Στη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν 30 Απριλίου 2 Μαίου στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΚΟΕ.
«Ο χρόνος προετοιμασίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν ήταν αρκετός.
Επιπλέον, όλες οι αθλήτριες είναι κάπως κουρασμένες από τα συνεχόμενα και ιδιαίτερα κοπιαστικά παιχνίδια που είχαν με τα σωματεία τους.
Αυτό που κάναμε ήταν ένα φρεσκάρισμα και δουλέψαμε κυρίως στην τακτική, ρίχνοντας το βάρος στο δέσιμο της ομάδας.
Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν έχουμε παίξει κάποια δυνατά φιλικά.
Οπότε, η κοινή προετοιμασία που θα κάνουμε για μερικές μέρες με την Ολλανδία πιστεύω ότι θα μας ωφελήσει αρκετά.
Θα είναι κέρδος για μας οι προπονήσεις μαζί με τις χρυσές Ολυμπιονίκες.
Σε ότι αφορά τα προκριματικά, θεωρώ ότι έχουμε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση μαζί με την Ολλανδία.
Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην πρεμιέρα των αγώνων με αντίπαλο τη Μ. Βρετανία και να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό.
Η Τσεχία από ό,τι φαίνεται θα είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά θα πρέπει επίσης να προσέξουμε.
Από εκεί και πέρα, το καλοκαίρι θα είναι αρκετά γεμάτο από δράση, αλλά μεγάλος στόχος μας παραμένει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».