Αποτελέσματα Τελικής Φάσης στο Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Water Polo Ανδρών 2020

Ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής (31/7) οι αγώνες της Τελικής φάσης (Final-5) του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, στο κολυμβητήριο της Νίκαιας. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή (2/8) και οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα ανέβουν στη Α2 Ανδρών.

Στους αγώνες της πρεμιέρας, λοιπόν, ο ΝΟ Καλαμακίου ήρθε ισόπαλος 9-9 στο φινάλε με τον Επειό Ήλιδας, ενώ στο ντέρμπι ο Ιωνικός Νίκαιας επιβήθηκε στο τέλος επί του Νηρέα Χαλανδρίου με 8-6. Ρεπό είχε ο ΠΑΣ Φοίβος.

Με τους αγώνες της 2ης και της 3ης αγωνιστικής συνεχίστηκαν το Σάββατο (1/8), στο κολυμβητήριο Νίκαιας οι συναρπαστικές μάχες της Τελικής φάσης (Final-5) του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών που στην κορύφωσή τους θα αναδείξουν τις δύο μάδες που θα ανέβουν στην Α2 κατηγορία.

Η Τελική φάση ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή (2/8) με τη διεξαγωγή της 4ης και 5ης αγωνιστικής, οπότε και θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Μέχρι στιγμής ο Ιωνικός έχει ένα προβάδισμα (έχοντας δώσει βέβαια τρεις αγώνες).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Νίκαιας):

Ιωνικός – Επειός Ήλιδας 8-8, ΠΑΣ Φοίβος – Νηρέας Χαλανδρίου 9-19, ΝΟ Καλαμακίου – Ιωνικός 7-11, Επειός Ήλιδας – ΠΑΣ Φοίβος 6-14.

Η Βαθμολογία:

1. Ιωνικός 7 (3 αγ.)

2. Νηρέας Χαλανδρίου 3 (2 αγ.)

3. ΠΑΣ Φοίβος 3 (2 αγ.)

4. Επειός Ήλιδας 2 (3 αγ.)

5. ΝΟ Καλαμακίου 1 (2 αγ.)

Ο Ιωνικός Νίκαιας (που αναδείχθηκε και πρωταθλητής στη Β’) και ο Νηρέας Χαλανδρίου (ως δεύτερος στην τελική κατάταξη με έναν βαθμό διαφορά) είναι οι δύο ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών, με την ολοκλήρωση των αγώνων της Τελικής φάσης (Final-5) της Β΄Εθνικής Ανδρών, στο κολυμβητήριο της Νίκαιας.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής και η τελική βαθμολογία:

ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κολυμβητήριο Νίκαιας):

ΠΑΣ Φοίβος – ΝΟ Καλαμακίου 9-9, Νηρέας Χαλανδρίου – Επειός Ήλιδας 11-8, Ιωνικός – ΠΑΣ Φοίβος 10-9, ΝΟ Καλαμακίου – Νηρέας Χαλανδρίου 7-9.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. Ιωνικός 10

2. Νηρέας Χαλανδρίου 9

…………………………………

3. ΠΑΣ Φοίβος 4

4. Επειός Ήλιδας 2

5. ΝΟ Καλαμακίου 2

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές