακολουθήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας που θα διεξαχθεί 15-18 Δεκεμβρίου στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς θα μετάσχουν οι πρωταθλητές μας Γιάννης Δρυμωνάκος και Νόρα Δράκου.
  • Το Δ.Σ. της ΚΟΕ, στην τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε να προτείνει στην επερχόμενη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας την αλλαγή στο νόμο μετεγγραφών για κολυμβητές-τριες έως 12 ετών. Μέχρι τώρα αυτό που ίσχυε ήταν πως ένας αθλητής-τρια μπορεί να μετακινηθεί μία φορά μέχρι την ηλικία των 12 ετών. Πλέον η ΚΟΕ προτείνει την απελευθέρωση των μετακινήσεων. Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Σαρακατσάνης τόνισε για το σκεπτικό της απόφασης: «Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί θεωρούμε πως δεν πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις για τους αθλητές και επιπλέον γιατί η σχέση αθλητών-σωματείων στην προσφορά είναι αμφίδρομη».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές