ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη τελετή βράβευσης των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λευκωσίας, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ολυμπιακού Μεγάρου ο Ν.Ο.Λ. τίμησε τους κολυμβητές και τους υδατοσφαιριστές του για τις επιτυχίες και τις στιγμές περηφάνιας που του χάρισαν. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους τρεις ένθερμοι συμπαραστάτες του Ν.Ο.Λ., ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης, η αντιδήμαρχος Λευκωσίας Σούλα Κολακκίδου και ο γενικός γραμματέας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, ο οποίος για δεύτερη χρονιά φρόντισε να παραχωρηθεί η αίθουσα του Ολυμπιακού Μεγάρου για τους σκοπούς της εκδήλωσης.

Σε ομιλία της η πρόεδρος του Ν.Ο.Λ., Φωτούλα Βοσκού, αναφέρθηκε στις σημαντικές διακρίσεις των αθλητών αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος. Σε ό,τι αφορά τις επιτυχίες, ο Ν.Ο.Λ. κατέκτησε την 1η θέση σε πρωτάθλημα και κύπελλο στην υδατοσφαίριση ανδρών, νέων και τη 2η στους παίδες, ενώ στην κολύμβηση οι νεαροί αθλητές του είχαν και πάλι αρκετές διακρίσεις, όπως η συμμετοχή του Όμηρου Ζάγκα στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη.
Τα προβλήματα

Η κ. Βοσκού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές του Ν.Ο.Λ. αλλά και στις αντίξοες συνθήκες στις οποίες προπονούνται όλο το χρόνο. Κάλεσε, επίσης, την Πολιτεία να εστιάσει στα οφέλη της κολύμβησης αλλά και του αθλητισμού γενικότερα και να κατανέμει πιο δίκαια τα κονδύλια του κράτους, που σήμερα δίδονται στον αθλητισμό, καθώς αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, όπως κατέληξε.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Τορναρίτης, συγχάρηκε ιδιαίτερα όλους τους αθλητές του Ν.Ο.Λ., επισημαίνοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχουν να αποκομίσουν από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Εξέφρασε κι αυτός με τη σειρά του την περηφάνια του για τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τους ευχαρίστησε γι? αυτά που προσφέρουν στον τόπο μας.

Ο κ. Τορναρίτης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάγκη ανέγερσης νέου κολυμβητηρίου στη Λευκωσία, όπως και για την ανακαίνιση του υφιστάμενου και με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων (Δήμου Λευκωσίας, Κ.Ο.Α., Ν.Ο.Λ.) στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού, που είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου, στις 9 Νοεμβρίου 2009. Έκτοτε δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε πρόοδος, παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις και παρά το γεγονός ότι ακολούθησε επερώτηση του κ. Τορναρίτη στον υπουργό Παιδείας. Παράλληλα, ο Κ.Ο.Α., διά του γενικού διευθυντή του, είχε δηλώσει ότι θα αποζημίωναν τον Όμιλο για τα έξοδα που είχε κάνει για την ετοιμασία μελετών (?26.243). Παρά το γεγονός ότι στάλθηκαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, ο Κ.Ο.Α. πρόσφατα απάντησε ότι το ΔΣ δεν εγκρίνει τη δαπάνη, γιατί δεν υπήρχε οποιαδήποτε σχετική δέσμευση από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Τορναρίτης ανακοίνωσε ότι ενέγραψε το θέμα προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, οπότε θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι για να συζητήσουν το θέμα.

Για νέο κολυμβητήριο

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η αντιδήμαρχος Λευκωσίας, Σούλα Κολακκίδου, η οποία συγχάρηκε με τη σειρά της όλους τους αθλητές, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη λύπη της που δεν κατάφερε ο Δήμος Λευκωσίας να βοηθήσει τον Όμιλο με την ανέγερση ιδιόκτητου κολυμβητηρίου. Ο Δήμος Λευκωσίας είχε προ 10ετίας παραχωρήσει γη για ανέγερση κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του Ν.Ο.Λ., ωστόσο ο Κ.Ο.Α. δεν προχώρησε με τις κατασκευαστικές εργασίες όπως είχε δεσμευτεί, γι? αυτό και ο Δήμος αναγκάστηκε να ανακαλέσει την παραχώρηση της γης για να την αξιοποιήσει διαφορετικά.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, εκτός από τους αθλητές, και οι προπονητές τους, καθώς επίσης και ο επί σειράν ετών τέως πρόεδρος του Ν.Ο.Λ. Γιώργος Μαυρομμάτης, ο οποίος, παίρνοντας το λόγο, εξέφρασε την πικρία του προς την Πολιτεία, που παρά τις πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες του ιδίου και πολλών άλλων μελών του Δ.Σ. του Ν.Ο.Λ., επέδειξε αδιαφορία για τον Όμιλο και την κολύμβηση.

Τιμή στον Παρασκευά

Τιμητικό βραβείο δόθηκε επίσης στη μνήμη του αείμνηστου, αδικοχαμένου, φίλου του Ν.Ο.Λ., γυμναστή Πάρη Παρασκευά. Ο Πάρις Παρασκευάς υπήρξε ένας ακούραστος δουλευτής της κολύμβησης και απόδειξη αυτού είναι οι δεκάδες κολυμβητές οι όποιοι έμαθαν κολύμπι και έκαναν τα πρώτα τους κολυμβητικά βήματα στα στιβαρά χέρια του. Ο Πάρις υπήρξε ένας συνεχής τροφοδότης κολυμβητών προς τον Ν.Ο.Λ. Επειδή ο Πάρις ασχολείτο με τους κολυμβητές στα αρχικά τους κολυμβητικά βήματα, το Δ.Σ. του Ν.Ο.Λ. αποφάσισε όπως το τιμητικό βραβείο απονέμεται σε ετήσια βάση στον καλύτερο κολυμβητή και καλύτερη κολυμβήτρια του Ομίλου στην κατηγορία Παμπαίδες και Παγκορασίδες Γ΄. Η κατηγορία αυτή είναι η μικρότερη που μετέχει σε παγκύπριους αγώνες. Το πρώτο ετήσιο τιμητικό βραβείο Πάρη Παρασκευά απονεμήθηκε στην Παναγιώτα Μηλιδώνη και στον Τεύκρο Χειμώνα.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές