ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) κ. Διαθεσόπουλο Δημήτριο, την οποία κοινοποίησε στους: κ.Μιχάλη Καρχιμάκη – Βουλευτή Λασιθίου, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη – Βουλευτή Λασιθίου, στον ΟΝΑΔΑΝ και στον ΝΟΑΝ. Αναλυτικά, αναφέρει:
«Κύριοι,
Όπως μας γνώρισε ο Ναυτικός Όμιλος Αγίου Νικολάου(ΝΟΑΝ), η Ομοσπονδία σας απέρριψε το αίτημα για τη χρησιμοποίηση του δημοτικού κολυμβητηρίου μας, ως έδρα της ανδρικής ομάδας του Ομίλου η οποία θα αγωνίζεται για την περίοδο 2010-2011 στην Α2 κατηγορία.
Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο αποκλείσθηκε το κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου το οποίο διαθέτει τις απαιτούμενες διαστάσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας (άρθρο WP1.4) για τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων.
Μέχρι τώρα έτσι και αλλιώς έχουν διεξαχθεί δεκάδες αγώνες στο κολυμβητήριό μας, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Απ΄ ότι μας ενημέρωσαν αρμοδίως, δεν υπάρχει ούτε νομικό πρόβλημα για την χρησιμοποίηση του κολυμβητηρίου Αγίου Νικολάου.
Θεωρούμε ως εκ τούτου ακατανόητη και άδικη την απόφαση η οποία θίγει το σωματείο, την ομάδα, τους χορηγούς και βεβαίως την πόλη μας η οποία έχει μια μακρά ναυταθλητική παράδοση και στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του ομίλου.
Περιμέναμε να ενισχυθεί το περιφερειακό κομμάτι του αθλητισμού μας και όχι να οδηγούμαστε σε νέους συγκεντρωτισμούς .
Παρακαλούμε ως εκ τούτου να αναθεωρήσετε την απόφαση και να ορισθεί ως έδρα διεξαγωγής το κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου.
Παρακαλούμε τους εκπροσώπους μας και τους φορείς να πράξουν τα δέοντα για την υπεράσπιση ενός δίκαιου αιτήματος της πόλης μας».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές