ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ WATER POLO ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 8-9

«Δια πυρός και σιδήρου» πέρασε ο Ολυμπιακός από το «Ποσειδώνιο», επικρατώντας 9-8 του ΠΑΟΚ για την 4η ημέρα της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Οι γηπεδούχοι προέβαλαν ισχυρή αντίσταση στους πρωταθλητές και δεν παράτησαν το παιχνίδι σε κανένα σημείο, ούτε καν όταν βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ (9-7), μόλις δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ο Παυλίδης μείωσε και στην τελευταία επίθεση του ματς ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την ευκαιρία να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας, όμως το σουτ του Παπαγιαννάκη δεν βρήκε στόχο. Ετσι οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το «4 στα 4» και παραμένουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας.
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-4, 2-1
Τα γκολ:
ΠΑΟΚ: Παυλίδης 3, Κατσουλάκης 2, Παπαγιαννάκης, Κανδιόγλου, Μυτιληνός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αφρουδάκης 3, Ντόσκας 2, Δελακάς, Φουντούλης, Μπλάνης, Θεοδωρόπουλος

Παλαιό Φάληρο-Λάρισα 10-7

Την τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών πανηγύρισε το Παλαιό Φάληρο, επικρατώντας εντός έδρας 10-7 της Λάρισας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
Οι Θεσσαλοί πάλεψαν το ματς και έδειχναν για αρκετή ώρα ικανοί να πάρουν το πρώτο θετικό τους αποτέλεσμα φέτος, αλλά δεν άντεξαν ως το τέλος.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-2, 3-2

Τα γκολ:

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Δουδέσης 2, Γενηδουνιάς 2, Παπαδόπουλος 2, Δικαίος 2, Αγγελίδης 2

ΛΑΡΙΣΑ: Βαμβουνάκης 3, Αλιχανίδης 2, Λύκαρης, Σούρανι

Εθνικός-Χίος 7-12

Η Χίος απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται ικανή για σημαντικά πράγματα στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, περνώντας πολύ εύκολα από τον Πειραιά, όπου νίκησε 12-7 τον Εθνικό.
Το ματς ήταν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής και το σημερινό «τρίποντο» διατηρεί το ΝΟΧ αήττητο και δεύτερο στη βαθμολογία, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 2-3, 3-3.

Τα γκολ:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 3, Κατρουζανάκης 2, Πετρόχειλος 2

ΧΙΟΣ: Κότεριλ 4, Στ.Μιμίδης 3, Φουντούλης, Σάντα, Χατζηδάκης, Χατζηκυριακάκης, Γαβαλάς

Καλαμάκι-ΝΟ Πατρών 7-8

Με γκολ του Ζάχου Αναστασιάδη δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο ΝΟ Πατρών επικράτησε στον Αλιμο 8-7 του Καλαμακίου και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών.
Σε ένα οριακό ματς για τους Αχαιούς, οι πιο έμπειροι παίκτες του Μάκη Λυκούδη ήταν αυτοί που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και οδήγησαν την ομάδα τους στο πολύτιμο «τρίποντο», απέναντι στους αξιόμαχους νεοφώτιστους.
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-2, 2-1, 1-1

Τα γκολ:

ΚΑΛΑΜΑΚΙ: Μονιούδης 2, Σαλπαδήμας, Κουτσογιάννης, Δάνδολος, Γκέργκελι, Λιοτσάκης

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ: Αναστασιάδης 3, Μιτελούδης 2, Μπουρνάζος 2, Παπαδέας

Παναθηναϊκός-Βουλιαγμένη 7-6

Ο Γιώργος Αφρουδάκης «σκότωσε» την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και την οποία τίμησε όσο ελάχιστοι και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλη νίκη με 7-6 επί της Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών.
Ο 34χρονος φουνταριστός ήταν “μία ομάδα μόνος του” στο κλειστό κολυμβητήριο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, σημειώνοντας πέντε γκολ, κερδίζοντας πολλές αποβολές και τα πέναλτι από τα οποία προήλθαν τα άλλα δύο τέρματα των «πρασίνων»! Να σημειωθεί ότι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από την τρίτη περίοδο, ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο ο ΝΟΒ έχασε αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσει, με τελευταία αυτή στα 2΄΄, όταν το σουτ του Κουρλιάφτη με παίκτη παραπάνω σταμάτησε στα μπλοκ.
Ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (με την Χίο), ενώ η Βουλιαγμένη γνώρισε τη δεύτερη ήττα της και υποχώρησε στην έκτη θέση.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-2, 0-0

Τα γκολ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γ.Αφρουδάκης 5, Τσόκας 2

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Βουλγαράκης 2, Γκακ, Κατσαούνης, Βλαχόπουλος, Ελμισιάν

ΝΕ Πατρών-Πανιώνιος 6-18

Εύκολη, όσο και αναμενόμενη, ήταν η νίκη του Πανιωνίου στην Πάτρα επί της ΝΕΠ, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών.
Οι «κυανέρυθροι» έφτασαν χωρίς προβλήματα στο τελικό 18-6, απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται κατά κύριο λόγο με εφήβους και είναι μακράν η πιο αδύναμη της κατηγορίας.
Τα οκτάλεπτα: 0-5, 3-4, 2-4, 1-5

Τα γκολ:

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ: Λαμπάτος 2, Δανουρδής, Χριστοφής, Τουλγκαρίδης, Σπανογιάννης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μιράλης 3, Μουρίκης 3, Τόμπσον 3, Κουκής 3, Χατζηγούλας 2, Γαβαλάς, Σιταρένιος, Λάππας, Παπαδόγκωνας

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές