ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ημερίδα με θέμα «Οι επιπτώσεις στην υγεία και την ζωή των αθλούμενων από τη χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου (10:30) στην αίθουσα του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Θα παραστούν και θα μιλήσουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», Γιώργος Κατσιμπάρδης, και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γάκης.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Ευάγγελος Bενιζέλος, υπουργός Εθνικής Aμυνας, πρώην υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Aνδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Ιωάννης Μυλόπουλος, πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και ο Γιώργος Δογάνης, πρόεδρος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Εισηγητές θα είναι ο Δημήτρης Γάκης, χειρουργός, πρώην πρόεδρος και διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς και γενικός γραμματέας του ΑΧΩΑ, και ο δικηγόρος Αριστείδης Καμάρας, παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος του ΑΧΩΑ.

Παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Αστέριο Δεληγιάννη, καθηγητή Αθλητιατρικής στο ΑΠΘ, Ευαγγελία Κουιδή, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αθλητιατρικής στο ΑΠΘ, Νίκο Μαλλιαρόπουλο, Αθλητίατρο F.FSΕM-UK, διευθυντή Αθλητιατρικού Κέντρου ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονικης και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων, Γιάννη Σταματόπουλο αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βούλα Πατουλίδου, Ολυμπιονίκη στα 100μ εμπόδια, τομεάρχη προαγωγής εθελοντισμού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, και Γιώργο Παπαλιό, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές