ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Στην εκδήλωση σωτηρίας που πραγματοποιήθηκε στο bar-restaurant “Mare Marina” στη Μαρίνα Φλοίσβου, έπειτα από πρωτοβουλία της γυναικείας ομάδας πόλο, υπήρξε συγκινητική ανταπόκριση από όλους τους φίλους και αθλητές όλων των τμημάτων της ομάδας, αλλά και άλλων συλλόγων και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θεωρείται βέβαιο, πως στον προσεχή εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα των προημιτελικών του ChampionsCupμε την γερμανική Ίρντιγκεν (12/2) θα έχουν μαζί στην προσπάθεια πρόκρισης και τις ξένες τους συμπαίκτριες τους, Φαν Μπέλκουμ και Κρεγκ.

Μεταξύ των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στο συγκινητικό αυτό κάλεσμα αυτή τη δύσκολη μέρα ήταν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Καραχάλιος, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Μαντούβαλος, ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο Γιώργος Σιγάλας, ο πολίστας του Ολυμπιακού, Φώτης Μπλάνης, ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ, Ανδρέας Ανδρεάδης, η διεθνής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, Ευαγγελία Χαντάβα, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του Ολυμπιακού, Αντώνης Γλύκας, πολίστριες της Βουλιαγμένης, σύσσωμη η ανδρική ομάδας της Χίου μετά του προέδρου της, Παναγιώτη Παππή, πολίστες του Εθνικού, η αρχηγός της Εθνικής, Κική Λιώση, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μολφέσης άνθρωποι της ΚΟΕ, ο Νίκος Βουρλιώτης (NiVo), o «Ισορροπιστής», η ηθοποιός Ζέτα Δούκα και ασφαλώς πλήθος φιλάθλων που πρόσφερε αρωγή σε ένα από τα τμήματα του Ολυμπιακού, που ζει δύσκολες οικονομικές στιγμές.

Οι μοναδικές ομάδες που, λόγω υποχρεώσεων, δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην σημαντική αυτή εκδήλωση ήταν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, ωστόσο σε επικοινωνία που είχαν νωρίτερα αθλητές τους με την Αντωνάκου, υποσχέθηκαν πως θα  συγκεντρώσουν και αυτοί ένα ποσό ενίσχυσης για την ομάδα του πόλο.

Πέρα όμως από την πολύτιμη ηθική στήριξη και την «ζεστή αγκαλιά» στις ερυθρόλευκες πολίστριες σχεδόν όλοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη και ενίσχυσαν, έστω και με 15 ευρώ που κόστιζε η κάθε πρόσκληση μετά ποτού, οικονομικά την προσπάθειά τους, ανταποκρινόμενοι στο σκοπό της εκδήλωσης, που λόγω της ημέρας δεν είχε εορταστικό χαρακτήρα.

Μεγάλη αίσθηση όμως έκανε η οικονομική ενίσχυση που προσέφεραν οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας πόλο της Βουλιαγμένης, που έδωσαν το παρών δια εκπροσώπων τους, αμέσως μετά την βραδινή προπόνηση, αλλά και η πρόσκληση του κ. Γλύκα προς τις πολίστριες σε έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, ώστε τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση του τμήματος.

Στα πολλά… πηγαδάκια που δημιουργήσαν οι «ερυθρόλευκες» παρέες κύριο θέμα της συζήτησης ήταν ασφαλώς η 30η επέτειος από την τραγωδία της «Θύρας 7», κάτι που δεν ξέχασαν στιγμή ούτε τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη.

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης για τον Ολυμπιακό και παράλληλα μιας προσπάθειας για να μη χαθεί ένα τμήμα του συλλόγου», έλεγαν οι πολίστριες, ενώ ο προπονητής τους, τόνισε πως «κανείς δεν ξεχνά αυτά τα παιδιά που χάθηκαν για τον Ολυμπιακό. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθειά τους να φτάσουν πιο ψηλά».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης συγκινημένος παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος καμάρωνε για τις πολίστριες: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλα περιθώρια. Πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση στην κρίση. Εύχομαι όχι μόνο να περάσουν στους 4 του «ChampionsCup», αλλά να πάνε να φέρουμε και το τρόπαιο γιατί είναι άξιες?».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος που βοήθησε σημαντικά στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης επεσήμανε πως  «θα είμαι πάντα κοντά σε τέτοιες προσπάθειες. Θα δώσουμε και τον εαυτό μας για τον αθλητισμό του Πειραιά. Θέλουμε οι ομάδες μας να είναι οι κορυφαίες στην Ελλάδα».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές