ΓΕΡΟΛΥΜΟΥ: “ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ”

Η Αγγελική Γερόλυμου, η πρώτη σκόρερ του τουρνουά στο Ζάγκρεμπ, αναφέρθηκε στο στόχο της εθνικής γυναικών που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο.

Με προπονήσεις θα… περάσουν την ώρα τους οι διεθνείς. Η εθνική γυναικών που πήρε απευθείας την πρόκριση για τα ημιτελικά, θα ξαναπέσει στο νερό την ερχόμενη Τετάρτη (8/9) στις “4” με αντίπαλο ή την Ισπανία ή την Ιταλία (σ.σ. παίζουν τη Δευτέρα στις 20.30).

Η Αγγελική Γερόλυμου που είναι η πρώτη σκόρερ του τουρνουά με 11 γκολ αναφέρθηκε στο ματς με την Κροατία και στην προσπάθεια κατάκτησης ενός μεταλλίου για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

“Το παιχνίδι με την Κροατία ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και με εξαντλητικό ρυθμό, καθώς σε όλη τη διάρκειά του κολυμπούσαμε πάνω-κάτω, κυνηγώντας τη διαφορά. Η εθνική ομάδα δεν έχει αυτή τη νοοτροπία να προσπαθεί να “ξεφτυλίσει” τους αντιπάλους, αλλά από τη στιγμή που το σύστημα διεξαγωγής είναι έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

Διαβάζω και ακούω ότι έγινε ένα θαύμα, ότι τα πάντα συνομώτησαν υπέρ μας για να πάρουμε την πρώτη θέση, αλλά δεν είναι έτσι. Το καταφέραμε εκατό τοις εκατό με την αξία μας, γιατί νικήσαμε την Ιταλία, βγάλαμε τη διαφορά στα γκολ που θέλαμε με την Κροατία και δεν χάσαμε από τη Ρωσία σε ένα παιχνίδι που βρεθήκαμε πίσω 5-1″, υποστήριξε η Γερόλυμου.

Η ίδια ήταν παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης το 2009, όταν η εθνική έμεινε με το παράπονο της τέταρτης θέσης. Το θέλουν το μετάλλιο τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.

“Ήδη πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο την είσοδο στα ημιτελικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο αγώνες, κι να νικήσουμε στον έναν θα πάρουμε ένα μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο είναι όνειρο, αλλά όποιο κι να έρθει θα το χαρούμε. Μην ξεχνάμε ότι η εθνική ομάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την κατάκτηση ενός μεταλλίου την χρωστάμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας, μετά τον “αδικο” τρόπο με τον οποίο χάσαμε την ευκαιρία πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης.

Το τέλειο θα είναι να πάρουμε το χρυσό κι εγώ να βγω πρώτη σκόρερ, αλλά είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Αναφερόμαστε σε ομαδικό άθλημα και η επιτυχία έρχεται μέσα από τη συνολική δουλειά και όχι την ατομική. Δεν ξέρω αν είμαστε το φαβορί, όλες οι ομάδες έχουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, το ζητούμενο να βρεθείς εσύ την κατάλληλη στιγμή στην καλύτερη αγωνιστική σου κατάσταση”.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές