ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Η ΠΓΔΜ είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στον Β? προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που φιλοξενείται στον Βόλο. Η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την ΠΓΔΜ (30/4), από την οποία πρόσφατα είχε ηττηθεί με 7-6 στα Σκόπια, σε ένα ματς που είχε διεξαχθεί σε εξαιρετικά φανατισμένη ατμόσφαιρα και με πληθώρα εθνικιστικών προκλήσεων από την πλευρά των σκοπιανών.

Η ελληνική ομάδα θέλει πάση θυσία τη νίκη στον πρώτο της αγώνα, καθώς αν τα καταφέρει όχι μόνο θα έχει κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ (29 Αυγούστου ? 11 Σεπτεμβρίου), αλλά θα έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για να καταλάβει και την πρώτη θέση του ομίλου.

“Η προετοιμασία μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήγε πολύ καλά. Δουλέψαμε αρκετά, έτσι ώστε να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες μας. Είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Για να πετύχουμε το στόχο μας, θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά”, αναφέρει ο Χριστόδουλος Κολόμβος.

Ο διεθνής φουνταριστός του ΝΟ Πατρών συμπληρώνει: “Γνωρίζουμε πολύ καλά την ΠΓΔΜ, με την οποία έχουμε παίξει ξανά τον τελευταίο καιρό (δύο φορές στα προκριματικά του World League). Από εκεί και πέρα, η Γαλλία είναι μια αρκετά καλή ομάδα, που τη συναντήσαμε και πέρσι, ενώ η Σλοβενία θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα. Διαθέτει ωστόσο έναν πολύ καλό προπονητή, που της προσδίδει άλλη δυναμική. Παράλληλα, περιμένουμε και τη στήριξη του κόσμου. Σίγουρα η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη στην προσπάθειά μας για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αν παρουσιαστούμε έτσι όπως πρέπει και ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα”.

Στην τελική φάση προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες του ομίλου.

Το πρόγραμμα του Β? προκριματικού ομίλου:

Παρασκευή (30/4)
18.00: Σλοβενία ? Γαλλία
20.00: Ελλάδα ? ΠΓΔΜ

Σάββατο (1/5)
18.00: Γαλλία ? ΠΓΔΜ
20.00: Ελλάδα ? Σλοβενία

Κυριακή (2/5)
18.00: ΠΓΔΜ ? Σλοβενία
20.00: Ελλάδα ? Γαλλία

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές