ΔΕΙΓΜΑ?ΘΕΤΙΚΟ!

Κρούσμα ντόπινγκ στο πόλο… Η ΚΟΕ ανακοίνωσε το θετικό δείγμα του αθλητή των Χανίων, Θωμά Τσακιράκη και του επέβαλε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας στανοζολόλη, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΕΣΚΑΝ στις 30 Ιανουρίου, στο περιθώριο του αγώνα της Α1 ανδρών με τον Ποσειδώνα Ιλισίων.

Στο Δ.Σ της Τετάρτης (3/3) το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος συζήτησε με το πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου για θέματα όπως οι καθυστερήσεις στις επιχορηγήσεις των σωματείων, τα πριμ και τα κίνητρα των διακρινόμενων αθλητών, καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με τον διορισμό τους στο Δημόσιο. Παράλληλα, ο κ.Μπιτσαξής ενημερώθηκε για την πορεία, τους στόχους και τα προβλήματα -κυρίως οικονομικά- της ομοσπονδίας.

Οι άλλες αποφάσεις της ΚΟΕ
– Όρισε για τις 21 Μαρτίου (στο κτίριο της ΕΟΕ) την απολογιστική γενική συνέλευση της ΚΟΕ για το 2009.

– Ενέκρινε τη μετάβαση του διεθνή κριτή κολύμβησης Γ. Παπαλιά, στη Σιγκαπούρη (3-4 Απριλίου), για Σεμινάριο της FINA.

– Ενέκρινε τη συμμετοχή των κολυμβητών Αρη Γρηγοριάδη και Αλέξανδρου Θεοχαρίδη
στο διεθνές μίτινγκ του Νανσί (12-14 Απριλίου)

– Ενέκρινε τη μετάβαση, μετά από πρόσκληση της FINA, των κριτών καταδύσεων Κώστα Φυρίγου και Νίκου Τουλούδη, στους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Νέων (Μέξικο, 10-14/3) και γκραν πρι Παγκοσμίου Κυπέλλου (Χανκτσού Κίνα, 25-29/3) αντίστοιχα.

– Τέλος, αποφασίστηκε ότι από εδώ και στο εξής οι αγώνες της κατηγορίας ΟΠΕΝ της συγχρονισμένης κολύμβησης, θα χαρακτηρίζονται ως διεθνείς διοργανώσεις, ώστε να επιτρέπεται η συμμετοχή ξένων αθλητριών και σωματείων.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές