Greek Results 27th CMAS Finswimming European Senior Championship 2019,25 June-9 July 2019,Ioannina-Greece

Προκρίσεις Ελλήνων σε πέντε τελικούς και πανελλήνιο ρεκόρ ο Στέφανος Αντωνιάδης στην πρεμιέρα
Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε για την ελληνική αποστολή η αυλαία του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, την Πέμπτη (27/6) το πρωί, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.
Οι εκπρόσωποί μας στους προκριματικούς της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, κατάφεραν να πετύχουν πέντε προκρίσεις στους απογευματινούς τελικούς, σε κάποιους από τους οποίους υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για κατάκτηση μεταλλίου. Συγκεκριμένα:
Διπλή πρόκριση είχε η Ελλάδα στον τελικό των 100 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών: Ο Στέφανος Αντωνιάδης σημείωσε 42.53, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκε με τη 2η καλύτερη επίδοση των προκριματικών, ενώ ο Χρήστος – Ιωάννης Μπόνιας πέρασε με τον 4ο καλύτερο χρόνο 43.57. Και οι δύο διεκδικούν με αξιώσεις άνοδο στο ευρωπαϊκό βάθρο των νικητών.
Στα 100 μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Γιάννης Πιπινιάς προκρίθηκε στον τελικό ως 6ος από τα προκριματικά με 36.07. Στο ίδιο αγώνισμα ο Νεκτάριος – Φώτης Τσιλικοχρύσος κατετάγη 16ος με 37.72 και έμεινε εκτός τελικού.
Στα 100 μ. επιφάνεια Γυναικών, η Βασιλεία Τσιγκόια προκρίθηκε ως 7η στον τελικό, από τα προκριματικά, με 41.60. Στο ίδιο αγώνισμα η Ειρήνη Δεληγιάννη έμεινε εκτός τελικούς για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου. Σημείωσε χρόνο 41.73, κατετάγη 9η, ενώ η 8η Γαλλίδα Λεσέρ που περασε τελικό, έκανε 41.70
Η ελληνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 διπλά πέδιλα μικτής πέρασε στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση στα προκριματικά 3.13.53. Την ομάδα αποτελούσαν οι Κώστας Δρυγούτης, Ευδοξία Θωμάκου, Σοφία Κτενά, Κωσνταντίνος – Στυλιανός Λιβογιάννης.
Εκτός τελικών έμειναν, στα 400 επιφάνεια Ανδρών ο Σταύρος Κουρλάκης (15ος στα προκριματικά με 3.16.61) και στα 100 επιφάνεια Γυναικών οι Ιωάννα Παναγιωτίδου (10η 3.26.51) και η Δήμητρα Ακριτίδου (3.37.91).
Χάλκινο μετάλλιο με ρεκόρ στους τελικούς της πρεμιέρας η Ελλάδα, από την 4Χ100 διπλά πέδιλα μικτής
Στο φινάλε του προγράμματος των τελικών της πρώτης ημέρας του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, την Πέμπτη (27/6) το απόγευμα, ήρθε η πρώτη μεγάλη διάκριση για τα ελληνικά χρώματα.
Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 διπλά πέδιλα μικτής έκανε το μεγάλο ξεπέταγμα στον τελικό του αγωνίσματος (σε σχέση με τον πρωϊνό προκριματικό), δηλαδή στον τελευταίο τελικό της πρεμιέρας της διοργάνωσης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 3.06.13, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Την ελληνική τετράδα συνέθεταν, κατά σειρά που αγωνίστηκαν, οι Στέφανος Αντωνιάδης, Ευδοξία Θωμάκου, Σοφία Κτενά, Χρήστος Μπόνιας.
Η νεαρή Ευδοξία έπεσε στην αγκαλιά της πολύπειρης και γεμάτης διακρίσεις Σοφίας Κτενά, αμέσως μετά τον τερματισμό (βλέπε σχετική φωτό). Η Κτενά μας δήλωσε για την πρώτη διάκριση της ελληνικής ομάδας σε αυτό το Ευρωπαϊκό: “Οι προσδοκίες μας σε αυτή τη διοργάνωση είναι υψηλές. Έχουμε συγκεντρωθεί στον στόχο. Ο καθένας δίνει την ψυχή του και κάτι παραπάνω. Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη κούρσα. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια γεμάτη πάθος από όλους μας. Όσο για μένα προσωπικά: Όταν μια τέτοια διοργάνωση γίνεται μέσα στη χώρα μου, όταν ο κόσμος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για διάκριση και πάνω μου, εγώ θα τα δίνω όλα για τη νίκη”.
Η Ευδοξία Θωμάκου, στην πρώτη της εμφάνιση με την Εθνική ομάδα Γυναικών, είχε την τύχη να πανηγυρίσιε από την πρώτη μέρα του Ευρωπαϊκού ένα μετάλλιο. Μας είπε: “Δεν το περίμενα, γι αυτό συγκινήθηκα τόσο. Είμαι πολύ χαρούμενη, ευχαριστώ τους συναθλητές μου, συνεχίζουμε για ακόμη ψηλότερα”.
Οι Στέφανος Αντωνιάδης και Χρήστος Μπόνιας στόχευαν βάθρο από πιο νωρίς, στον τελικό των 100 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, όπου υπήρχαν οι περισσότερες προσδοκίες, αλλά δεν τα κατάφεραν, έμειναν 4ος (42.63) και 5ος (42.73) αντίστοιχα. Είχαν, όμως, την τύχη να περιλαμβάνονται στην ομάδα σκυταλοδρομίας και πήραν το μετάλλιο λίγο αργότερα, μαζί με τα δυο κορίτσια. Ο Μπόνιας (παγκόσμιος νικητής στα 50 πέρυσι) μας είπε: “Περιμέναμε καλύτερα πράγματα στο 100άρι, είχαμε βάλει στόχο το 2-3, αλλά στον αθλητισμό ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Κατεβήκαμε πολύ δεμένοι στο ομαδικό και πετύχαμε σπουδαία διάκριση”. Ο Αντωνιάδης συμπλήρωσε: “Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη ημέρα. Δεν ήρθε νωρίτερα το μετάλλιο, αλλά τα καταφέραμε στο ομαδικό. Συνεχίζουμε δυναμικά και νομίζω ότι και στις επόμενες τρεις ημέρες θα καταφέρουμε πολλές διακρίσεις”.
Στον τελικό των 100 επιφάνεια Ανδρών ο Γιάννης Πιπίνιας κατέλαβε την 5η θέση με 35.93 (όσο και ο Ιταλός Φουμαρόλα), ενώ στο ίδιο αγώνισμα των Γυναικών, που ήταν και ο πρώτος τελικός της ημέρας, η Βασιλεία Τσιγκόια ήταν 8η με 42.02.
Άλλες έξι προκρίσεις από τους εκπροσώπους της Ελλάδας και ρεκόρ
Πολύ καλά πήγε για την ελληνική αποστολή και η δεύτερη ημέρα των προκριματικών του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, την Παρασκευή (28/6) το πρωί, στο κολυμβητηριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, με έξι προκρίσεις στους απογευματινούς τελικούς και την επίτευξη ενός πανελληνίου ρεκόρ.
Από τον προκριματικό των 200 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, όπου υπήρχε διπλή ελληνική συμμετοχή, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση και οι δύο εκπρόσωποί μας και μάλιστα με πρώτη και τρίτη θέση, κάτι που δημιουργεί προσδοκίες για βάθρο στον απογευματινό τελικό. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης πέρασε με τον καλύτερο (1ο) χρόνο από όσους μετείχαν στον προκριματικό (1.36.67) και ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης με τον 3ο (1.38.47).
Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 επιφάνεια μικτής, εξάλλου, προκρίθηκε με τη 2η καλύτερη επίδοση στον τελικό (1.07.57) και έχει επίσης πιθανότητες για μετάλλιο. Την ομάδα αποτελούσαν οι Αναστάσιος Μυλωνάκης, Βασιλεία Τσιγκόια, Σοφία Κτενά και Λουκάς Καρετζόπουλος.
Ο Αναστάσιος Μυλωνάκης στον προκριματικό των 100 μ. υποβρύχιο Ανδρών κατετάγη 3ος ανάμεσα σε αυτούς που μετείχαν και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό κάνοντας, μάλιστα, πανελλήνιο ρεκόρ 33.20.
Η Σοφία Κτενά δεν θα μπορούσε να λείψει από τον τελικό των 100 μ. υποβρύχιο Γυναικών. Πέτυχε τον 5ο χρόνο στον προκριματικό με 38.60.
Με την 7η θέση στον προκριματικό των 200 μ. επιφάνεια Γυναικών (1.33.08) πέρασε στον απογευματινό τελικό του αγωνίσματος η Ειρήνη Δεληγιάννη. Στο ίδιο αγώνισμα η Ιωάννα Παναγιωτίδου κατετάγη 11η με 1.34.37 και έμεινε εκτός τελικού.
Εκτός τελικού του αγωνίσματός τους, στα 200 μ. επιφάνεια Ανδρών, έμειναν ο Βασίλης Κολιπέτρης, που κατετάγη 13ος στον προκριματικό με 1.25.32 και ο Θωμάς Νταφόπουλος 15ος με 1.27.10.
Στις αργές σειρές των 1.500 μ. επιφάνεια Ανδρών ο Μάριος Αρμούτης ήταν πρώτος με 12.54.08 και ο Σταύρος Κουρλάκης 4ος με 13.26.68. Στο ίδιο αγώνισμα των Γυναικών, στιος αργές σειρές, η Αναστασία Πολίτου η΄ταν δεύτερη με 13.49.27 και η Ευδοξία Θωμάκου 6η με 14.30.45. Όλου, φυσικά, θα περιμένουν τις γρήγορες σειρέας για να δουν που θα καταταγούν τελικά.
Εντυπωσιακό καρέ μεταλλίων στη δεύτερη μέρα – Χρυσό ο Δρυγούτης, ασημένια οι Κτενά και η 4Χ50, χάλκινο ο Μυλωνάκης
Όσο κι αν η φράση είναι αδόκιμη, εντούτοις, “πετούν φωτιές στο νερό” τα ελληνικά χρυσά πέδιλα, στο 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.
Στους απογευματινούς τελικούς της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης, το απόγευμα της Παρασκευής (28/8), οι Έλληνες εκπρόσωποι κατάφεραν να πετύχουν μια εντυπωσιακή συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων. Το καρέ περιείχε ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, τα δύο εκ των οποίων, μάλιστα, συνοδεύτηκαν με πανελλήνιο ρεκόρ. (Και η συλλογή έχει φτάσει στα πέντε μέχρι στιγμής, καθώς είχαμε και το χάλκινο της πρεμιέρας).
Στο πιο ψηλό σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα και φέρνοντας χρόνο 1.35.46, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης αποθεώθηκε κατά την απονομή και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. Ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης τερμάτισε 5ος στον ίδιο τελικό με 1.37.74.
Η πολύπειρη Σοφία Κτενά, πάντα δυνατή και παθιασμένη για διάκριση, είχε υποσχεθεί βάθρο και τη δεύτερη μέρα των αγώνων και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. υποβρύχιο Γυναικών, με επίδοση 37.47.
Ασημένια ήταν και η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 επιφάνεια, με μια σπουδαία συνολική εμφάνιση στον τελικό του αγωνίσματος και με χρόνο 1.06.21, που είναι πανελλήνιο ρεκόρ. Την ομάδα συνέθεταν οι Αναστάσιος Μυλωνάκης, Βασιλεία Τσιγκόια, Σοφία Κτενά και Λουκάς Καρετζόπουλος.
Σπουδαία κούρσα και για τον Αναστάσιο Μυλωνάκη στον τελικό των 100 μ. υποβρύχιο Ανδρών, εκεί όπου τερμάτισε τρίτος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 33.29.
Η Ειρήνη Δεληγιάννη πήρε την 8η θέση στον τελικό των 200 μ. επιφάνεια Γυναικών με 1.37.05. Στα 1.500 επιφάνεια Γυναικών, μετά και τη διεξαγωγή της  γρήγορης σειράς, η Αναστασία Πολίτου ήταν τελικά 8η με 14.04.31 και η Ευδοξία Θωμάκου 13η με 14.30.45. Στο ίδιο αγώνισμα των Ανδρών ο Μάριος Αρμούτης ήταν 8ος με 12.54.08.
Έξι εκπρόσωποι της Ελλάδας πέρασαν σε τελικούς, στην τρίτη μέρα των αγώνων και… “μυρίζει” νέα μετάλλια
Συνεχίζουν απτόητοι τις πολύ καλές εμφανίσεις οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων. Έτσι, και στους πρωϊνούς προκριματικούς της τρίτης ημέρας, Σάββατο (29/6), πέτυχαν έξι προκρίσεις σε τέσσερις (δύο με διπλή εκπροσώπηση) από τους απογευματινούς τελικούς. Αναλυτικά:
Στα 50 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, ο Χρήστος Μπόνιας προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των προκριματικών (18.94) και ο Στέφανος Αντωνιάδης με την τρίτη (19.21), κάτι που σημαίνει ότι έχουν πολλές πιθανότητες για μετάλλια.
Πρόκριση στον τελικό και για τον Αναστάσιο Μυλωνάκη, στα 50 μ. επιφάνεια, με το δεύτερο καλύτερο χρόνο (15.86) και επίσης φλερτάρει με το βάθρο. Στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος πέρασε και ο Λουκάς Καρετζόπουλος με την 8η θέση των προκριματικών και χρόνο 16.23.
Η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200 επιφάνεια Ανδρών πήρε την πρόκριση στον απογευματινό τελικό με 4η θέση στα προκριματικά και χρόνο 5.44.92. Την ομάδα αποτελούν οι Βασίλης Κολιπέτρης, Θωμάς Νταφόπουλος, Νεκτάριος Τσιλικοχρύσος, Σταύρος Κουρλάκης.
Στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Γυναικών, εξάλλου, προκρίθηκε η Βασιλεία Τσιγκόια, ως 8η από τον προκριματικό με 18.72.
Απευθείας στις γρήγορες σειρές των 400 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών θα αγωνιστούν, εξάλλου, το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Δρυγούτης και Κωνσταντίνος Λιβογιάννης, ενώ στον τελικό των 4Χ200 επιφάνεια θα κολυμπήσει απευθείας η τετράδα της Εθνικής Γυναικών, καθώς δεν υπήρξε προκριματικός. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε συνολικά εννέα ελληνικές συμμετοχές το απόγευμα.
Λάμψη Ελλήνων Αστέρων με τέσσερα ακόμα μετάλλια – Χρυσά οι Μπόνιας και Δρυγούτης, ασημένιο ο Μυλωνάκης, χάλκινο ο Αντωνιάδης
Έλαμψε και το Σάββατο (29/6) το απόγευμα το κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, στη Λιμνοπούλα, με τα αστέρια της Ελλάδας που συνεχίζουν να διαπρέπουν στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλήμα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών Γυναικών και να ρίχνουν τη λάμψη τους με τις διακρίσεις που φέρνουν στη χώρα μας.
Άλλα τέσσερα μετάλλια μας χάρισαν οι Έλληνες αθλητές στους τελικούς της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης, από τα οποία μάλιστα τα δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, με αποτέλεσμα να έχουν ανεβάσει τη συνολική συγκομιδή μέχρι στιγμής στα εννέα! Οι αγώνες στην πισίνα ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή (30/6), ενώ τη Δευτέρα (1/7) θα γίνουν οι κούρσες στη λίμνη, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η συγκομιδή να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Η πιο θριαμβευτική στιγμή της ημέρας ήταν όταν έκαναν το εκπληκτικό 1-3 οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στον τελικό των 50 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 21χρονος Χρήστος Μπόνιας με 18.92, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, όπως είχε κάνει και πέρυσι στο Παγκόσμιο. Στην ίδια κούρσα, ο Στέφανος Αντωνιάδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 19.21. Και οι δύο αποθεώθηκαν από το κοινό και έζησαν φανταστικές στιγμές κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον πιο ψηλό ιστό.
Ο εθνικός μας ύμνος, όμως, ακούστηκε και λίγο αργότερα, μετά τη διεξαγωγή των γρήγορων σειρών στα 400 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών. Ο εκπληκτικός 21χρονος Κωνσταντίνος Δρυγούτης ήταν ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κατακτώντας το δεύτερό του χρυσό μετάλλιο στους αγώνες. Ο χρόνος του, 3.29.24, αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Την αποθέωση γνώρισε και αυτός. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κωνστανίνος Λιβογιάννης πήρε την 5η θέση με 3.31.94.
Ο 23χρονος Αναστάσιος Μυλωνάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος και πολύ ταχύς, στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Ανδρών, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 15.43. Ήταν το δεύετρο ατομικό του μετάλλιο στους συγκεκριμένους αγώνες. Στην ίδια κούρσα, ο Λουκάς Καρετζόπουλος ήταν 6ος με 16.21.
Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200 επιφάνεια Ανδρών κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό με 5.41.92. Την ομάδα αποτελούσαν οι Γιάννης Πιπινιάς, Βασίλης Κολιπέτρης, Νεκτάριος Τσιλικοχρύσος, Θωμάς Νταφόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα των Γυναικών, η ομάδα μας ακυρώθηκε.
Η Βασιλεία Τσιγκόια, εξάλλου, κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Γυναικών με 18.23.
ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ
Στη διάρκεια των τελικών της τρίτης ημέρας των αγώνων καταρρίφθηκαν και δύο παγκόσμια ρεκόρ. Στα 400 μ. διπλά πέδιλα Γυναικών από την Σλοβάκα Ζουζάνα Χρασκόβα, που πρώτευσε με 3.44.65 και στη σκυταλοδρομία 4Χ200 επιφάνεια Γυναικών από την ομάδα της Ρωσίας, που κατέκτησε το χρυσό με 5.55.65.
Με έξι εκπροσώπους η Ελλάδα στους τελικούς της τελευταίας ημέρας στην πισίνα
Ιδιαιτέρως θετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και στους προκριματικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας (στην πισίνα) του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.
Έξι εκπροσώπους, λοιπόν, θα έχει η Ελλάδα στους τελικούς της Κυριακής (30/6), καθώς τόσοι πήραν την πρόκριση από τους πρωϊνούς προκριματικούς, με ελπίδες για ακόμα περισσότερα μετάλλια, που μέχρι στιγμής στη διοργάνωση είναι εννέα.
Έτοιμος να ανέβει για ακόμα μια φορά στο βάθρο είναι ο Αναστάσιος Μυλωνάκης που προκρίθηκε στον τελικό των 50 μ. άπνοια Ανδρών με τον 2ο καλύτερο χρόνο από τα προκριματικά, 14.35. Πολύ καλός και ο Γιάννης Πιπινιάς, στο ίδιος αγώνισμα, πήρε την πρόκριση για τον τελικό ως 4ος με 14.68 και φλερτάρει και αυτός με το μετάλλιο.
Η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Ανδρών προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος με την 3η καλύτερη επίδοση 2.25.54 Την ομάδα αποτελούν οι Γιάννης Πιπινιάς, Λουκάς Καρετζόπουλος, Νεκτάριος – Φώτης Τσιλικοχρύσος, Αναστάσιος Μυλωνάκης.
Στην ίδια σκυταλοδρομία των Γυναικών, η ομάδα μας προκρίθηκε στον τελικό με την 4η θέση στα προκριματικά και χρόνο 2.48.75. Μετέχουν οι Βασιλεία Τσιγκόια, Δήμητρα Ακριτίδου, Ιωάννα Παναγιωτίδου, Ειρήνη Δεληγιάννη.
Στα 50 μ. άπνοια Γυναικών, τέλος, είχαμε τις προκρίσεις στον τελικό της Σοφίας Κτενά, με την 6η επίδοση 16.98 και της Βασιλείας Τσιγκόια με την 7η, 17.12.
Φινάλε στην πισίνα με άλλα τρία μετάλλια και 12 συνολικά – Ασημένιο η 4Χ100 επιφάνεια (Α), χάλκινο Κτενά και Μυλωνάκης
Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών και στους τελικούς της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του 27ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, στα αγωνίσματα της πισίνας, την Κυριακή (30/6) το βράδυ, στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα.
Έκλεισε έτσι μια φανταστική παρουσία που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση 12 συνολικά μεταλλίων (3 χρυσά, 4 ασημένια και 5 χάλκινα) στην πισίνα και φέρνει την Ελλάδα στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα, πίσω μόνο από την πρώτη Ρωσία (36, 19-10-7) και τη δεύτερη Ουκρανία (14, 6-5-3). Φυσικά, υπάρχουν ελπίδες και στους αγώνες της λίμνης, αύριο Δευτέρα (1/7), αλλά ήδη η Εθνική μας της Τεχνικής Κολύμβησης έχει κάνει την καλύτερη εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2010 (που μπήκε το άθλημα στην ΚΟΕ).
Και το σημαντικότερο είναι ότι αυτές οι επιτυχίες (και πολλά ακόμα πλασαρίσματα σε 8άδες τελικών) έχουν και την υπογραφή εκπροσώπων του νέου αίματος, κάτι που σημαίνει ότι το μέλλον αναμένεται λαμπρό.
Το ασημένιο μετάλλιο στους τελικούς της Κυριακής κατέκτησε η ομάδα μας σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Ανδρών, με μια απίστευτη κούρσα που έδειξαν αστείρευτο πάθος και πέτυχαν χρόνο 2.23.22. Την ομάδα αποτελούσαν οι Γιάννης Πιπινιάς, Αναστάσιος Μυλωνάκης, Νεκτάριος – Φώτης Τσιλικοχρύσος και Λουκάς Καρετζόπουλος.
Η πολύπειρη Σοφία Κτενά αποτελεί, πλέον, παράδειγμα παθιασμένης αθλήτριας τεράστιου βεληνεκούς. Άρπαξε στο μετάλλιο δίνοντας την ψυχή της σε έναν ακόμα τελικό. Συγκεκριμένα, στον τελικό των 50 μ. άπνοια Γυναικών τερμάτισε τρίτη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 16.57. Στην ίδια κούρσα η Βασιλεία Τσιγκόια ήρθε 7η με 17.16.
ΣΕ ΚΟΥΡΣΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ
ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ (ΧΑΛΚΙΝΟ)
Ο Αναστάσιος Μυλωνάκης φόρεσε στο στήθος του το πέμπτο του μετάλλιο (τρία ατομικά και δύο με σκυτάλες). Αυτή τη φορά κατέκτησε το χάλκινο, στον τελικό των 50 μ. άπνοια Ανδρών με 14.49. Σε μια κούρσα που ο πρώτος Πάβελ Καμπάνοφ από τη Ρωσία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ με 13.70. Στον ίδιο τελικό, ο Γιάννης Πιπινιάς τερμάτισε 5ος με 14.75.
Την 4η θέση, εξάλλου, κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 επιφάνεια Γυναικών με τις Βασιλεία Τσιγκόια, Δήμητρα Ακριτίδου, Σοφία Κτενά, Ειρήνη Δεληγιάννη και χρόνο 2.44.91.
Ασημένιο η Πολίτου στα 6.000 μ. ανοιχτής και 4η θέση η 4Χ2.000
Με τον καλύτερο τρόπο συνεχίστηκε η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών, το οποίο ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (1/7) με τα αγωνίσματα του Open Water, στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.
Στα δύο πρώτα αγωνίσματα:
Εκπληκτική εμφάνιση έκανε η Αναστασία Πολίτου το απόγευμα, στα 6.000 μ., όπου κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο, μαζί με αυτά της πισίνας, ήταν το 13ο μετάλλιο για την Ελλάδα (3 χρυσά, 5 ασημένια, 5 χάλκινα) στους αγώνες, κάνοντας έτσι ακόμα πιο εντυπωσιακή τη συνολική εμφάνιση των εκπροσώπων μας σε αυτή τη διοργάνωση.
Το πρωί, η ομάδα μας της σκυταλοδρομίας 4Χ2.000 πήρε την 4η θέση. Την ομάδα αποτελούσαν οι Μάριος Αρμουτσής, Αναστασία Πολίτου, Ευδοξία Θωμάκου, Σταύρος Κουρλάκης.
Φινάλε με ασημένιο μετάλλιο ο Μάριος Αρμουτσής
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν οι αθλητές μας την εντυπωσιακή τους παρουσία στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, που ολοκληρώθηκε στα Γιάννενα.
Στο τελευταίο αγώνισμα, τα 6000μ Open Water στη Λίμνη Παμβώτιδα, ο Μάριος Αρμουτσής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, τερματίζοντας στη 2η θέση, με επίδοση 56.57.14.
Έτσι, η Ελλάδα, έφτασε τα 14 συνολικά μετάλλια στην διοργάνωση, σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση που την έφερε στην 3η θέση της κατάταξης των Μεταλλίων.