Αποτελέσματα Τελικής Φάσης Πρωταθλήματος Water Polo Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών 2021

Η Τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γ´ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, από την οποία θα προκύψουν τα δύο εισιτήρια ανόδου στη Β´ Εθνική της νέας περίοδου 2021-2022, ξεκίνησε την Πέμπτη (30/9) το βράδυ, με αγώνες και στους δύο Ομίλους, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαλκίδας):
ΝΟ Αγ. Νικολάου – ΑΝΟ Αργυρούπολης 11-3, ΝΟ Χαλκίδας – Νίκη Βόλου 14-7, ρεπό ο Νηρέας Πατρών.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαλκίδας):
ΝΟ Ιτέας – ΑΟ Καστέλλας 15-4, ΣΑΠΚ Νεάπολης – Άργης Καλαμάτας 10-14, ρεπό ο ΝΟ Καβάλας Αργοναύτες.
Με τους αγώνες της 2ης και της 3ης αγωνιστικής των δύο Ομίλων συνεχίστηκε την Παρασκευή (1/10) η δράση στην Τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Χαλκίδας, όπου κορυφώνονται και οι μάχες για την πρόκριση στους ημιτελικούς. Οι αγώνες των Ομίλων θα ολοκληρωθούν το Σάββατο (2/10), οπότε και θα προκύψουν οι δύο ημιτελικοί, που θα διεξαχθούν την Κυριακή (3/10) το πρωί και οι νικητές αυτών θα πάρουν τα δύο εισιτήρια ανόδου στη Β’ Εθνική. Την Κυριακή το απόγευμα, εξάλλου, θα γίνουν ο μικρός τελικός, αλλά και ο μεγάλος τελικός που θα αναδείξει τον πρωταθλητή της Γ’ Ανδρών 2021.
Τα αποτελέσματα της Παρασκευής στους δύο Ομίλους:
Α΄ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαλκίδας):
Νίκη Βόλου – ΝΟ Αγ. Νικολάου 6-11, Νηρέας Πατρών – ΝΟ Χαλκίδας 3-11, ΑΝΟ Αργυρούπολης – Νίκη Βόλου 11-6, ΝΟ Αγ. Νικολάου – Νηρέας Πατρών 11-7.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαλκίδας):
ΑΟ Καστέλλας – ΣΑΠΚ Νεάπολης 5-16, ΝΟ Καβάλας Αργοναύτες – ΝΟ Ιτέας 12-18, Άργης Καλαμάτας – ΑΟ Καστέλλας 13-6, ΣΑΠΚ Νεάπολης – ΝΟ Καβάλας Αργοναύτες 18-6.
ΝΟ Αγ. Νικολάου – ΝΟ Ιτέας και ΝΟ Χαλκίδας – Άργης Καλαμάτας είναι οι δύο ημιτελικοί του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, όπως αναδείχθηκαν μετά το τέλος των αγώνων των δύο Ομίλων της Τελικής φάσης, το Σάββατο (2/10) το βράδυ στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλκίδας.
Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Κυριακή (3/10) το πρωί (9.00 και 10.30 αντίστοιχα), στο ίδιο κολυμβητήριο και οι νικητές τους παίρνουν αυτόματα τα δύο εισιτήρια ανόδου για τη Β’ Εθνική Ανδρών της νέας περιόδου (2021-2022), ενώ θα αγωνιστούν το απόγευμα στον μεγάλο τελικο για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Γ’ Ανδρών 2021.
Στον Α΄Όμιλο την πρωτιά πήρε ο ΝΟ Αγ. Νικολάου με δεύτερο τον ΝΟ Χαλκίδας, ενώ στον Β’ πρώτος είναι ο Άργης Καλαμάτας με δεύτερο τον ΝΟ Ιτέας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου και οι Τελικές βαθμολογίες στους δύο Ομίλους:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαλκίδας):
Νηρέας Πατρών – ΑΝΟ Αργυρούπολης 9-9, ΝΟ Χαλκίδας – ΝΟ Αγ. Νικολάου 6-7, Νίκη Βόλου – Νηρέας Πατρών 9-22, ΑΝΟ Αργυρούπολης – ΝΟ Χαλκίδας 9-13.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. ΝΟ Αγ. Νικολάου 12
2. ΝΟ Χαλκίδας 9
………………………………….
3. Νηρέας Πατρών 4
4. ΑΝΟ Αργυρούπολης 4
5. Νίκη Βόλου 0
Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Κολυμβητήριο Χαλκίδας):
ΝΟ Καβάλας Αργοναύτες – Άργης Καλαμάτας  8-19, ΝΟ Ιτέας – ΣΑΠΚ Νεάπολης 8-4, ΑΟ Καστέλλας – ΝΟ Καβάλας Αργοναύτες 14-15, Άργης Καλαμάτας – ΝΟ Ιτέας 11-4.
Η Βαθμολογία (Τελική):
1. Άργης Καλαμάτας 12
2. ΝΟ Ιτέας 9
…………………………………..
3. ΣΑΠΚ Νεάπολης 6
4. ΝΟ Καβάλας Αργοναύτες 3
5. ΑΟ Καστέλλας 0
Ο ΝΟ Αγ. Νικολάου και ο Άργης Καλαμάτας πήραν τα δύο εισιτήρια ανόδου για τη Β’ Εθνική κατηγορία Ανδρών της υδατοσφαίρισης, καθώς ήταν οι νικητές στους δύο πρωϊνούς (Κυριακή 3/10) ημιτελικούς του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Ανδρών, στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Χαλκίδας.
Στον πρώτο ημιτελικό, ο ΝΟ Αγ. Νικολάου νίκησε τον ΝΟ Ιτέας με 13-6, ενώ στον δεύτερο, που ήταν συγκλονιστικός, ο Άργης Καλαμάτας κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη στα πέναλτι επί του ΝΟ Χαλκίδας με συνολικό σκορ 11-8 (κανονικός αγώνας 7-7, πέναλτι 4-1).
Οι δύο νικητές θα διεκδικήσουν το απόγευμα, στο ίδιο κολυμβητήριο, τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας Γ΄Ανδρών 2021.
Ο ΝΟ Αγ. Νικολάου κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης τον Άργη Καλαμάτας με 8-0, στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας, την Κυριακή (3/10) το απόγευμα.
Αμφότεροι είχαν εξασφαλίσει τα δύο εισιτήρια της ανόδου στη Β’ Εθνική Ανδρών της νέας περιόδου από το πρωί της Κυριακής.
Τα οκτάλεπτα του τελικού: 2-0, 2-0, 1-0, 3-0. Οι σκόρερ των πρωταθλητών: Ασκοξυλάκης, Αμπατζίδης 1, Γεωργόπουλος, Χάνδανος 3, Κουλουράκης Ν., Φάζος 1, Καμπανός Μάνος Γρ. 1, Κώτσος, Διαλυνάς 1, Κοντογιάννης, Στέκος, Καμπανός Μάνος Μχ.1, Κουλουράκης Γ.
Στον μικρό τελικό ο ΝΟ Ιτέας νίκησε 8-5 τον ΝΟ Χαλκίδας και πήρε την 3η θέση.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές