Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής πόλο των ανδρών εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (30/4-2/5) στον Βόλο. Ικανοποιημένος ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Δούμπας.

Έπειτα από τις ολιγοήμερες διακοπές του Πάσχα, οι διεθνείς μας επέστρεψαν σε κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων στο Ζάππειο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει το «Σαμαρτζίδης Καπ» στον Πειραιά (16-18/4), όπου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε κανονικές συνθήκες κόντρα σε Ρωσία και Σλοβακία.

Η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι το μοναδικό ζητούμενο για την ελληνική ομάδα, η οποία θα έχει ένα ένα «χαρτί» παραπάνω σε σύγκριση με τις Γαλλία, Σκόπια και Σλοβενία, που θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά, αφού ο όμιλος θα διεξαχθεί στον Βόλο. Άπαντες ευελπιστούν ότι εκτός από την προσπάθεια που θα κάνουν οι ίδιοι μέσα στην πισίνα θα έχουν και τη στήριξη του κόσμου, στην επίτευξη του στόχου τους.

Όρεξη για δουλειά υπάρχει, η αισιοδοξία για την πρόκριση δεν λείπει, το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ των διεθνών, έτσι το βάρος δίνεται στο καθαρά τεχνικό κομμάτι. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής, Δημήτρη Μιτελούδη, ο οποίος τόνισε: «Έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά, ώστε να βρούμε τα πατήματά μας και τους αυτοματισμούς μας. Δουλεύουμε κυρίως στην τακτική, τόσο στην άμυνα, όσο και την επίθεση, αλλά και στη φυσική κατάσταση. Στόχος μας, σαφώς, είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το Σεπτέμβριο στο Ζάγκρεμπ, αλλά από εκεί και πέρα βασικός μας στόχος αποτελεί να εδραιωθούμε στο ευρωπαϊκό στερέωμα σαν μια καλή ομάδα και υπολογίσιμη δύναμη».

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του δηλώνει και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Δούμπας, που επισήμανε από την πλευρά του: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του Βόλου και είμαστε σε καλό δρόμο. Βέβαια, αντιμετωπίζουμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών, αλλά το θετικό είναι ότι όλα τα παιδιά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έχουν καλή διάθεση».

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές