Αποτελέσματα Χειμερινών Αγώνων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’,29-30 Ιανουαρίου 2022,Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά

Οι Μαρίνα Βάγκε / Μελίνα Σκευάκη του ΚΟΗ το χρυσό στο Ντουέτο – Πρωτιά της Βάγκε και στις Φιγούρες
Οι Μαρίνα Βάγκε και Μελίνα Σκευάκη του ΚΟΗ (Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου), με αναπληρωματική την Ευαγγελία Βαρδιάμπαση, ήταν οι πρωταγωνίστριες της πρώτης ημέρας των Χειμερινών αγώνων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α,’ στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά, καθώς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, το βράδυ του Σαββάτου (29/1). Βαθμολογήθηκαν με 74,0815 β.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Δέσποινα Πέντζα / Σοφία Ρηγάκου (αναπληρωματική η Βασιλική Θάνου) του Νηρέα Χαλανδρίου με 72,8201 β., ενώ το χάλκινο πήραν οι Θάλεια Δάμπαλη / Εστέλλα Καραμανίδου του Πανσερραϊκού με 71,5972 β.
Η Μαρίνα Βάγκε (ΚΟΗ), εξάλλου, πήρε την πρωτιά και στις Φιγούρες, που έγιναν νωρίτερα.
Τα κορίτσια του ΚΟΗ πρωταγωνίστησαν και στη δεύτερη και τελευταία ημέρα των Χειμερινών αγώνων Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων Α’, στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά. Η ομάδα του Ηρακλείου Κρήτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού, την Κυριακή 30/1 (είχε πρωτεύσει και στο Ντουέτο το Σάββατο).
Οι Μαρίνα Βάγκε, Ευαγγελία Βαρδιάμπαση, Άρτεμις Κουτράκη, Λουλουδένια Μαρία Λαμπάκη, Μυρτώ Μαγκαναράκη, Λεωνιδία Μασκίνη, Μελίνα Σκευάκη, Ελένη Φουντουλάκη του ΚΟΗ εκτέλεσαν ομορφότερα απ’ όλες το πρόγραμμά τους, βαθμολογήθηκαν με 71,6962 β. και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.
Με μικρή διαφορά από τις πρώτες, οι κοπέλες του Νηρέα Χαλανδρίου κατέκτησαν το ασημένο μετάλλιο και ανέβηκαν στο βάθρο των νικητριών, καθώς βαθμολογήθηκαν με 71,0158. Ήταν οι Βασιλική Θάνου, Αλκυόνη Ιντζόγλου, Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη, Λήδα Κρέσπη, Αιμιλία Μουχτούρη, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία Ρηγάκου, Λυδία Χρυσού, αναπλ. Αγγελική Γαργερού, Ζωή Κωστοπούλου.
Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ΝΟ Χανίων. Τα κορίτσια του βαθμολογήθηκαν με 69,9256 β. και ήταν οι Παναγιώτα Βλαχαντωνάκη, Παρασκευή Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Κανατάκη, Μαρία Κλαουράκη, Άννα Κοκκινάκη, Ιωάννα Μακρινάκη, Μαρία Μηνά, Αντωνία Μπόκου, αναπλ. Σταματία Μαρία Σταμουλάκη.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές