ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΥΜΑ,ΓΕΜΕΛΟΥ,ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Στις επιδιώξεις της Εθνικής μας ομάδας κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βουδαπέστης τον Αύγουστο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων του Τάμπερε τον Ιούλιο, αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας: «Μετά το θέμα που προέκυψε με τα μαγιό, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να πιάσουν τα όρια. Όπως φαίνεται και από τη λίστα, αρκετοί από αυτούς τα κατάφεραν, ενώ κάποιοι ήταν πάρα πολύ κοντά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή παρουσία, τόσο στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, όσο και στην αντίστοιχη διοργάνωση του Τάμπερε. Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε αν θα έχουμε συμμετοχές σε τελικούς ή μετάλλια. Από εδώ και πέρα η προετοιμασία συνεχίζεται και η συμμετοχή σε κάποια μίτινγκ θα βοηθήσει τους αθλητές μας σημαντικά. Θεωρώ ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί ως χώρα, απέναντι στις υπόλοιπες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού στερεώματος».

Στις επιδιώξεις της Εθνικής μας ομάδας κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βουδαπέστης τον Αύγουστο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων του Τάμπερε τον Ιούλιο, αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος: «Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση οι στόχοι αλλάζουν. Η ομάδα που θα ταξιδέψει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βουδαπέστης πάει με υψηλές φιλοδοξίες. Όπως ξέρουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα κάνει την επανεμφάνισή του και ο Γιάννης Δρυμωνάκος. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για όλους τους αθλητές. Βέβαια είναι αργά, αλλά πιστεύω ότι οι αθλητές θα είναι προετοιμασμένοι σωστά για αυτό το μεγάλο ραντεβού. Ευελπιστώ ότι σίγουρα θα έχουμε τελικούς και γιατί όχι και κάποιο μετάλλιο. Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Νέων στο Τάμπερε, ελπίζω η ομάδα να είναι ανταγωνιστική. Άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια οι Εθνικές ομάδες των νέων το έχουν αποδείξει περίτρανα. Είναι αθλητές που ποτέ δεν μας έχουν διαψεύσει και σίγουρα έχουν να δώσουν ακόμα μεγάλες επιτυχίες στην ελληνική κολύμβηση».

Στις επιδιώξεις της Εθνικής μας ομάδας κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βουδαπέστης τον Αύγουστο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων του Τάμπερε τον Ιούλιο, αναφέρθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρυσάφης Βαγγελακάκης: «Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της Βουδαπέστης και στο αντίστοιχο εφήβων-νεανίδων του Τάμπερε, πιστεύω ότι θα έχουμε πολλές επιτυχίες, με συμμετοχές σε τελικούς και γιατί όχι κάποια μετάλλια. Είμαι πολύ αισιόδοξος, διότι διαθέτουμε αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες, που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά όλη τη σεζόν. Βέβαια, για να έρθει κάποιο μετάλλιο είναι θέμα διάφορων συγκυριών. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος από τους χρόνους που έχουν κάνει όλοι οι αθλητές και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται και η ποιότητά τους. Η ελληνική κολύμβηση παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει. Από εδώ και πέρα, η προετοιμασία συνεχίζεται με τη συμμετοχή και σε κάποια διεθνή μίτινγκ, που θα αποτελέσουν την πρόβα τζενεράλε ενόψει των Ευρωπαϊκών. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι η Ομοσπονδία, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, στέκεται πάντα δίπλα στους αθλητές και συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων τους».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές