Αποτελέσματα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης ΟΠΕΝ,15-17 Ιουλίου 2022,Δημιτικό Κολυμβητήριο Αλίμου

Η ΑΕΚ ιστορικό χρυσό στο Τεχνικό Ομαδικό και η παγκόσμια Πλατανιώτη του Νηρέα πρώτη στο Τεχνικό Σόλο στην πρεμιέρα
Η νεότευκτη ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της ΑΕΚ πέτυχε μια μεγάλη διάκριση στην πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΟΠΕΝ κατηγορίας, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, την Παρασκευή (15/7). Η Ένωση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Ομαδικό και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Τη χρυσή ομάδα της ΑΕΚ, που βαθμολογήθηκε με 74,5782 β. αποτελούσαν οι Μαρίνα Βασιλοπούλου, Ελευθερία Γκουζούνα, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Κατερίνα Μανασάκη, Κατερίνα Μπέκου, Πολυξένη Σαραντίδη, Σοφία Σαραντίδη, Αθανασία Τσόλα (αναπλ. Βενετία Λιμάνη, Ελένη Τάτση).
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις Γεωργία Ζώταλη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Νικολέττα Λύρα, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Βασιλική Μολώζη, Ζαφειρία Μουρατίδη, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου (αναπλ. Χριστίνα Ζαγκανά, Ηλιάνα Καραμάνη) με 74,0024 β.
Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ΝΟ Χανίων με τις Αναστασία Εικοσιπεντάκη, Μαρία Κοκκινάκη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Μαρία Μηνά, Αντωνία Μπόκου, Γαρυφαλιάνα Νίκου, Αγγελική Τατζιμάκη, Μαρία Τσιφετάκη (αναπλ. Ειρήνη Κανατάκη, Ιωάννα Μακρινάκη) με 73,6248 β.
Η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη, εξάλλου, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Νηρέα Χαλανδρίου, διατήρησε τα σκήπτρα στο Τεχνικό Σόλο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 88,6287 β. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Εβελίνα Παπάζογλου, με το σκουφάκι των Λεόντων Αλίμου και 81,1400 β. και το χάλκινο η Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ με 81,1229 β.
Οι Καράγγελου / Φραγκάκη χρυσό στο Τεχνικό Ντουέτο, ο ΝΟ Χανίων στο Highlight και ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης στο Κόμπο
Οι Ζωή Καράγγελου / Ελένη Φραγκάκη του ΝΟΒΑ (αναπλ. Μαρία Ιωάννα Αμεραλή) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Ντουέτο στη δεύτερη μέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας, το Σάββατο (16/7) στο κολυμβητήριο του Αλίμου, καθώς βαθμολογήθηκαν με 76,4680 β.
Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Πηνελόπη Καραμέσιου – Αντριάνα Μισίκεβιτς του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 75,5726 β. και το χάλκινο οι Δανάη Καριώρη / Ευαγγελία Κουτίδη (αναπλ. Αθηνά Καμαρινοπούλου) του ΑΝΟ Γλυφάδας με 75,1225 β.  Στο Μικτό Τεχνικό Ντουέτο αγωνίστηκαν δύο ομάδες από τον ΝΟΒΑ.
Χρυσό μετάλλιο στο Highlight, εξάλλου, πήρε ο ΝΟ Χανίων με τις Αναστασία Εικοσιπεντάκη, Μαρία Άρτεμη Εικοσιπεντάκη, Ειρήνη Κανατάκη, Μαρία Κοκκινάκη, Ιωάννα Μακρινάκη, Μαρία Μηνά, Ελένη Μπλεμπλιδάκη, Αντωνία Μπόκου, Αγγελική Τζατζιμάκη, Μαρία Τσιφετάκη, καθώς βαθμολογήθηκε με 76,0667 β. Το ασημένιο πήρε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 75,1333 β. και το χάλκινο ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 74,0667 β.
Στο Κόμπο, τέλος, χρυσός ήταν ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις Μαρία Ματίνα Γκατζία, Γεωργία Ζώταλη, Ηλιάνα Καραμάνη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Νικολέττα Λύρα, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Βασιλική Μολώζη, Ζαφειρία Μουρατίδη, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου (αναπλ. Χριστίνα Ζαγγάνα, Αναστασία Καραγιάννη) και με βαθμολογία 78,6000 β. Το ασημένιο πήρε ο ΝΟ Χανίων με 76,1000 β. και το χάλκινο ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 76,0000 β.
Πρωταθλητής ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης – Χρυσά στο φινάλε οι Καράγγελου/Φραγκάκη του ΝΟΒΑ, Πλατανιώτη του Νηρέα και ΑΝΟΜ
Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης διατήρησε τα σκήπτρα του πρωταθλητή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (17/7) το βράδυ στο κολυμβητήριο του Αλίμου.
Τα “Σκαθάρια” του ΑΝΟΜ πρώτευσαν στη τελική βαθμολογία συλλόγων με 159 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο ΝΟΒΑ με 144 β. και τρίτος ο ΝΟ Χανίων με 133 β.
Στους τελικούς της τρίτης και τελευταίας ημέρας των αγώνων:
Οι Ζωή Καράγγελου / Ελένη Φραγκάκη του ΝΟΒΑ (αναπλ. Μαρία Ιωάννα Αμεραλή) κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και στο Ελεύθερο Ντουέτο, καθώς βαθμολογήθηκαν με 78,2000 β. Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Πηνελόπη Καραμέσιου / Αντριάνα Μισίκεβιτς του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 77,1333 β. και το χάλκινο οι Ιφιγένεια Κρομμυδάκη / Γαλυφαλιάνα Νίκου του ΝΟ Χανίων με 77,0000 β. Στο Μικτό Ελεύθερο Ντουέτο αγωνίστηκαν δύο ομάδες από τον ΝΟΒΑ.
Το χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Ομαδικό κατέκτησε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με τις Γεωργία Ζώταλη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Νικολέττα Λύρα, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Βασιλική Μολώζη, Ζαφειρία Μουρατίδη, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου, Άννα Μαρία Ταξοπούλου (αναπλ. Μαρία Ματίνα Γκατζία, Ηλιάνα Καραμάνη) με 78,4333 β. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο ΝΟ Χανίων με 76,9000 β. και το χάλκινο ο ΝΟΒΑ με 76,1333 β.
Η χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη του Νηρέα Χαλανδρίου, διατήρησε τα σκήπτρα και στο Ελεύθερο Σόλο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 90,8333 β. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Εβελίνα Παπάζογλου των Λεόντων Αλίμου και 83,2000 β. και το χάλκινο η Μαρία Έλλη Αλζιγκούζη – Κομηνέα του ΝΟ Βουλιαγμένης με 82,4667 β.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές