ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΜΑΛΗ,ΧΟΥΜΑ,ΦΥΡΙΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στα συμπεράσματά της από το πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης γυναικών, που διεξήχθη στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Σταυρούλα Ντόμαλη: «Σε αυτό το πρωτάθλημα είχαμε και τη συμμετοχή ξένων χωρών και συγκεκριμένα των Εθνικών ομάδων Ελβετίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Λευκορωσίας και Ουγγαρίας. Ομάδες που θα τις συναντήσουμε και στους αγώνες στο εξωτερικό, τόσο στην τζούνιορ κατηγορία, όσο και στην ΟΠΕΝ και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Η διοργάνωση αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό τεστ, για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Βαθμολογικά το ντουέτο που θα μας εκπροσωπήσει στις γυναίκες, έλαβε μεγαλύτερη βαθμολογία από ότι στους αγώνες που είχαν γίνει στη Γερμάνια. Αυτό μας δείχνει ότι τα κορίτσια είναι σε πολύ καλό δρόμο. Βελτιώθηκαν και στους κριτές άρεσε περισσότερο η καινούργια χορογραφία. Το ίδιο έγινε και με το σόλο της Δέσποινας Σολωμού, που κατέκτησε την πρώτη θέση. Τώρα σε γενικό επίπεδο, δεν είχαμε μεγάλη συμμετοχή αθλητριών, γιατί είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις τα παιδιά, ειδικά τώρα που έχουν κοπεί και τα κίνητρα. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στην κατηγορία γυναικών να έχουμε τα λιγότερα παιδιά από όλες τις κατηγορίες. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε τα παιδιά στις πισίνες. Ευελπιστώ αυτό να αλλάξει. Το καμπ της Εθνικής θα ξεκινήσει μετά τις σχολικές εξετάσεις, γύρω στις 15 Ιουνίου. Φέτος έχουμε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις. Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, Μεσογειακό κύπελλο στα Χανιά, Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων και Παγκόσμιο κύπελλο γυναικών. Είναι μια χρονιά δύσκολη για τις μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες, γιατί καλούνται από την κατηγορία ?comen? να αγωνιστούν σε όλες τις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες και να πέσουν κατευθείαν στα βαθιά».

Στα συμπεράσματά του από το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης ?Ακρόπολις?, που διεξήχθη στο δημοτικό κολυμβητήριο του Αλίμου, αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας: «Ορισμένοι κολυμβητές και κολυμβήτριες έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε αυτούς τους αγώνες είδαμε και παιδιά να εξασφαλίζουν με τις επιδόσεις τους τη συμμετοχή τους στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλο από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Οι επιδόσεις που έγιναν και προσέγγισαν τα όρια ήταν αρκετά ικανοποιητικές, γιατί τα όρια που έχουν συγκροτηθεί φέτος ήταν με βάση τα γρήγορα μαγιό, για τα οποία έγινε τόσο σάλος πέρσι. Η παρουσία του Γιάννη Δρυμωνάκου ήταν αρκετά ενθαρρυντική. Πιστεύω ότι η επίτευξη των ορίων θα του δώσει τη δυνατότητα να ενταχθεί και πάλι στο ?παιχνίδι? των διακρίσεων. Μέχρι το τέλος του μήνα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ορίων, έτσι ώστε να συγκροτηθούν οι ομάδες για τα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εφήβων-νεανίδων στο Τάμπερε και ανδρών-γυναικών στη Βουδαπέστη. Υπάρχουν ορισμένοι κολυμβητές ακόμα, που με βάση τις επιδόσεις τους, βρίσκονται αρκετά κοντά σε αυτές τις δύο διοργανώσεις».

Στα συμπεράσματά του από το Γκραν Πρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου καταδύσεων της ΦΙΝΑ, που διεξήχθη στο Φορτ Λορτεντέηλ των ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος: «Σε ατομικό επίπεδο τα παιδιά πήγαν μέτρια. Επαιξε ρόλο η ανοικτή πισίνα, συνθήκες που δεν τις έχουμε εδώ. Στις συγχρονισμένες καταδύσεις πήγαν πολύ καλά. Εδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας, να διατηρούμαστε στην πρώτη 6άδα Παγκοσμίως. Το μίτινγκ είχε έντονο συναγωνισμό, συμμετοχή όλων των σπουδαίων καταδυτών, αλλά οι αθλητές μας αντεπεξήλθαν πλήρως. Πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που αποτελεί το μεγάλο στόχο της χρονιάς, θα μετάσχουμε στο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας και σε ένα μίτινγκ ακόμη στο Μπολζάνο».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές