ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Κλειστό παραμένει εδώ και μία εβδομάδα το δημοτικό κολυμβητήριο Πύργου εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις οφειλές του δήμου προς τους προμηθευτές πετρελαίου, οι οποίοι…

…έπαψαν πλέον να τροφοδοτούν με πετρέλαιο το κολυμβητήριο.

Το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ μίλησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πύργου στον τομέα της Άθλησης και πρόεδρο του δημοτικού σταδίου της πόλης, Γιάννη Αργυρόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει οικονομικό αδιέξοδο στον δήμο, ως προς την δυνατότητα συντήρησης του ιδιαίτερα απαιτητικού σε δαπάνες κολυμβητηρίου.
«Η οικονομική κρίση που μαστίζει ολόκληρη τη χώρα, αγγίζει και τον δήμο Πύργου. Το δημοτικό κολυμβητήριο απαιτεί το 80% των εξόδων ολόκληρου του συγκροτήματος του δημοτικού σταδίου, πολλά περισσότερα απ? ότι απαιτούν γήπεδο και κλειστό», τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδας και μάλιστα το κολυμβητήριο του Πύργου είναι από τα τελευταία που έκλεισαν, εξαιτίας του προβλήματος αυτού.
Η αρχή του προβλήματος έγινε από το 2008, όταν σταμάτησε να χορηγείται η οικονομική επιχορήγηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Σιγά – σιγά τα προβλήματα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους αφού ο δήμος τελικά δεν δύναται να συντηρήσει ένα τέτοιο έργο όταν μάλιστα απ? αυτό δεν υπάρχουν έσοδα.
«Προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να βρούμε μια λύση από κοινού με τα σωματεία που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο. Κάποια σωματεία έχουν έσοδα από συνδρομές των παιδιών που προπονούνται στο κολυμβητήριο. Νομίζω ότι μέρος των εσόδων αυτών μπορεί να καταβληθεί για να κρατήσουμε σε λειτουργία το κολυμβητήριο», τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος, προσθέτοντας ότι ποτέ τα σωματεία δεν έχουν συνεισφέρει στις λειτουργικές δαπάνες του κολυμβητηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος προμήθειας πετρελαίου για το κολυμβητήριο Πύργου ανέρχεται σε 7.000 ευρώ μηνιαίως.

Συντάκτης: Δημήτρης Δεβές