ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ.κ. Καρπουζλή Γεώργιου
Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής
Νοσοκομείου Χίου
Από swimming.centaurus.gr
Κύριε Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού
Είμαι πατέρας ενός αθλητή (κολυμβητή) που από 15 χρονών ακολουθώντας το κάλεσμα της εθνικής ομάδας κολύμβησης λόγω των σπουδαίων επιδόσεων που είχε επιτύχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα της κατηγορίας του άφησε την επαρχία του (Χίος) και ήρθε στην Αθήνα όπου και προπονείται με ένα κλιμάκιο της εθνικής για 2 χρόνια τώρα. Παρακολουθώ εδώ και καιρό την αγωνία του που ενώ βλέπει τις πανελλήνιες εξετάσεις να πλησιάζουν εκείνος είναι υποχρεωμένος σε ατέλειωτες ώρες προπονήσεων για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις τις εθνικής ομάδας κολύμβησης.
Δυστυχώς η Ν.Δ κατήργησε το νόμο για τη μοριοδότηση των αθλητών και μείναμε εμείς με την προσπάθεια να περιμένουμε μια πιο δίκαιη κρίση από μια σωστότερη Κυβέρνηση. Μέχρι την Γ΄ Γυμνασίου οι επιδόσεις του στα μαθήματα ήταν άριστες, όπως αποδεικνύουν τα πιστοποιητικά σπουδών που σας αποστέλλω. Στη συνέχεια όμως λόγω του ωραρίου των προπονήσεων 2 ώρες το πρωί και 3 το απόγευμα (και 1 ώρα γυμναστήριο) οι επιδόσεις στο σχολείο έχουν υποχωρήσει δραματικά. Αντίθετα, η αθλητική πρόοδος ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα ο γιος μου να κατακτήσει (6η και 7η θέση) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, οι οποίες διακρίσεις με βάση τον προηγούμενο νόμο του έδιναν το άνευ εξετάσεων. Επίσης, κέρδισε 1 χρυσό και 2 ασημένια στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα του Κατάρ. Τη Παγκόσμια αυτή διοργάνωση που και πάλι ο καινούριος νόμος αγνοεί σε αντίθεση με τον προηγούμενο. Είναι δε κάτοχος 9 πανελληνίων ρεκόρ για το χρόνο που μας πέρασε.
Ο νόμος της Ν.Δ. είναι εντελώς άδικος γιατί προσπαθώντας να χτυπήσει το doping κατάφερε να γκρεμίσει το σχεδιασμό αρκετών οικογενειών, να καταβαραθρώσει τα οικονομικά τους και να γκρεμίσει τα όνειρα των παιδιών. Όπως γνωρίζετε, ο πρωταθλητισμός στα ατομικά κυρίως αγωνίσματα είναι ένας δύσκολος και μοναχικός δρόμος. Διαβάζω στα Δελτία Τύπου της Γραμματείας σας, ότι σχεδιάζετε έναν νέο αθλητικό νόμο-πρότυπο απαλλαγμένο από όλες τις κακές κληρονομιές του παρελθόντος. Όμως αυτό είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο που όπως μόνος σας αναφέρετε δεν θα υλοποιηθεί πριν από το 2011. Οι 5-10 αθλητές όμως, όπως ο γιος μου, που δεν πρόλαβαν να ευεργετηθούν από τον προηγούμενο νόμο και να μπουν σε σχολές της αρεσκείας τους, όπως οι συναθλητές τους κατά 1 χρόνο μεγαλύτεροι, τι θα πρέπει να κάνουν; Να πετάξουν τα 12 χρόνια σκληρής προπόνησης και προσπαθειών ακολουθώντας αυτά που τους υπόσχονταν ο προηγούμενος νόμος!
Σε 3 μήνες είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις, τι θα μπορέσει να αποδώσει ένας αθλητής-μαθητής που ξυπνάει στις 5 το πρωί κολυμπάει μέχρι τις 8 στο ΟΑΚΑ, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι παρακολουθεί τα μαθήματα στο Λύκειο, στις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα στο κολυμβητήριο και 7 με 8 το βράδυ γυμναστήριο… Μετά τις 8 έχει 3 καθηγητές που του κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα… Αλήθεια, τι καταλαβαίνει; Ποιος από εμάς δουλεύει τόσες ώρες σε μια ηλικία τόσο ευαίσθητη, χωρίς δευτερόλεπτο για ψυχαγωγία;
Βοηθήστε όπως μπορείτε με μια τροπολογία ή με μια μεταβατική διάταξη μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο νομοσχέδιο. Μέχρι τότε όμως αυτοί που ανήκουν σ’ αυτή τη χρονιά, τι θα κάνουν;
Να φύγουν στο εξωτερικό; Άλλες χώρες τους παρακαλούν…
Είναι σωστό εμείς να στερηθούμε τα παιδιά μας και η Ελλάδα τους πρωταθλητές της;
Σας ευχαριστώ,
Γεώργιος Καρπουζλής
Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής
Νοσοκομείου Χίου
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ.
etsi.einai.akrivos.!!!kanete.kati.prin.na.einai.arga.gia.ton.elliiko.athlitimo.
ευχαριστω για το σχολιο-προτροπη.πιστεψε με οτι οι προπονητες κανουν οτι περναει απο το χερι τους,αλλα εχουμε πετυχει σε μια εποχη που η μια ευκολη-απερισκεπτη αποφαση της εξουσιας διαδεχεται την αλλη.ευχαριστω για αλλη μια φορα για το σχολιο…stay tuned!