ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ WATER POLO ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018 (Γεν. 1999)

Πηγή:www.koe.org.gr
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Ξεκίνησε σήμερα (12/1) η προκριματική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των Νέων γυναικών (γενν. 1999), το οποίο διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους σε Αττική (2), Θεσσαλία και Κρήτη.
Οι πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν νίκες ήταν Πανιώνιος, Ολυμπιακός, ΑΝΟ Γλυφάδας και ΝΟ Ρεθύμνου, κατακτώντας τους πρώτους τους τρεις βαθμούς. Ο Πανιώνιος επικράτησε με 16-6 του Τρίτωνα Αμαρουσίου στον Α’ Όμιλο Αττικής στη Νέα Σμύρνη και ο Ολυμπιακός με 14-7 του ΓΣ Περιστερίου, ενώ στον Β’ Όμιλο Αττικής στη Γλυφάδα, ο ΑΝΟΓ κέρδισε με 13-5 τον Εθνικό. Τέλος, στην Κρήτη και το κολυμβητήριο του Ηρακλείου ο ΝΟ Ρεθύμνου επιβλήθηκε με 21-3 του ΟΦΗ. 
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Στον Α’ Όμιλο Αττικής στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης, ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε την πρώτη του νίκη επικρατώντας με 13-10 του Ολυμπιακού και το απόγευμα επιβλήθηκε με 19-3 του Πανιωνίου, προκρινόμενος στην επόμενη φάση. Ο ΓΣ Περιστερίου και ο Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 7-7 το πρωί, ενώ το απόγευμα η ομάδα του Περιστερίου πήρε τη δεύτερη νίκη της, νικώντας τον Τρίτωνα Αμαρουσίου με 9-4.
Στον Β’ Όμιλο Αττικής, στη Γλυφάδα, ο ΑΝΟ Γλυφάδας επιβλήθηκε με 22-7 του ΝΟ Χίου το πρωί και το απόγευμα με 19-6 του Νηρέα Χαλανδρίου, φτάνοντας τους εννέα βαθμούς και εξασφαλίζοντας και εκείνος την πρόκριση. Στον ίδιο όμιλο, ο Εθνικός νίκησε το απόγευμα με 7-6 τον ΝΟ Χίου ενώ στο Χαλάνδρι ο Νηρέας Χαλανδρίου πέτυχε την πρώτη του νίκη με το 15-5 επί του Εθνικού.
Στον Γ’ Όμιλο Λάρισας η ΝΕ Πατρών επικράτησε με 28-3 του ΟΥΚ Βόλου και πήρε τους πρώτους της βαθμούς, τη στιγμή που το παιχνίδι ανάμεσα σε ΝΟ Λάρισας και ΑΠΣ Οξυγόνο ματαιώθηκε, αφού το Οξυγόνο δεν παρουσιάστηκε στο κολυμβητήριο.
Τέλος, στην Κρήτη και το κολυμβητήριο του Ηρακλείου ο ΝΟ Ρεθύμνου έκανε το “2 στα 2”, επικρατώντας του ΝΟ Χανίων με 21-3 και κατέκτησε την 1η θέση. Η ομάδα των Χανίων το απόγευμα επικράτησε του ΟΦΗ με 9-8 και κατέλαβε την 2η θέση. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Ολοκληρώθηκαν σήμερα (14/1) οι αγώνες της προκριματικής φάσης του πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών, με πέντε ακόμη ομάδες να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. 
Ήδη από εχθές προκρίθηκαν τρεις ομάδες, ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ο ΑΝΟ Γλυφάδας και ο ΝΟ Ρεθύμνου και σήμερα τους ακολούθησαν ακόμη πέντε: ο Ολυμπιακός, ο ΓΣ Περιστερίου, ο Νηρέας Χαλανδρίου, η ΝΕ Πατρών και ο ΝΟ Λάρισας.
Στον Α’ Όμιλο Αττικής στο Περιστέρι, ο ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε στο πρώτο χρονικά παιχνίδι τον Τρίτωνα Αμαρουσίου με 17-3, ενώ ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 5-0. Το απόγευμα ο ΓΣ Περιστερίου ηττήθηκε από τον ΝΟ Βουλιαγμένης με 16-3, ωστόσο εξασφάλισε την πρόκριση στην ισοβαθμία με τον Πανιώνιο χάρη στην μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων. Στο τελευταίο ματς του ομίλου, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Τρίτωνα Αμαρουσίου με 13-8.
Στον Β’ Όμιλο Αττικής εκκρεμούσε ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Νηρέα Χαλανδρίου και τον ΝΟ Χίου. Η ομάδα του Νηρέα νίκησε με 10-8 σε ένα σπουδαίο παιχνίδι και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.
Τέλος, στον Γ’ Όμιλο Λάρισας, σήμερα η ΝΕ Πατρών και ο ΝΟ Λάρισας προχώρησαν και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Ο ΝΟ Λάρισας ηττήθηκε από τη ΝΕΠ στο πρώτο παιχνίδι με 9-6, ωστόσο το απόγευμα νίκησε τον ΑΠΣ Οξυγόνο με 29-6 και πέρασε και εκείνος. Ο ΝΟ Λάρισας επιβλήθηκε και του ΟΥΚ Βόλου το απόγευμα με 19-3, ενώ το παιχνίδι ανάμεσα σε ΟΥΚ Βόλου και ΑΠΣ Οξυγόνο βρήκε νικήτρια την πρώτη με 19-2.
Οι τελικές βαθμολογίες:
Α’ Όμιλος Αττικής
1. ΝΟ Βουλιαγμένης 12
2. Ολυμπιακός 9
3. ΓΣ Περιστερίου 4 
4. Πανιώνιος 4
5. Τρίτων Αμαρουσίου 0
Β? Όμιλος Αττικής
1. ΑΝΟ Γλυφάδας 9 
2. Νηρέας Χαλανδρίου 6
3. Εθνικός 3
4. ΝΟ Χίου 0 
Όμιλος Λάρισας 
1. ΝΕ Πατρών 9
2. ΝΟ Λάρισας 6
3. ΟΥΚ Βόλου 3
4. ΑΠΣ Οξυγόνο -1
Όμιλος Κρήτης
1. ΝΟ Ρεθύμνου 6
2. ΝΟ Χανίων 3
3. ΟΦΗ 0
Στην Τελική φάση (2-4 Μαρτίου) προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες από τον Α?Όμιλο Αττικής, οι 2 πρώτες από τον Β? Όμιλο Αττικής και Θεσσαλίας και η 1η ομάδα από τον Όμιλο Κρήτης (σύνολο 8).
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές