ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου Σητείας.

Η λειτουργία του Κολυμβητηρίου ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και η συμμετοχή του κόσμου (κυρίως των παιδιών), που αθλείται από τότε κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σητείας κ. Μιχ. Γωνιωτάκης, το Κολυμβητήριο αποτελεί μία πολύ σημαντική αθλητική υποδομή, η οποία έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από μικρούς και μεγάλους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες οι συμμετοχές έφθασαν τις 270, ενώ αυτή την ώρα ξεπερνούν τις 100.

Όπως επίσης είπε, πολλά παιδιά έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα κολύμβησης και συνεχίζουν να αθλούνται, αλλά και οι ενήλικες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου είτε επειδή αγαπούν την κολύμβηση, είτε για να γυμναστούν, είτε ακόμα για να βελτιώσουν την υγεία τους και να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των γυμναστών, που πραγματοποιούν τα μαθήματα, αλλά και στην άψογη και σωστή λειτουργία του Κολυμβητηρίου τονίζοντας πως γίνεται καθημερινά συντήρηση στις εγκαταστάσεις και δύο φορές την εβδομάδα διενεργούνται αναλύσεις στο νερό.

«Το Κολυμβητήριο λειτουργεί πολύ καλά τηρώντας όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται. Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Τα παιδιά αυξάνονται, ενώ ικανοποιημένοι είναι και οι γονείς. Οι δημότες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη αθλητική υποδομή και αυτό που εμείς θέλουμε είναι να έρθουν στο Κολυμβητήριο και να το απολαύσουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι. Είναι μία καλά οργανωμένη αθλητική εγκατάσταση, ένα σημαντικό έργο που ήταν μία ιδέα του Δημάρχου κ. Κουρουπάκη, το οποίο υλοποιήθηκε και δόθηκε για χρήση στους πολίτες».

Αλλά και η υπεύθυνη γυμνάστρια των μαθημάτων κολύμβησης κ. Στέλλα Βανταράκη επεσήμανε τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, το οποίο ? όπως είπε ? έλλειπε από την περιοχή.

«Είναι μία πολύ σημαντική αθλητική υποδομή. Έχουμε ήδη πολλά παιδιά που μαθαίνουν κολύμβηση, μαθαίνουν να κολυμπάνε σωστά, αλλά και πολλά που συνεχίζουν να αθλούνται, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθούν περισσότερο με το συγκεκριμένο άθλημα. Το Κολυμβητήριο στη Σητεία είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν σε επίπεδο Κρήτης», τόνισε.

Βράβευση αθλητών

Εκτός όμως από τα εγκαίνια του Κολυμβητηρίου, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας προγραμματίζει γι’ αυτόν το μήνα και άλλες επίσης πολύ σημαντικές εκδηλώσεις:

Μία από αυτές θα είναι η βράβευση των αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε σε όλα τα επίπεδα αθλητισμού στις 23 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μία καθιερωμένη πλέον εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας βραβεύονται οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς για την προσπάθεια που καταβάλλουν για να διακριθούν και να προάγουν τον αθλητισμό.

Την επομένη εξάλλου, στις 24 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα και ο «Γύρος της Σητείας» στα πλαίσια του θεσμού «Γύρος των πόλεων», που θέσπισε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με Δήμους της χώρας. Είναι μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι, αφού ? όπως τόνισε ο κ. Γωνιωτάκης, πλέον ο αθλητισμός είναι ένας τρόπος ζωής.

Επίσης στις 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και το Διεθνές Τουρνουά Τένις σε Αμαξίδιο «Σητεία OPEN», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στη Σητεία. Το Τουρνουά διοργανώνουν ο Δήμος Σητείας, ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας.

Σε αυτό έχουν δηλώσει συμμετοχή 14 αθλητές από χώρες της Ευρώπης και της Ελλάδας και αναμένεται και φέτος να παρακολουθήσει τους αγώνες οι οποίοι είναι υψηλού επιπέδου, αρκετός κόσμος. Είναι μία πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται αθλητές με κινητικά προβλήματα, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αποδεικνύοντας την αγάπη που έχουν για τον αθλητισμό. Οι αγώνες θα αρχίσουν την Τετάρτη στις 16.30 το απόγευμα και θα διεξαχθούν στα γήπεδα του τένις, που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Οι τελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 του μήνα στις 5 το απόγευμα.

Τέλος, ο κ. Γωνιωτάκης αναφέρθηκε και στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, που διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τη ΓΓΑ. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα και φέτος λειτουργούν προγράμματα Αερόμπικ, PILATES και AQUA AEROBIC, κολύμβησης, πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία, πανεπιστημιακού αθλητισμού, ακαδημίες στίβου.

Η συμμετοχή στα προγράμματα του Μαζικού Αθλητισμού είναι ικανοποιητική και φέτος, όπως δήλωσε ο κ. Γωνιωτάκης, αφού περίπου 250 άτομα παρακολουθούν τα προγράμματα.

«Είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά και τις αθλητικές υποδομές στην περιοχή και τις δυνατότητες και επιλογές, που έχουν οι δημότες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», κατέληξε.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές