Αποτελέσματα 1ης και 2ης Αγωνιστικής World Women’s Junior Water Polo Championships,9-15 September 2019,Funchal-Portugal

Με το δεξί η Εθνική Νέων Γυναικών (15-9 την Νέα Ζηλανδία)
Με το δεξί, όπως αναμενόταν, η Εθνική ομάδα νέων γυναικών ξεκίνησε την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στο Φουνσάλ της Μαδέιρα, επικρατώντας της Νέας Ζηλανδίας με 15-9 (οι φωτογραφίες είναι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα).
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Στέφανου Λεάνδρου ξεκίνησε άσχημα και βρέθηκε ισόπαλο στην πρώτη περίοδο της συνάντησης με 3-3. Η συνέχεια ήταν διαφορετική, αφού η Εθνική ομάδα έδειξε την ανωτερότητά της σε όλους τους τομείς.
ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ 15-9
Οκτάλεπτα: 3-3, 6-2, 2-2, 4-2
ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 2, Πρωτοπαπά 1, Μαστρόκαλου, Νίνου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Κοκκινάκη, Δούλη 3, Κοντονή 3, Κανετίδου 4, Αρχοντάκη.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Χιούτον 3, Σόρτεκ 3, Μίλισιτς 2, Ντόακ 1.
Εύκολη νίκη με 16-9 με τον Καναδά. Αύριο απέναντι στην Κίνα η διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομίλου
Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες σημείωσε το απόγευμα της Τρίτης (10/9) η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιείται στο Φουνσάλ της Μαδέϊρα.
Η ελληνική ομάδα επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση του Καναδά με 16-9 και την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα αγωνιστεί απέναντι στην Κίνα, διεκδικώντας την πρώτη θέση του ομίλου για την απευθείας πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Η Ελλάδα και η Κίνα έχουν από δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές, δείχνοντας σαφέστατη ανωτερότητα απέναντι στον Καναδά και την Νέα Ζηλανδία. Ακόμη και με ισοπαλία η ελληνική ομάδα κατακτά στην διαφορά τερμάτων την πρώτη θέση στον όμιλό της.
Το παιχνίδι απέναντι στον Καναδά δεν αντέχει σε κριτική αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 6-2 και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του αγώνα, διευρύνοντας συνεχώς την διαφορά στο σκορ.
«Γνωρίζαμε εξαρχής ότι το παιχνίδι απέναντι στην Κίνα θα ήταν αυτό που θα καθόριζε την πρώτη προνομιούχο θέση του ομίλου. Η Κίνα έχει μια αξιόλογη ομάδα και διαπιστώσαμε ιδιοις όμμασι την αξία της κατά την διάρκεια της κοινής προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε». υποστήριξε στην σελίδα της ομοσπονδίας ο προπονητής Στέφανος Λέανδρος (φωτογραφία).
ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ 16-9
Οκτάλεπτα: 6-2, 5-1, 4-2, 1-4
ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσιώνη, Κατσιμπρή, Λούδη, Ελληνιάδη 6, Πρωτοπαπά, Μαστρόκαλου 1, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Κοκκινάκη, Δούλη, Κοντονή 2, Κανετίδου 2, Αρχοντάκη.
ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπάκοτς 3, Μακ Ντόνελ 1, Μοράν 1, Γκονζάλες 1, Κάρολ 1, Γκούβρεμοντ 1, Ντόναλντ 1.
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του ομίλου είναι: Ελλάδα-Ν. Ζηλανδία 15-9, Κίνα-Καναδάς 12-9, Κίνα-Ν. Ζηλανδία 13-7, Ελλάδα-Καναδάς 16-9
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές