Ευκαιρίες για ρεκόρ θα έχουν οι Έλληνες κολυμβητές στις Η.Π.Α.

Πηγή:sportsfeed.gr
Η ανταγωνιστική σειρά αγώνων TYR Pro Swim Series της USA Swimming δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, πέρα από την πρώτη στάση του Ιανουαρίου (14-17/1) που θα γίνει σε τρία διαφορετικά κολυμβητήρια σε ανατολική ακτή (Ίρβιν, Καλιφόρνια) κεντρικές πολιτείες (Σαν Αντόνιο, Τέξας) και δυτική ακτή (Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια).
Όπως όμως έχει ανακοινωθεί επίσημα, στο συγκεκριμένο μίτινγκ έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι κολυμβητές εκπροσωπούν διεθνώς τις ΗΠΑ. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι θα ισχύει ο ίδιος κανόνας και για τα επόμενα μίτινγκ της σειράς. Πέρα από τον Κρίστιαν Γκολομέεβ που ίσως επιλέξει με την ομάδα του (Elite) τους αγώνες αυτούς λόγω υψηλού ανταγωνισμού, την ευκαιρία να αγωνιστούν και να κάνουν νέα ρεκόρ θα έχουν κολυμβητές όπως οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης (100μ-200μ ύπτιο), Ιωάννα Σαχά (200μ ύπτιο), Δημήτρης Δημητρίου (200μ ελεύθερο), Γιώργος Ασπουγαλής (100μ πρόσθιο), Νικόλ Παυλοπούλου (200μ μεικτή), Νίκος Σοφιανίδης (100μ ύπτιο).
Με τους Ολυμπιακούς να πλησιάζουν η συγκεκριμένη σειρά αγώνων αναμένεται να έχει όλα σχεδόν τα κορυφαία ονόματα των ΗΠΑ. Αναμένεται επίσης να γίνουν μεγάλες επιδόσεις αφού οι αγώνες PSS θα λειτουργήσουν ως πρόβα τζενεράλε για τα τράιαλς.
Προκειμένου να κυνηγήσουν εκεί έναν καλό χρόνο οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν και σωστό προγραμματισμό, με δεδομένο ότι θα έχουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- και αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πανεπιστήμιο, οι οποίες θα κορυφωθούν με το πρωτάθλημα του NCCA στα τέλη Μαρτίου (17-20 γυναίκες και 24-27 άνδρες). Οι Σαχά και Δημητρίου που πέρασαν στις ΗΠΑ όλο το φθινόπωρο και αγωνίστηκαν στις γιάρδες είναι οι μόνοι που έχουν αυτή τη στιγμή όριο για τους τελικούς της πρώτης κατηγορίας. Λόγω κορονοϊού οι περισσότεροι αθλητές παρέμειναν στην Ελλάδα και έκαναν διαδικτυακά το χειμερινό εξάμηνο των σπουδών τους, όπως οι Μακρυγιάννης και Παυλοπούλου του ισχυρού USC. Το πλάνο ήταν να φύγουν στα τέλη του Δεκέμβρη για τις ΗΠΑ, όμως αυτές τις μέρες έκλεισαν οι πισίνες σε μερικές περιοχές των ΗΠΑ, μεταξύ αυτών και το Λος Άντζελες, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη αβεβαιότητα για το ταξίδι.
Θυμίζουμε ότι η ΚΟΕ έχει δεσμευτεί για τουλάχιστον 13μελή αποστολή στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης που θα γίνει το Μάιο του 2021 και πολλοί θα κυνηγήσουν την ένταξή τους στην ομάδα με ποσόστωση. Οι Σαχά και Μακρυγιάννης έχουν ήδη μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρουν με το 2:12.84 (200μ ύπτιο) και 54.61 (100μ ύπτιο) αντίστοιχα.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές