Αποτελέσματα Πανελληνίων Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης,11-13 Φεβρουαρίου 2022,Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα Πανελληνίων Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης,11-13 Φεβρουαρίου 2022,Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης

Με την επίτευξη ορίων για τη συμμετοχή στις Εθνικές ομάδες που θα μετάσχουν στις φετινές διεθνείς διοργανώσεις, από δύο νεαρές αθλήτριες, άνοιξε το πρωί της Παρασκευής (11/2) η αυλαία των Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβης, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.
Στην πρώτη αγωνιστική ενότητα των αγώνων και συγκεκριμένα στα 100 μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων, οι αθλήτριες Αικατερίνη Μανιάτη (του ΝΟ Αμφιθέας) με χρόνο 49.79 και πρώτη θέση και η Γεωργία Περράκη (του ΝΟ Χανιων) με 50.19 πέτυχαν το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Νεανιδων (Πόζναν, 20-26 Ιουνίου).
Ο Απόστολος Λαμπαδάρης του ΚΟ Καλαμαριάς ήταν ο πιο μεγάλος πρωταγωνιστής της απογευματινής ενότητας της πρώτης μέρας (Παρασκευή 11/2) των Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.
Στα 100 μ. επιφάνεια, με χρόνο 37.14, ο Λαμπαδάρης πέτυχε το όριο για τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων (Πόζναν, 20-26 Ιουνίου). Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Ο νεαρός πρωταθλητής μας έπιασε το όριο συμμετοχής για την ίδια διοργάνωση και στα 200 μ. επιφάνεια με 1:26.81, αγωνιζόμενος ως πρώτος με την ομάδα του στη σκυταλοδρομία 4Χ200 μ. επιφάνεια.
Ο Ηλίας Καλφίδης, εξάλλου, αθλητής επίσης του ΚΟ Καλαμαριάς, στα 800 μ. επιφάνεια, με 6:37.89 έπιασε το όριο για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων.
Η Μαρία Ηλιάκη του Γλαύκου Περιστερίου, τέλος, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Παγκορασίδων Α’ στα 100 μ. επιφάνεια με χρόνο 44.11.
Τρία ακόμη όρια για συμμετοχή με τις Εθνικές ομάδες στις φετινές διεθνείς διοργανώσεις επετεύχθησαν από δύο αθλητές και μια αθλήτρια στην πρωινή ενότητα της δεύτερης μέρας (Σάββατο 12/2) των Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.
Η Αικατερίνη Μανιάτη (του ΝΟ Αμφιθέας) έπιασε ακόμα ένα όριο για τη συμμετοχή της με την Εθνική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων (Πόζναν, 20-26 Ιουνίου), αυτή τη φορά στα 200 μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 1:39.87.
Ο Νικόλαος Δαβίτης (του Πανσερραϊκού), εξάλλου, πέτυχε όριο συμμετοχής για την ίδια διοργάνωση, δηλαδή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων στα 50 μ. άπνοια με 15.60. Αλλά και ο Γιώργος Καλτσουκαλάς (Δελφίνια Περιστεριού) στα 50 μ. άπνοια με χρόνο 15.64 έπιασε επίσης όριο για το Ευρωπαϊκό Νέων.
Τέσσερα ακόμη όρια για συμμετοχή με τις Εθνικές ομάδες στις φετινές διεθνείς διοργανώσεις επετεύχθησαν από ιράριθμους αθλητές στην απογευματινή ενότητα της δεύτερης ημέρας (Σάββατο 12/2) των Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ είχαμε και την κατάρριψη ενός πανελληνίου ρεκόρ Εφήβων.
Ο Απόστολος Λαμπαδάρης (του ΚΟ Καλαμαριάς), στα 200 μ. επιφάνεια, έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων (Πόζναν, 20-26 Ιουνίου) με 1:24.83. Η επίδοσή του αυτή αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων.
Στα 1.500 μ. επιφάνεια πέτυχαν όριο, επίσης για το Ευρωπαϊκό Νέων / Νεανίδων, ο Ηλίας Καλφίδης (του ΚΟ Καλαμαριάς) με χρόνο 12:55.45, αλλά και ο Ευάγγελος Νικολαΐδης (επίσης του ΚΟ Καλαμαριας) με 13:07.40.
Ο Γιώργος Καλτσουκαλάς (Δελφίνια Περιστεριού), εξάλλου, με 36.88 πέτυχε όριο για συμμετοχή με την Εθνικής Νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος ως πρώτος με την ομάδα του στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μ. επιφάνειας.
Ο Κωνσταντίνος Τσιάβος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρωϊνής ενότητας της τρίτης και τελευταίας ημέρας (Κυριακή 13/2) των Χειμερινών Αγώνων Τεχνικής Κολύμβησης στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.
Ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος αθλητής της ΑΕ Χαϊδαρίου έγινε ο πρώτος που πιάνει το όριο για τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών (Κάλι, 18-23 Ιουλίου) και συγκεκριμένα στα 400 μ. υποβρύχιο με χρόνο 2:53.91.
Η Αικατερίνη Μανιάτη του ΝΟ Αμφιθέας πέτυχε το τρίτο της όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων (Πόζναν, 20-26 Ιουνίου), αυτή τη φορά στα 400 μ. διπλά πέδιλα με χρόνο 3:55.73.
Με ένα ακόμη όριο για το Ευρωπαϊκό Νέων / Νεανίδων, αλλά και ένα πανελλήνιο ρεκόρ μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (13/2) οι Χειμερινοί Αγώνες Τεχνικής Κολύμβησης, που οργανώθηκαν με απόλυτη επιτυχία στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.
Στην απογευματινή – βραδινή ενότητα της τρίτης και τελευταίας ημέρας, λοιπόν, ο Γιώργος Καλτσουκαλάς (Δελφίνια Περιστεριού) έπιασε έν ακόμα όριο για τη συμμετοχή με την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων (Πόζναν, 20-26 Ιουνίου), αυτή τη φορά στα 50 μ. επιφάνεια με χρόνο 16.53.
Η νεαρή Μαρία Ηλιάκη του Γλαύκου Περιστερίου, εξάλλου, στα 50 μ. επιφάνεια των κοριτσιών, με χρόνο 20.18, σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Παγκορασίδων Α’.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές