Αποτελέσματα Ελλήνων Καταδυτών στο LEN Ukrainian Open Cup 2020,13-18 March 2020,Kiev-Ukraine

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Ανοιχτό (όπεν) ουκρανικό πρωτάθλημα πρωτάθλημα Καταδύσεων, την Παρασκευή (13/3) το βράδυ στο Κίεβο, οι πρωταθλητές μας Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος.
Το ελληνικό δίδυμο, που αγωνίστηκε στον τελικό των Συγχρονισμένων Καταδύσεων από πλατφόρμα 10 μ. Ανδρών -ένα αγώνισμα που έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων δέκα χωρών-, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βαθμολογία 328,86.
Είναι το πρώτο μετάλλιο που κερδίζουν φέτος, σε διεθνές επίπεδο, οι δύο Έλληνες καταδύτες και επιβεβαιώνουν έτσι την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εν όψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών στη Βουδαπέστη -όποτε, εάν κι εφόσον αυτό διεξαχθεί- και το κυριότερο στην προσπάθειά τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες από το Παγκόσμιο Κύπελλο (test event), όποτε το ορίσει η FINA.
Με εντυπωσιακή εμφάνιση ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στο Ανοιχτό (όπεν) ουκρανικό πρωτάθλημα Καταδύσεων, το Σάββατο (14/3) στο Κίεβο, οι διεθνείς Έλληνες καταδύτες.
Οι Νίκος Μόλβαλης / Θάνος Τσιρίκος, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 10 μ. Συγχρονισμένων την Παρασκευή, αγωνίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον προκριματικό και στη συνέχεια στον Τελικό των Συγχρονισμένων Καταδύσεων από τραμπολίνο 3 μ. Μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβαν τη 2η θέση και φόρεσαν στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο, καθώς βαθμολογήθηκαν με 331,53 β.
Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές