ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Πραγματοποιήθηκε απόψε στο Ζάγκρεμπ, η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο ανδρών και γυναικών, που θα διεξαχθεί 29 Αυγούστου-11 Σεπτεμβρίου στην Κροατική πόλη.

Η κλήρωση:

Ανδρες:

Α΄ όμιλος: Σερβία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ρωσία, Σκόπια

Β΄ όμιλος: Κροατία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία

Γυναίκες:

Α΄ όμιλος: Ρωσία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία

Β? όμιλος:Ρωσία, Ιταλία, Ελλάδα, Κροατία

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε: «Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση. Αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και στους άνδρες και στις γυναίκες. Θεωρητικά, ήταν η πιο ευνοϊκή κλήρωση και για τις δυο ομάδες μας. Εκτιμώ ότι στόχος των ανδρών είναι μια θέση στην 6άδα».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών Τάσος Δούμπας δήλωσε: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Αυτό θα μας κάνει πιο σοβαρούς και προσεχτικούς. Οι Σέρβοι και οι Ούγγροι εμφανίζονται ένα σκαλοπάτι πάνω από τους άλλους. Δεν θέλω να αγχώσω τους παίκτες μου με στόχους και προοπτικές. Όσο εύκολο είναι να χάσουμε από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους, τόσο πιθανό είναι να κερδίσουμε τα φαβορί. Θα παίξουμε για τη νίκη απέναντι σε όλους και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας».

Η αρχηγός της Εθνικής γυναικών Κική Λιόση δήλωσε: «Κάθε όμιλος είναι δύσκολος. Αν δεν βγεις πρώτος για να περάσεις 4άδα, μπορεί να αποκλειστείς και να βρεθείς εκτός. Θα τα δώσουμε όλα όπως πάντα, με στόχο το καλύτερο».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές