ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ WATER POLO ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Η τραγική κατάσταση στην ομάδα πόλο του Ολυμπιακού συνεχίζεται και ο Νίκος Δεληγιάννης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό έδειξε τις διαθέσεις των συμπαικτών. Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων, που είχε συνάντηση με τον Γιάννη Συγγελίδη μαζί με τον Αντώνη Βλοντάκη, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την πρόταση του προέδρου του Ερασιτέχνη, ενώ τόνισε ότι «εμμένουμε στην ανακοίνωσή μας, που είναι πιο επίκαιρη από ποτέ» όσον αφορά την αποχή από τις προπονήσεις.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Δεληγιάννη στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:
Για τη συνάντηση που είχαν αυτός και ο Αντώνης Βλοντάκης με τη διοίκηση: «Η συνάντηση ήταν να γίνει στο «Παπαστράτειο» αλλά -τελικά- ειδοποιηθήκαμε (ο Αντώνης Βλοντάκης και εγώ)να πάμε στα γραφεία του κ. Συγγελίδη. Αρχικά, μας εξέφρασαν κάποια παράπονα σε μορφή επίπληξης για την ανακοίνωση που εκδώσαμε χθες. Στη συνέχεια αφού προηγήθηκε μια κουβέντα εφ όλης της ύλης, μας τόνισαν ότι υπάρχει ένα αδιέξοδο.
Μας είπαν ότι θα πρέπει να τους προτείνουμε μια λύση. Απαντήσαμε ότι είμαστε αθλητές και πως πήγαμε για να ακούσουμε εμείς κάποια πράγματα.
Σαν μία τελευταία λύση μας είπαν ότι προτείνεται από την πλευρά της διοίκησης ότι τα χρήματα για τα οποία έχουμε αγωνιστεί, δηλαδή, να χάσουμε το 60% των χρημάτων μας.
Εμείς προθυμοποιηθήκαμε να μεταφέρουμε στους συμπαίκτες μας την πρόταση. Το κάναμε και η αντίδραση ήταν καθολική από την ομάδα. Τους επιστρέφουμε την πρόταση ως απαράδεκτη. Εμμένουμε στην ανακοίνωση που εκδώσαμε λέξη προς λέξη, η οποία ανακοίνωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Παραπέμπουμε και πάλι στην ανακοίνωση. Λέμε να αναβάλει η διοίκηση τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί. Δεν είναι στο χέρι μας οι εξελίξεις. Γράφουμε στην ανακοίνωση ότι δεν έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε εξελίξεις εμείς είμαστε αθλητές. Εχουμε τιμήσει τον σύλλογο που και αυτός μας τιμά που είμαστε αθλητές του.
Εχω πέσει από τα σύννεφα και σας εκφράζω την στενοχώρια όλων των συμπαικτών μου. Αισθανόμαστε πλήρη απαξίωση. Νιώθουμε ότι μοιάζουμε με επαίτες.
Παρά την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα καμία άλλη ομάδα δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Μας ειπώθηκε ότι στα συμφωνητικά που είναι κατατεθειμένα θα πρέπει να γίνει μείωση γιατί είναι υπερτιμημένα.
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχεται ο ίδιος ο Ολυμπιακός που έχει προσφέρει το μόνο πρωτάθλημα Ευρώπης που έχει η χώρα στο άθλημα.
Για το ενδεχόμενο νέας συνάντησης: «Δεν πιστεύω τίποτα. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Τι αντίδραση να έχουμε. Σε κάποιους αθλητές περνάει αμυδρά από το μυαλό να κυνηγήσουν τα χρήματα στα δικαστήρια, αλλά το έχουν σαν έσχατη λύση. Βάζουν τον Ολυμπιακό πάνω από όλα. Έχουμε βάλει πλάτη για να πρωταγωνιστεί ο σύλλογος. Την συναίσθηση την έχουμε σε ποια ομάδα είμαστε.
Σας επαναλαμβάνω. Δεν είμαστε επαίτες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που να φέρει τον Ολυμπιακό να λάμπει και πάλι».

Σε όλα αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Πάτερος μιλώντας σε μέσο του ελληνικού Τύπου. Ο προπονητής των Ερυθρολεύκων σχολίασε την κατάσταση που υπάρχει στον Ολυμπιακό, ενώ πήρε το μέρος των παικτών του στην άρνησή τους να ξεκινήσουν προετοιμασία.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Βαγγέλη Πάτερου στον «Sentra 103,3»:
Για τους λόγους αποχής των πολιστών του Ολυμπιακού:
«Είναι ένα θέμα το οποίο είναι καθαρά οικονομικό. Έχει να κάνει με τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όπου η ομάδα που ταλαιπωρείται με το μισθολόγιο των παικτών και των προπονητών. Δικαίως πιστεύω ότι οι παίκτες μπαίνουν στην διαδικασία να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα, με όποιον τρόπο αυτοί κρίνουν και μπορούν. Κατανοώ την στάση τους».
Για τις υποσχέσεις που έχουν λάβει και τα χρονικά περιθώρια:
«Για το θέμα αυτό έχει επέλθει συμφωνία εδώ και δυόμιση μήνες, μεταξύ του ερασιτέχνη και της ομάδας. Είχε τακτοποιηθεί το ζήτημα, είχαν ρυθμιστεί τα πάντα και έλειπε μόνο η υλοποίηση των πραγμάτων που μας είχαν υποσχεθεί. Αυτό το πράγμα, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έχει γίνει και ελπίζω θα διευθετηθεί έστω και την τελευταία στιγμή.
Μιλάμε για τον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο πιθανόν αθλητικό οργανισμό της Ελλάδος. Όλοι θα πρέπει να κινητοποιηθούμε γιατί ο χρόνος περνάει. Μπορεί να λέμε ότι για το πρωτάθλημα και τα πλέι οφ υπάρχει χρόνος, αλλά για την Ευρώπη τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα κι ο χρόνος που χάνεται δεν μπορεί να ξαναγυρίσει. Πιστεύω ότι με σύνεση από όλους, για το καλό του Ολυμπιακού -τόσο καιρό έχουν αποδείξει τα παιδιά ότι σκέφτονται την ομάδα και τον κόσμο της- αλλά και τη διάθεση της διοίκησης να εκπληρώσει την υπόσχεση της προς τους παίκτες, θα επανέλθουμε πολύ σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς και σε ηρεμία».
Για το αν θεωρεί ότι σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα για το μέλλον της ομάδας:
«Δεν ξέρω αν είναι σήμερα η κρίσιμη ημέρα. Γνωρίζω ότι υπάρχει συνάντηση παικτών με τον πρόεδρο. Ο κύριος Συγγελίδης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ακούει και κατά καιρούς έχει βοηθήσει την ομάδα. Θα μπορούσα να πω ότι σίγουρα είναι μόνος του, αλλά θα πρέπει να δώσει λύση, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ελπίζω να δώσει τη λύση σήμερα και να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε, για να φέρουμε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο ψηλά».
Για το αν είναι απογοητευμένος και πως το αντιμετωπίζει όλο αυτό:

«Είναι πράγματα για την ομάδα, τα οποία είχαν διευθετηθεί εδώ και δυόμιση μήνες. Το ότι δεν έγινε η υλοποίηση τους, έχει φέρει αυτή τη στιγμή τους παίκτες και την ομάδα σε αυτή την κατάσταση και τη διάθεση και δεν υπάρχει καθαρή σκέψη. Πάνω από όλα και από όλους είναι η ομάδα, ο Ολυμπιακός, ο κόσμος του κι αυτά που έχει κάνει η ομάδα με αυτούς τους παίκτες.

Θα πρέπει, λοιπόν, όλοι να σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν θέλουμε την συνέχιση του τμήματος πόλο του Ολυμπιακού σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο καθένας από την πλευρά του θα πρέπει να βάλει ένα λιθαράκι ώστε να βρεθεί η λύση. Πιστεύω ότι οι λύσεις βρίσκονται. Σίγουρα οι παίκτες έχουν κάνει πάρα πολύ υπομονή και ελπίζω ότι ο κύριος Συγγελίδης θα δώσει λύση σήμερα και θα βαδίσουμε ήρεμα στην συνέχεια».

Για το αν για την κατάσταση αυτή φταίει ο ερασιτέχνης και τα μέλη του:

«Μιλάμε για τον Ολυμπιακό. Για ένα πολύ μεγάλο σωματείο και σίγουρα, τη δεδομένη στιγμή, πιστεύω ότι πολλοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ερασιτέχνη, γιατί σε τελική ανάλυση είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό πιστεύω ότι όλοι θα κοιτάξουν το συμφέρον του Ολυμπιακού. Κι αυτό το συμφέρον είναι να λειτουργεί χωρίς προβλήματα ο ερασιτέχνης, και σίγουρα θα βρεθεί η λύση.

Όσο για τα διοικητικά, σίγουρα δεν μπορώ ν’ απαντήσω γιατί πολλούς απ’ τους ανθρώπους που είναι στο Δ.Σ., δεν τους γνωρίζω! Σίγουρα ο κύριος Συγγελίδης έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε θέση και μπορεί να δώσει και λύση. Αν δεν δοθεί λύση ο Ολυμπιακός οδηγείται στην καταστροφή του. Και αυτό είναι κρίμα για το δικό μας άθλημα γενικά και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό. Γιατί ο Ολυμπιακός θα παρασύρει μαζί του όλο το οικοδόμημα που λέγεται ελληνική υδατοσφαίριση».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές