Αποτελέσματα Τελικής Φάσης 33ου Πρωταθλήματος Water Polo Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών 2018-19

Δεν κατέβηκαν τρεις στον Όμιλο Καθόδου, κρίθηκε η παραμονή – Πέμπτη η ΑΕ Χαϊδαρίου, έβδομος ο ΝΟ Πατρών
Το απόγευμα του Σαββάτου (22/6) κρίθηκαν οι θέσεις για την παραμονή στην Α2 Ανδρών, καθώς ο ΝΟ Ρεθύμνου, ο ΠΑΣ Φοίβος Συκεών και ο ΟΦΗ δεν κατέβηκαν στην Πάτρα για τα παιχνίδια των τριών τελευταίων αγωνιστικών του Ομίλου Καθόδου, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μόλις ένας αγώνας από τους τέσσερις που ήταν προγραμματισμένοι για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ.
Έτσι, τόσο ο ΓΣ Ηλιούπολης, που επικράτησε με 8-7 του ΟΥΚ Βόλου (στον αγώνα που έγινε), όσο και ο ΟΥΚ, εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία, ό,τι κι αν γίνει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Για τους τρεις που δεν κατέβηκαν στα παιχνίδια του Σαββάτου, ισχύει ο μηδενισμός του καθενός στο συγκεκριμένο παιχνίδι (το οποίο χάνουν με 5-0) και η αφαίρεση 3 βαθμών για τον καθένα (σύμφωνα με την Ειδική προκήρυξη της Α2 Ανδρών). Αν δεν κατέβουν και σε επόμενο παιχνίδι υποβιβάζονται, έτσι ή αλλιώς, στη Β’ Εθνική.
Εκτός από τους ΝΟ Ρεθύμνου, ΟΦΗ και ΠΑΣ Φοίβο, υποβιβάζονται και τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης, που εμφανίστηκαν κανονικά στους αγώνες.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του Ομίλου Καθόδου (Κολυμβητήριο Πεπανός):
ΝΟ Λάρισας – ΝΟ Ρεθύμνου 5-0 α.α.
ΓΣ Ηλιούπολης – ΟΥΚ Βόλου 8-7
Δελφίνια Μεταμόρφωσης – ΟΦΗ 5-0 α.α.
ΝΕ Πατρών – ΠΑΣ Φοίβος 5-0 α.α.
Βαθμολογία (5 αγώνες – οι ομάδες μεταφέρουν βαθμούς από την Α΄Φάση)
  1. ΝΟ Λάρισας 18
  2. ΓΣ Ηλιούπολης 15
  3. ΟΥΚ Βόλου 11
  4. ΝΕ Πατρών 11
  5. Δελφίνια Μεταμόρφωσης 8
  6. ΟΦΗ 2
  7. ΠΑΣ Φοίβος 0
  8. ΝΟ Ρεθύμνου -3
Σ.Σ.: Υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες μετά το τέλος και των επτά αγωνιστικών.
Το πρόγραμμα της Κυριακής (23/6):
6η Αγωνιστική:
ΓΣ Ηλιούπολης – ΝΟ Λάρισας
ΟΥΚ Βόλου – ΠΑΣ Φοίβος
ΟΦΗ – ΝΕ Πατρών
ΝΟ Ρεθύμνου – Δελφίνια Μεταμόρφωσης
7η Αγωνιστική:
ΠΑΣ Φοίβος – ΟΦΗ
ΝΕ Πατρών – ΝΟ Ρεθύμνου
Δελφίνια Μεταμόρφωσης – ΓΣ Ηλιούπολης
ΝΟ Λάρισας – ΟΥΚ Βόλου
Στους προγραμματισμένους για το Σάββατο αγώνες κατάταξης 5-8: Για θέσεις 5η-6η: ΑΕ Χαϊδαρίου – Άρης 5-0 α.α. (δεν κατέβηκε ο  Άρης, 5η η ΑΕ Χαϊδαρίου). Για θέσεις 7η-8η: ΝΟ Πατρών – Μίλων 5-0 α.α. (δεν κατέβηκε ο Μίλων, 7ος ο ΝΟ Πατρών.
Η οριστική κατάταξη στον Όμιλο Καθόδου
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα οι αγώνες στον Όμιλο Καθόδου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 Ανδρών, στο κολυμβητήριο “Αντ. Πεπανός” της Πάτρας και οριστικοποιήθηκε η τελική κατάταξη, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες που μένουν στην κατηγορία και τις υπόλοιπες τέσσερις που υποβιβάζονται (και ήταν γνωστές από χθες).
Με το απόλυτο των νικών έκλεισε τη διαδικασία των πλέι άουτ ο ΝΟ Λάρισας, καθώς έκανε το 7/7 επικρατώντας και του ΓΣ Ηλιούπολης (12-5) και του ΟΥΚ Βόλου (11-7). Από εκεί και πέρα την παραμονή τους στη κατηγορία εξασφάλισαν οι ΓΣ Ηλιούπολης, ΝΕ Πατρών και ΟΥΚ Βόλου. Ο ΓΣ Ηλιούπολης επιβλήθηκε με 9-8 των Δελφινιών Μεταμόρφωσης.
Στην Β’ Εθνική κατηγορία υποβιβάζονται τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Φοίβος Συκεών και ο ΝΟ Ρεθύμνου με τις τρεις τελευταίες να μην κατεβαίνουν στη Πάτρα.
Τα αποτελέσματα της Κυριακής:
6η Αγωνιστική:
ΓΣ Ηλιούπολης – ΝΟ Λάρισας 5-12
ΟΥΚ Βόλου – ΠΑΣ Φοίβος 5-0 α.α.
ΟΦΗ – ΝΕ Πατρών 0-5 α.α.
ΝΟ Ρεθύμνου – Δελφίνια Μεταμόρφωσης 0-5 α.α.
7η Αγωνιστική:
ΠΑΣ Φοίβος – ΟΦΗ (δεν κρατήθηκε φύλλο αγώνα)
ΝΕ Πατρών – ΝΟ Ρεθύμνου 5-0 α.α. (δεν κρατήθηκε φύλλο αγώνα)
Δελφίνια Μεταμόρφωσης – ΓΣ Ηλιούπολης 8-9
ΝΟ Λάρισας – ΟΥΚ Βόλου 11-7
Η Τελική Βαθμολογία (7 αγώνες – οι ομάδες μεταφέρουν βαθμούς από την Α΄Φάση):
1. ΝΟ Λάρισας 24
2. ΓΣ Ηλιούπολης 18
3. ΝΕ Πατρών 17
4. ΟΥΚ Βόλου 14
………………………………….
5. Δελφίνια Μεταμόρφωσης 11
6. ΟΦΗ
7. ΠΑΣ Φοίβος
8. ΝΟ Ρεθύμνου
Σ.Σ.: Οι ΟΦΗ, ΠΑΣ Φοίβος και ΝΟ Ρεθύμνου δεν παίρνουν βαθμούς διότι υποβιβάζονται, έτσι ή αλλιώς, επειδή δεν μετείχαν και σε δεύτερο προγραμματισμένο παιχνίδι της κατηγορίας.
Το πρώτο βήμα, από τα δύο που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία (Α1) των Ανδρών στην υδατοσφαίριση, έκαναν ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος, καθώς νίκησαν τους αντιπάλους τους, Νηρέα Γέρακα και Ηλυσιακό αντίστοιχα, στους πρώτους αγώνες της σειράς των ημιτελικών των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, προηγούνται με 1-0 νίκες και χρειάζονται άλλη μία για να πετύχουν το μεγάλο στόχο.
Οι πράσινοι επιβλήθηκαν με 11-4 επί του Νηρέα Γέρακα στο Γουδή και ο Πανιώνιος 13-8 επί του Ηλυσιακού στη Νέα Σμύρνη.
Οι δεύτεροι αγώνες της σειράς των ημιτελικών είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 26 Ιουνίου. Στις 21:00, στο κολυμβητήριο Γέρακα, το ματς Νηρέας Γέρακα – Παναθηναϊκός και την ίδια ώρα στο Ιλίσιο, Ηλυσιακός – Πανιώνιος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ 11-4
Οκτάλεπτα: 3-0, 0-1, 4-2, 4-1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Παρασκευόπουλος, Χατζηστεφάνου 1, Παπαδημητρίου Δ., Παπαδημητρίου Αλ., Κουρλιάφτης 1, Κουλιεράκης 3, Ορφανός, Πανταζόπουλος 4, Αθανασίου, Γκαράνης 1, Μπερτόλης, Γαβαλάς Ι. 1, Δαβίλας, Μπιτσάκος, Ιωαννίδης.
ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ (Κώστας Σπηλιόπουλος): Πανής, Τσολακίδης, Παπαδόπουλος Γρ. 2, Παπαδόπουλος Π. 1, Μαυρεδάκης, Δανούρδης, Γκάτσος 1, Σταθόπουλος, Καρυπίδης, Σπυρόπουλος, Κολυβάς, Κυζιώρος, Μαντζώρος, Λουπάκης, Κουλουκτζής.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 13-8
Οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 4-3, 4-1.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Αϊβαλιώτης, Μπουζάλας, Ζουρίδης, Δημακόπουλος 2, Λύκαρης, Καρακάσης Ν. 3, Τσακιράκης 1, Παττακός, Παπαδόπουλος Δ., Αλεβίζος 2, Βέκκος 2, Γεωργακόπουλος, Τζεραΐσης, Δούκας 1, Γαβαλάς Γ. 2.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σταύρου): Μπελιάς, Χριστοφίδης 1, Χάλαρης Ι., Μπεκές, Γκιτσάκης 2, Λάππας 1, Παλιός 2, Κρανιάς 1, Τόυμπουρος, Τασσόπουλος, Στραβάκος, Ξυλάς 1, Τρελλόπουλος, Λαδάς, Χάλαρης Μ.
Επέστρεψαν στην Α1 Παναθηναϊκός και Πανιώνιος
Ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος έκαναν το 2-0 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 Ανδρών, με Νηρέα Γέρακα και Ηλυσιακό αντίστοιχα, και πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην Α1 κατηγορία Ανδρών. Οι δυο αυτές ομάδες που κέρδισαν την άνοδο, θα αναμετρηθούν στον τελικό της Α2 για τον τίτλο του πρωταθλητή.
Οι «πράσινοι», που ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη «τα χρειάστηκαν», αφού παρά το γεγονός ότι μπήκαν πολύ δυνατά και προηγήθηκαν με τέσσερα γκολ διαφορά (0-3, 1-5, 2-6) δέχθηκαν σερί 5-0 από τους γηπεδούχους μέχρι τα μέσα της τελευταίας περίοδου (7-6). Κάπου εκεί όμως αντέδρασαν και μπόρεσαν να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 9-8, πανηγυρίζοντας την άνοδο με περίπου 200 φίλους τους που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο του Γέρακα.
Ο Πανιώνιος είχε δύσκολη αποστολή στο Ιλίσιο κόντρα στον Ηλυσιακό, με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι από το ξεκίνημα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να πάρει προβάδισμα νωρίς με ένα γκολ το οποίο κράτησε ως το τέλος με 10-9, σφραγίζοντας το εισιτήριο της επιστροφής στην Α1.
ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 8-9
Οκτάλεπτα: 0-3, 2-3, 2-0, 4-3.
ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ (Κώστας Σπηλιόπουλος): Πανής, Τσολακίδης, Παπαδόπουλος Γρ. 1, Παπαδόπουλος Π. 3, Μαυρεδάκης, Δανούρδης 2, Γκάτσος, Καρυπίδης, Σπυρόπουλος, Κολυβάς 1, Κυζιώρος 1, Καφαντόγιας, Λουπάκης, Κουλουκτσής.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Δαβίλλας, Χατζηστεφάνου, Παπαδημητρίου Δ., Παπαδημητρίου Αλ., Κουρλιάφτης 4, Κουλιεράκης 1, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος 2, Αθανασίου 1, Γκαράνης 1, Μπερτόλης, Γαβαλάς Ι., Παρασκευόπουλος, Τσιρώνης, Ιωαννίδης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ– ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-10
Οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 1-1, 3-3.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Μπελιάς, Χριστοφίδης 3, Χάλαρης Ι. 4, Μπεκές, Γκιτσάκης 1, Λάππας, Παλιός, Κρανιάς, Τόυμπουρος, Τασσόπουλος 1, Στραβάκος, Ξυλάς, Τρελλόπουλος, Σμάτωφ, Χάλαρης Μ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Αϊβαλιώτης, Μπουζάλας, Ζουρίδης, Δημακόπουλος 3, Λύκαρης, Καρακάσης Ν. 2, Τσακιράκης, Παττακός, Παπαδόπουλος Δ., Αλεβίζος 1, Βέκκος 1, Γεωργακόπουλος, Σταθάς, Δούκας 1, Γαβαλάς Γ. 2.
Πρωταθλητής στην Α2 ο Παναθηναϊκός, 7-6 τον Πανιώνιο
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου με 7-6 στον Μεγάλο Τελικό του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών την Τετάρτη (3/7) και στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία.
Σε ένα πραγματικό ντέρμπι, ο Πανιώνιος πήρε το προβάδισμα στην αρχή (1-2), με τον Παναθηναϊκό να ανατρέπει το σκορ στο ημίχρονο (4-3). Οι «Πράσινοι» πήραν αέρα δύο τερμάτων στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Πανιώνιο να καταφέρνει μόνο να μειώσει στο τελικό 7-6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7-6
Τα οκτάλεπτα: 1-2 , 3-1 , 3-2 , 0-1
Παναθηναϊκός: Παρασκευόπουλος, Χατζηστεφάνου, Παπαδημητρίου Δ. 2, Παπαδημητρίου Α., Κουρλιάφτης 1, Κουλιεράκης 2, Μπιτσάκος, Πανταζόπουλος 1, Αθανασίου 1, Γκαράνης, Μπερτόλης, Γαβαλάς, Ορφανός, Ιωαννίδης, Δαβίλας
Πανιώνιος: Αϊβαλιώτης, Μπουζάλας 1, Ζουρίδης, Δημακόπουλος, Λύκαρης, Καρακάσης 1, Τσακιράκης 2, Παπαδόπουλος, Αλεβίζος, Βέκκος 1, Γεωργακόπουλος, Δούκας, Γαβαλάς 1, Τζεράτσης
Στον Μικρό Τελικό, για τις θέσεις 3-4, ο Ηλυσιακός νίκησε εύκολα τον Νηρέα Γέρακα με 11-6, έχοντας το προβάδισμα από νωρίς στο παιχνίδι.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ 11-6 (1-0, 2-1, 3-2, 5-2) Ηλυσιακός: Χάλαρης 1, Γκιτσάκης 1, Παλιός 2, Τατσόπουλος 5, Στραβάκος 1, Χάλαρης 1. Νηρέας Γέρακα: Τσολακίδης 1, Παπαδόπουλος Π. 1, Μαυρεδάκης 2, Δανουρδής 1