ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ…ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ…

23-12-2010 Κλείνει το Κολυμβητήριο Ξάνθης

Με απόφαση του απερχόμενου Προέδρου του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Ξάνθης κ Νίκου Παπαδόπουλου  , η οποία τοιχοκολλήθηκε σε Α4 στην είσοδο του κολυμβητηρίου , στις 23-12-2010 το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει για τελευταία φορά και μετά θα κλείσει (για απροσδιόριστο χρόνο) λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Αθλητικού Οργανισμού για το κλείσιμο της πισίνας πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν προς τον σύλλογο μας, καθώς και πάρα πολλά άτομα τα οποία κάνουν χρήση την πισίνα τις ώρες κοινού  και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους  για τη συγκεκριμένη κατάληξη. Οι κινητοποιήσεις θα είναι μεγάλες και σκληρές και καλούμε όλους τους δημότες να εναντιωθούν σε αυτή την άδικη απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης κ.Στυλιανίδη. Ήδη , από την πρώτη κιόλας στιγμή έχει συσταθεί μία επιτροπή αγώνα η οποία και θα σας κρατά όλους ενήμερους για την πορεία και την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Λουκέτο στο κλειστό κολυμβητήριο Κομοτηνής;

Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ήδη έχει συσσωρευτεί χρέος 28.000 ευρώ σε επαγγελματία της πόλης μας
Τοιχοκολλήθηκε χαρτί που ενημέρωναν όσους πήγαιναν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις.

Η αδυναμία πληρωμής του πετρελαίου θέρμανσης και η ύπαρξη χρέους 28.000 ευρώ σε επαγγελματία της Κομοτηνής, οδήγησε τον δήμο στην απόφαση να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του κολυμβητηρίου «Αλέξανδρος Ταξιλδάρης». Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε προχθές στις εγκαταστάσεις προκειμένου να λάβουν γνώση οι χρήστες του κολυμβητηρίου, μέλη αθλητικών συλλόγων και δημότες που συμμετέχουν στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού της επιχείρησης άθλησης και μαζικού αθλητισμού. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου την προσεχή Πέμπτη, αλλά επισπεύστηκε για περίπου μία εβδομάδα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

Για δέκα μέρες λειτουργίας του κολυμβητηρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η πρόεδρος της επιχείρησης άθλησης και μαζικού αθλητισμού Μάγδα Γιαμουστάρη, απαιτούνται 7000 λίτρα πετρέλαιο «Χρειαζόμαστε 17.000 ευρώ κάθε μήνα για να καλύψουμε τις ανάγκες σε πετρέλαιο στο κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο. Δεν ήρθαν οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι Δεκεμβρίου στον δήμο, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην μπορέσει να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση και αυτή με τη σειρά της να εξοφλήσει αυτούς τους λογαριασμούς». Την ίδια στιγμή τα ετήσια έσοδα της επιχείρησης από τους επωφελούμενους του προγράμματος άθλησης και μαζικού αθλητισμού ανέρχονται σε 30.000 ευρώ. Από τους 840 εγγεγραμμένους στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, οι 111 απαλλάσσονται της πληρωμής γιατί εμπίπτουν σε ειδικές κατηγορίες. Από τις συνδρομές των υπολοίπων 729 το σύνολο των χρημάτων ανέρχεται στις 30.000 περίπου ευρώ τον χρόνο, «το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τα έξοδα μας», τόνισε η κ. Γιαμουστάρη.
Το λουκέτο θα είναι προσωρινό, αισιοδοξεί η κ. Γιαμουστάρη, αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούν με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος οριστικής διακοπής της λειτουργίας του. Μεγαλύτερες άλλωστε πόλεις όπως η Καβάλα και η Ξάνθη έχουν προ καιρού βάλει λουκέτα στα κολυμβητήρια εξαιτίας του αυξημένου κόστους. «Πιστεύω ότι η νέα δημοτική αρχή θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να πάρει τις χρηματοδοτήσεις και να λειτουργήσουν αυτές οι δομές. Η επιχείρηση άθλησης και μαζικού αθλητισμού είναι από αυτές που πραγματικά προσφέρουν. Υπάρχουν πολλές λύσεις. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο κολυμβητήριο ή σε άλλες δομές, οι οποίοι παίρνουν χρήματα από τον κάθε αθλούμενο, θα μπορούσαν και εκείνοι να βοηθήσουν λιγάκι. Δεν είναι δυνατόν να τα περιμένουμε όλα από τον δήμο, πως θα σταθεί ένας δήμος εν μέσω κρίσης με οποιαδήποτε διοίκηση όταν τα έξοδα είναι υπέρογκα; Πρέπει όλοι να βοηθήσουν αν θέλουν να παραμείνει ανοιχτό το κολυμβητήριο», ανέφερε η κ. Γιαμουστάρη αποδεικνύοντας την πολιτική που θα ακολουθούν από δω και πέρα οι ΟΤΑ, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.
Το προσωρινό, αν δεν γίνει μόνιμο, λουκέτο στο δημοτικό κολυμβητήριο Κομοτηνής, είναι μόνο ένα μόνο μικρό δείγμα της οικονομικής δυσπραγίας του δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παροχές προς τους δημότες.

Καταγγελία του κολυμβητικού ΑΣ Γρεβενών Μεγαλέξανδρος…

Το Δ.Σ. του Κολυμβητικού Συλλόγου Γρεβενών Μεγαλέξανδρος καταγγέλλει την απαράδεκτη κίνηση του αθλητικού κέντρου και του Δημάρχου Γρεβενών για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 χωρίς καμιά προειδοποίηση προς τον…
σύλλογο μας παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο κανονικά μέχρι το τέλος τις θητείας αυτής τις δημοτικής αρχής.Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι κλείνουν έναν αθλητικό χώρο, αυτόν του κολυμβητηρίου χωρίς καμία ενημέρωση , χωρίς καμία προειδοποίηση προς τον έναν και μοναδικό σύλλογο που έχει αυτήν την στιγμή η πόλη των Γρεβενών και που έχει στην δύναμη του 350 αθλητές.
Καλούμε τον Δήμαρχο Γρεβενών να ανοίξει από την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 το κολυμβητήριο τις πόλης , ώστε να μην χαθούν οι κόποι των αθλητών που τα τελευταία χρόνια διακρίνονται σε Πανελλήνιο επίπεδο , κάνοντας γνωστό των Νομό Γρεβενών σε όλη την Ελλάδα , και όλους εμάς υπερήφανους για τα δικά μας παιδιά που διακρίνονται τόσο σε επίπεδο πανελλήνιο αλλά και σε επίπεδο περιφερειακό με τις διακρίσεις τους.Για τον Α.Σ. Γρεβενών Μεγαλέξανδρος
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Για το κολυμβητήριο Βόλου

Ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της. Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό και είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα ? στην Ελλάδα του 2010 ο υγρός στίβος για τον Δήμο Βολού δυστυχώς είναι εχθρός κάποιων συμφερόντων ?
Έχουν πέρασει ήδη 7 μήνες και η 50αρα πισίνα συνεχίζει να παραμένει κλειστη , χθές έκλεισαν και την 25αρα …
Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες , πόσο καλοί μπορεί να είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όταν μάλιστα έχουν και υπεύθυνες θέσεις και δε θέλουν να τα χαλάσουν με κανέναν. Να μην έχεις άποψη για τίποτε, να σιωπάς συνεχώς, να συμφωνείς και όταν δεν συμφωνείς, μόνο και μόνο για να περνάς καλά, είναι άνανδρο και ανέντιμο. Ακόμη και όταν προσκαλούνται για να μιλήσουν και κοιτούν πώς να περάσει η ώρα για να μη μιλήσουν είναι τραγικό.
Άνθρωποι υπεύθυνοι για να παρουσιάζονται καλοντυμένοι σε πανηγύρια, εορτές και τελετές, χρόνια τώρα, δίχως καμία αναφορά στην κατηφόρα του τόπου.Όσοι δεν μιλούν δίνουν τη θέση τους σε αυτούς που δεν πρέπει να μιλούν.

Το κολυμβητήριο του Βόλου δεν είναι αυτοσκοπός αλλά ένα μέσο στην υπηρεσία του πολίτη.

Κρύο και στο… κολυμβητήριο Χανίων!

Η κατάσταση που επικρατεί στα κολυμβητήρια της περιφέρειας είναι τουλάχιστον απογοητευτική, με τους αθλητές να αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα και να χάνουν προπονήσεις! Οσον αφορά τις… τελευταίες εξελίξεις, εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης πετρελαίου είναι από την Δευτέρα η μεγάλη πισίνα 50 μέτρων του εθνικού κολυμβητηρίου Χανίων.

Το γεγονός έκανε γνωστό σήμερα με ανακοίνωση του ο ΝΟ Χανίων που ζητά την παρέμβαση της πολιτείας ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να αγοραστεί το πετρέλαιο και να ληθεί το πρόβλημα.
Στην ανακοίνωσή του ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων αναφέρει:
«Ο Ν.Ο. Χανίων εκφράζει την αγανάκτησή του για την έλλειψη πετρελαίου που από το πρωί της Δευτέρας παρουσιάζει για πολλοστή φορά το κολυμβητήριο Χανίων. Ουσιαστικά το πρόβλημα έχει προϋπάρξει από τις περασμένες ημέρες, ωστόσο με τον… καλό καιρό να αποτελούσε σύμμαχο, δεν είχε εκδηλωθεί τη στιγμή που έπρεπε.
Ο Ν.Ο. Χανίων, ως όφειλε και γνωρίζοντας τι επρόκειτο να επακολουθήσει, είχε «ενημερώσει» σχετικά όλους όσους τη δεδομένη χρονική στιγμή, και με τη διοίκηση του Ε.Α.Κ. Χανίων να παραμένει ακέφαλη, μπορούσαν να βοηθήσουν στην τακτοποίηση του ζητήματος. Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται με την εμφάνιση του ίδιου προβλήματος για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα, πόσο υπεύθυνος και σοβαρός οφείλει να είναι ο ρόλος της νέας διοίκησης που έχουμε πάρει τη δέσμευση ότι είναι θέμα ίσως και ημερών να αναλάβει.
Ελπίζουμε άμεσα ότι θα τρέξουν οι διαδικασίες και θα οριστεί η νέα διοίκηση του Ε.Α.Κ., έτσι ώστε ν? αντιμετωπίσει τα μείζονα προβλήματα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις και δη του κολυμβητηρίου Χανίων. Για την ώρα, ζητάμε όσο το δυνατόν το συντομότερο να τοποθετηθεί πετρέλαιο στις δεξαμενές, με την ελπίδα να είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, η τελευταία φορά όπου γίνεται αναφορά για το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε χρόνιο.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Σε απόγνωση γονείς και αθλητές στο κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων το οποίο έκλεισε λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Σε απόγνωση γονείς και αθλητές του Αθλητικού Σωματείου Κολύμβησης Άλμπατρος Άνω Λιοσίων.

Μετά την προσπάθειά μας να μας βοηθήσει η σημερινή διοίκηση του δήμου (Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης) μας απάντησαν ότι κρίνετε ασύμφορη η λειτουργία του.

Ξαφνικά το ανακαλύψετε κύριοι και τι κάνατε τόσα χρόνια για την βελτίωση της κατάστασης?

Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε αυτή την αντίδραση από την ήττα των εκλογών, δεν περιμέναμε να μπει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το κοινωνικό, δεν περιμέναμε να μην μας σέβονται έλεος, ναι κύριοι έλεος.

Κάνουμε έκλυση στο νεοεκλεγέν Δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μπουραΐμη και τους συνεργάτες του να μας συμπαρασταθούν και να μας βοηθήσουν να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του το κολυμβητήριο της πόλης μας. Εδώ θα πρέπει να ομολογήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μπουραΐμη και τους συνεργάτες του διότι από την στιγμή που άρχισε να φαίνετε η αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής εκείνος προσπαθεί να μας βοηθήσει.

Κύριοι μην πειράζετε τα παιδιά μας είμαστε γονείς και τις αντιδράσεις μας δεν θα τις ξεχάσετε ποτέ όπως και εμείς τις ενέργειές σας…

Με εκτίμηση

Λάμπρος Νιάφας

Πρόεδρος Δ.Σ


Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές